Baraviku saglabāšana
Meita salasīja baravikas un grib rīt vest uz Rgu, bet kādi pieredzējuši norada, ka tik ilgi turēt nevar un tās kļūs tārpainas, kāds ir Jūsu viedoklis, vai pa 24 stundām kaut kas var notikt, varbūt ielikt pagrabā, kā saglabāt labas baravikas ?aquaserpente (2018-08-30 11:14) Es iztīru zemcepures mīkstumu (sporas) un ielieku frīzkastē. Nevienu tārpu neesmu atradusi. Var jau arī sagriezt palielos gabalos un apcept.
bella_ (2018-08-30 11:21) man vajadzība 24 stundas saglabāt svaigas
Skumjudruva1950 (2018-08-30 11:40) Jāpārbauda,vai ir pilnīgi tīras, bez tārpiem.Tad var likt pagrabā.
anis (2018-08-30 11:50) Atkarīgs no tā,ko darīs tālāk. Tārpi augs vienīgi lielāki... Var paglabāt vakuumā vai tuvu 0c temperatūrā(arī ilgāk). Bet dīvains uzdevums-svaigas lietos vai tirgos nost?
valmierietis333 (2018-08-30 14:48)
Izklausās ,ka uz tirgu Rīgas kundēm !
Vēsā vietā , kādā pagrabā var mēģināt turēt , bet vienalga tārpi darīs savu darbu !
Varbūt kāda saldētava var to visu procesu nobremzēt ,bet nezinu ,kas tur no sēnēm pāri paliks ,kad izvilks viņas siltumā!
Laapsta_aciis (2018-08-30 17:24)
Var mēģināt aukstumā glabāt, bet ja būs kaut viens tārps, viņš tāpat ēdīs un augs. Ja ir uzpārdošanu domātas, tad nekā, bet ja ne, tad prātīgāk ir termiski apstrādāt, apcept, pasautēt.
Starp citu, zinu vienu baraviku pārdevēju šmaukšanos - pirms pārdošanas kātu griezuma vietu ar nazi maigi pakasa, tā pielīdzinot un aizmaskējot tārpu grauztās vietas. Ja pārdevējs apgalvo, ka sēne nav tārpaina, bet pārgriezt sēni atsakās, tad - neticiet! :D
puuuka (2018-08-30 18:20)
Svaigas nevar saglabāt ,jo no rīta tās būs pilnas ar tārpiem,vai pagrabā,vai bez pagraba.Jo jebkurai baravikai,pat pavisam sīciņai zem cepurītes sporās ir pilns ar mazām kūniņām,kuras izšķilās jau 4-5 stundu laikā...un tad ļoti grib ēst:)
Vislabākais ir sēnes notīrīt,novārīt(ja marinēšanai),vai sacept un sasaldēt,vai arī sviestā vai taukos apcept un burciņās.
miers2 (2018-08-30 19:23) tā čiksa negrib sēnes ēst, bet grib tās kādam iesmērēt tirgū kā "tikko lasītas"
ketija64 (2018-08-30 19:27) 2 sacepat saliekat trauciņos un vedat uz Rīgu :)
Laimnese (2018-08-30 22:23) Man viens paziņa gailenes iebēra auduma maisā un ielaida akā....tikai nezinu, cik dziļi...pēc vairākām dienām, kā svaigas...par baravikām, nezinu...
LLed (2018-08-30 22:25)
Sagatavot vēlamajā variantā - marinētas burkā un uz ledusskapi, apcept sviestā un uz saldētavu - nebūs tik labas kā svaigi gatavotas, bet labāk tā nekā sapūdēt :)
Citas opcijas nav mēģinātas.
bella_ (2018-08-31 11:27) 2 Paldies par padomiem, tā kā bija sauss laiks, tad tāpru ļoti maz baravikām, baravikas tika rūpīgi pārlasītas un labāķas ieliktas pagrabā un pēc 24 stundam bija nevainojamas un klients laimīgs :)))