Konservēšana
Konservēšana - jautājumi un diskusijas
Kā iekonservēt liellopa gaļu? (7)
Kā iekonservēt liellopa gaļu krieviski viņu sauc par tušonku.Es zinu ,ja to nepareizi izdara ,var sanākt liela skāde!Palīdziet lūdzu...Receptēs.lv es neko neatradu..
Kā iekonservēt liellopa gaļu krieviski viņu sauc par tušonku.Es zinu ,ja to nepareizi izdara ,var sanākt liela skāde!Palīdziet lūdzu...Receptēs.lv es neko neatradu..
sagriezh galju kubicinjos, un liek katlaa sauteties, uz lenas uguns, pieliek visa veida garshvielas utt. regulari maisa..
galvenais sautet tik ilgi, kamer nepaliek shkidrums, jo citadi burkaa veidojas botulins, vai ka vinju tur sauc, ar ko pec tam var traki saindeties.. shadi pagatavotu velams turet auksta vieta (vislabak ledusskapi, tad tiesham nesabojasies ta galja).
kad gatavs, kramee tiiras burcinjas un aizkonservee ar metala vakiem.
pareizaks variants ir likt taja tvaicejamaa katlaa, tad galjai saglabajas smukaks skats un lielaka varbutiba, ka ilgak glabasies. parunā ar medniekiem, lielai daļai majas ir nelieli autoklavi...
burkās liek jēlu gaļu ar sāli, garšvielam, vākus ciet, saliek iekšā, ielej kadu litru ūdens, ar pumpi uzpumpē spiedienu ap 4 atm un uzkarsē uz lenas uguns līdz 160 grādiem, minutes 10 notur tempratūru, uguni nodzeš un ver vaļa pec dienas, kad atdzisis.
ja atvērsi tūlīt, burkas vienkārši uzsprāgs ka granātas.
tā var gatavot kapostus, gurķus, papriku... visus salatus, kurus vāra, tikai tempratūra un spiediens jāmaina. Recepte šāda: atdali cīpslas un sadali gabaliņos, liec katlā mazliet jāielej ūdens lai nepiegeg, pievieno sāli, piparus, lauru lapas un uz lēnas uguns sautē kamēr viss liekais šķidrums ir iztvaikojis. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no gaļas daudzuma un katla izmēra, bet ne mazāk kā 1 stundu, kad gaļa ir sasniegusi pilnu gatavību karstu pilda sterīlā stilka burkā un aizvāko ar metāla vāciņu. (Šis variants ir paredzēts gatavošanai mājas apstākļos) Labāks rezultāts ja izmanto spiediena katlu, augstāka vārīšanās temperatūra, ap 120 grad.C Konservos galvenais lai nebütu iekshä Gaisa! ··· Konservēšana: Kā iekonservēt liellopa gaļu? lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Konservēšana ziemai plastmasas traukos (10)
Vai drīkst ievārījumus , marinēšanas , skābēšanas , sālīšanas galaproduktus ziemai glabāt nevis stikla burkās , bet plastmasas traukos(aizvākojamos plastmasas spaiņos) ? Vai tas nav veselībai bīstami , un vai tas ...
Vai drīkst ievārījumus , marinēšanas , skābēšanas , sālīšanas galaproduktus ziemai glabāt nevis stikla burkās , bet plastmasas traukos(aizvākojamos plastmasas spaiņos) ? Vai tas nav veselībai bīstami , un vai tas ...
Kā iekonservēt gurķu salātus ziemai bez etiķa ? (4)
Vai ir iespējams iekonservēt gurķus savā sulā bez etiķa?
Vai ir iespējams iekonservēt gurķus savā sulā bez etiķa?
Feina, ātra recepte...!
Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst. uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti. ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest. Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito! ··· Konservēšana: Mazsālīti gurķi lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst. uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti. ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest. Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito! ··· Konservēšana: Mazsālīti gurķi lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Kabaču un cukini konservēšana (16)
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. ...
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. ...
Citronskābe konservēšanā (18)
Etiķa vietā citronskābi.Kāda pieredze?Īpaši interesē tomāti želejā ar citronskābi.
Etiķa vietā citronskābi.Kāda pieredze?Īpaši interesē tomāti želejā ar citronskābi.
