Vēdzele

Vēdzele - jautājumi un diskusijas

Vēdzeles aknas, receptes (10)
Labs vakars! Tikām pie vēdzeles. Ap 4 kg. Pašu sacepinājām un galvu savārījām superīgā buljonā. Bet ko darīt ar lērumu aknu? Kādas receptītes kāds ieteiks?
vēdzele ir mencu dzimtas, tad jau var iemarinēt tieši tāpat kā mencu aknas, receptes netā var sameklēt. Noväri ar vegetu vai ko nu gribi , karstas burkä, karstu oliivellju virsü un väku uzskrüvee. Atdzisiis - peec tam valjä nedabüsi... Jaa - jaakarsee ir tik ilgi, kameer shkjidrums vairs neputo - tas noziimee, ka palikusi tikai eljlja, liidz ar to arii temperatuura ir virs 100gr, aknas kljuust zeltaini bruunganas un dikti gardas. No kādiem ūdeņiem to monstru izcēlāt..? Eļļa nāk no aknām, klāt nav jālej. Nepieciešama lauru lapa, pipari, raupjā sāls, zivju aknas, burka, katls ar ūdeni un kādu režģi virs dibena, lai burka būtu ūdenī nepieskaroties dibenam... Tālāk der iepazīt kādi parazīti var dzīvot zivs aknās un kāda termiskā apstrāde tos piebeidz (karsēšanas laiks). Tad garšvielas un aknas burkā, sāli pēc patikas, ūdens peldē iekšā un karsē pēc vajadzības, noslēdz ar vāku. Var lietot atdzisušas, var aizskrūvēt vāku un uzglabāt vēsumā, bet ilgstoši neglabāt. Tas principā viss. ··· Vēdzele: Vēdzeles aknas, receptes lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Vēdzeles pagatavošana (20)
šodien uz nervu pamata iesaistījos akcijā un nopirku vēdzeli. pilnīgi neko par to nezinu. kā man viņu gatavot?
Bērnībā diezgan bieži sanāca vēdzeles baudīt, jo tēvs visu mūžu ir bijis liels makšķernieks. Esmu kopā ar viņu vaktējusi naktsšņores, bijusi lieciniece skatam, kā no mazas upes pietekas viena pēc otras no akmeņu apakšas ar kailām rokām tiek izceltas slidenās iemītnieces...
Kādus gadus atpakaļ nopirku sasaldētu zivi uz tirgus. Teica, ka vēdzele. Cepu no vienas un otras puses, bet šī arvien cieta un sīksta...Tad aplēju ar ūdeni un turpināju vārīt...Nu, minūtes 40 aizņēma šis process. Pēcāk zvanīju tēvam uz laukiem, lai atsvaidzinātu savas zināšanas par vēdzeļu kulinārisko apstrādi. Normāli pietiekot ar minūtēm 10. Manējā visticamāk bija jūras vēdzele. Ar tām no jūras esot jāuzmanās- biežas parazītu pārnēsātājas.
nopanē miltu -stērķeļes -garšvielu maisījumā un liec uz pannas ... būs baigi OK!
visgaršīgākās ir vienkārši izceptas zivis
Neesmu pati ēdusi, bet šitai zivei esot salkana garša... Protams, garšas izjūtas un gaumes var būt dažādas. P.S. Nekad, nekur neesmu vēdzeli mērcējis, jo vēdzele NAV dūņu zivs - vēdzelei patīk dzīvoties vietās kur ir akmeņaina vai smilšaina grunts, pa dūņām šī nerokas. Zivs daudz ko panes, ļauj vaļu improvizācijai ;) ··· Vēdzele: Vēdzeles pagatavošana lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu