Vēdzele
Vēdzele - jautājumi un diskusijas
Vēdzeles aknas, receptes (10)
Labs vakars! Tikām pie vēdzeles. Ap 4 kg. Pašu sacepinājām un galvu savārījām superīgā buljonā. Bet ko darīt ar lērumu aknu? Kādas receptītes kāds ieteiks?
Labs vakars! Tikām pie vēdzeles. Ap 4 kg. Pašu sacepinājām un galvu savārījām superīgā buljonā. Bet ko darīt ar lērumu aknu? Kādas receptītes kāds ieteiks?
Vēdzeles pagatavošana (20)
šodien uz nervu pamata iesaistījos akcijā un nopirku vēdzeli. pilnīgi neko par to nezinu. kā man viņu gatavot?
šodien uz nervu pamata iesaistījos akcijā un nopirku vēdzeli. pilnīgi neko par to nezinu. kā man viņu gatavot?
Kādus gadus atpakaļ nopirku sasaldētu zivi uz tirgus. Teica, ka vēdzele. Cepu no vienas un otras puses, bet šī arvien cieta un sīksta...Tad aplēju ar ūdeni un turpināju vārīt...Nu, minūtes 40 aizņēma šis process. Pēcāk zvanīju tēvam uz laukiem, lai atsvaidzinātu savas zināšanas par vēdzeļu kulinārisko apstrādi. Normāli pietiekot ar minūtēm 10. Manējā visticamāk bija jūras vēdzele. Ar tām no jūras esot jāuzmanās- biežas parazītu pārnēsātājas. nopanē miltu -stērķeļes -garšvielu maisījumā un liec uz pannas ... būs baigi OK!
visgaršīgākās ir vienkārši izceptas zivis Neesmu pati ēdusi, bet šitai zivei esot salkana garša... Protams, garšas izjūtas un gaumes var būt dažādas. P.S. Nekad, nekur neesmu vēdzeli mērcējis, jo vēdzele NAV dūņu zivs - vēdzelei patīk dzīvoties vietās kur ir akmeņaina vai smilšaina grunts, pa dūņām šī nerokas. Zivs daudz ko panes, ļauj vaļu improvizācijai ;) ··· Vēdzele: Vēdzeles pagatavošana lasīt visu diskusiju (20 atbildes) »