Marinēju gurķus ar citronskābi-ar pārliešanu.
garšīgi,kraukšķīgi:) Personīgi man ar citronskābi nekas negaršo konservēts/gaumes lieta/ viena tējkarote galda etiķa atsver vienu tējkaroti citronskābes,tikai maigākā veidā es izmantoju esenci...un cukuru vienmēr litoju vairāk par sāli... Citronskaabe ir kjiimisks produkts, labaak izmantot citrona sulu. ··· Konservēšana: Citronskābe konservēšanā lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
garšīgi,kraukšķīgi:) Personīgi man ar citronskābi nekas negaršo konservēts/gaumes lieta/ viena tējkarote galda etiķa atsver vienu tējkaroti citronskābes,tikai maigākā veidā es izmantoju esenci...un cukuru vienmēr litoju vairāk par sāli... Citronskaabe ir kjiimisks produkts, labaak izmantot citrona sulu. ··· Konservēšana: Citronskābe konservēšanā lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Mazi melongurķīši - konservēšana (1)
Šogad padevušies ne tikai ķirbji, bet arī melongurķīši, tie ir mazi, mazi gurķīši, atgādina zaļas melones pēc garšas. Varbūt kādam ir pieredze- kā konservēt? Svaigi pagaidām ir negaršīgi. Dekorācijā noder.
Šogad padevušies ne tikai ķirbji, bet arī melongurķīši, tie ir mazi, mazi gurķīši, atgādina zaļas melones pēc garšas. Varbūt kādam ir pieredze- kā konservēt? Svaigi pagaidām ir negaršīgi. Dekorācijā noder.
Ja angliski saproti, tad meklē pēc>
horned melon recipes;
kiwano recipes; (angliski tas saucas kiwano)
ja angliski nekā, tad var mēģināt krieviski>
рецепты кивано; ··· Konservēšana: Mazi melongurķīši - ... lasīt visu diskusiju (1 atbildes) »
Vai gurķu salāti ziemai labi glabājas? (12)
Kaimiņiene atrada recepti- "Kreftīgie gurķīši", 2007. gada kkādā Ievas Mājā.. Super!- nav jākarsē un jāpasterizē! Apm. tā: 2 kg gurķus (var būt pārauguši) sagriež šķēlēs un uz 24 h iemarinē, ik pa laikam apmaisot, ...
Kaimiņiene atrada recepti- "Kreftīgie gurķīši", 2007. gada kkādā Ievas Mājā.. Super!- nav jākarsē un jāpasterizē! Apm. tā: 2 kg gurķus (var būt pārauguši) sagriež šķēlēs un uz 24 h iemarinē, ik pa laikam apmaisot, ...
Šitā gurķu recepte ir arī receptes.lv, tātad jau pārbaudīta. Gurķi gan tiešām kreftīgi sanāk. Vēl ir ķiploku gurķīši, kur marinādē pamatā cukurs, sāls, etiķa esence, eļļa + gurķi un ķiploki.
Gatavo droši,glabājas labi,bez sterilizēšanas,Izmēgināts jau pāris gadus.
nevajag 24h marineet.
pietiek liidz briidim, kad gurkjiitis saak mainiit kraasu un kljuust mazliet miiksC. recepte taada pati,kaa gurkju siipolu salaatinjiem. gribeetaaji var pielikt chili asaakaam izjuutaam, un kabaciishu beernu skjeeliites.
garshvielas vienmeer lieku peec garshas, taisu megalielaa bljodaa, maisu ar rokaam paarcilaajot pie reizes, pagarshojot marinaadi. uz gataviibas briidi, pirms burkaalikshanas ,marinaade ir tieshi taada, kaadi buus gurkji. ja par vaaju, peedeejais laiks papildinaat garshvielas. etikji veelams liet 2/3 uzreiz, 1/3- pirms karseeshanas, jo tas iztvaiko.
aspiriina tablete shoreiz neliidzees, shie un citi salaati, vienmeer jaakarsee, tacu ne ilgi. pie vienmeeriiga karstuma, pietiek ar 5 minuuteem.
jebkaadiem vaacinjiem, pirms aizskruuveeshanas, veelams nocelt to no burcinjas un noslauciit tvaiku no vaacinja iekshpuses, ruupiigi noslaukot gumijas vietu. sho daudzas aizmirst un tad briinaas, kurj peleejums saradies.
burcinjas peec aizskruuveeshanas apgaazh un apsedz ar dvieliiti uz 20 minuuteem, lai pierauj vaacinju.
ja kas buus nogaajis greizi, rezultaats buus redzams jau 3. dienaa, vaacinsh buus uzpuuties. ja taa gadaas, aaraa negaaz. koka vai maala kjobii iekshaa, klaat saali un buus teU aatri eedamie rudenC salaati.
ja veel ko gribi zinaat, bljaun. mana vīramāte kaut ko līdzīgu taisa, rudenī garšo labi, kā jau viss, ko gatavu noliek priekšā, līdz pavasarim toč stāv, pat vāki neuzpūšas, bet kā garšo nezinu, tad es tos vairs neēdu:)) beigaas sterilizee:) un bez uudens... ··· Konservēšana: Vai gurķu salāti ziemai labi ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
pietiek liidz briidim, kad gurkjiitis saak mainiit kraasu un kljuust mazliet miiksC. recepte taada pati,kaa gurkju siipolu salaatinjiem. gribeetaaji var pielikt chili asaakaam izjuutaam, un kabaciishu beernu skjeeliites.
garshvielas vienmeer lieku peec garshas, taisu megalielaa bljodaa, maisu ar rokaam paarcilaajot pie reizes, pagarshojot marinaadi. uz gataviibas briidi, pirms burkaalikshanas ,marinaade ir tieshi taada, kaadi buus gurkji. ja par vaaju, peedeejais laiks papildinaat garshvielas. etikji veelams liet 2/3 uzreiz, 1/3- pirms karseeshanas, jo tas iztvaiko.
aspiriina tablete shoreiz neliidzees, shie un citi salaati, vienmeer jaakarsee, tacu ne ilgi. pie vienmeeriiga karstuma, pietiek ar 5 minuuteem.
jebkaadiem vaacinjiem, pirms aizskruuveeshanas, veelams nocelt to no burcinjas un noslauciit tvaiku no vaacinja iekshpuses, ruupiigi noslaukot gumijas vietu. sho daudzas aizmirst un tad briinaas, kurj peleejums saradies.
burcinjas peec aizskruuveeshanas apgaazh un apsedz ar dvieliiti uz 20 minuuteem, lai pierauj vaacinju.
ja kas buus nogaajis greizi, rezultaats buus redzams jau 3. dienaa, vaacinsh buus uzpuuties. ja taa gadaas, aaraa negaaz. koka vai maala kjobii iekshaa, klaat saali un buus teU aatri eedamie rudenC salaati.
ja veel ko gribi zinaat, bljaun. mana vīramāte kaut ko līdzīgu taisa, rudenī garšo labi, kā jau viss, ko gatavu noliek priekšā, līdz pavasarim toč stāv, pat vāki neuzpūšas, bet kā garšo nezinu, tad es tos vairs neēdu:)) beigaas sterilizee:) un bez uudens... ··· Konservēšana: Vai gurķu salāti ziemai labi ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
es parasti iesēju vairākas šķirnes(jo daudzām šķirnēm uzmetas slimības, un tad var palikt arī bez gurķiem), un tad tos visus gurķīšus bāžu vienā burciņā, jo mazāki gurķīši jo ziemā garšīgāki ir. Viesojoties pie kādas paziņa smaša nogaršoju arī gurķīšus - tiešam bija tik garšīgi, ka pajautāju recepti. Viņa teica, ka nejau receptē noslēpums , bet sķirnē. Viņa vienmēŗ pērkot PIONER Pati joak pēc arī pamēģināju tos un tiešām gardāki šķita. Man šķiert,ka diži neatšķiras garša,protams ir nianses,Bet svarīgi ka iemarinē gurķīšus,kāda marināde,garšvielas,ko pievieno. Un galvenais,lai būtu kraukšķīgi,nepārkarsēt...Es lietoju veikalā nopērkamas garšvielu maisījumu "Gurķu marinēšanai" vienu deserta karoti uz 0,8 burku,dažus smaržīgos piparus un arī melnos piparus,2 ēdamkarotes 9% etiķi.Visu salieku burkās.Uzvāru ūdeni un uz 1 litru ūdens 2 ēdam karotes sāls untāpat arī cukurs.Tad tajā apsildu gurķīšus,tad burkā iekšā,vēlreiz uzvāru un leju virsū,burkas ciet un augšupēdu,tad sasedzu lai atdziest lēnām un uz pagrabu.Tik apsildot - nepārkarsēt. Lai labi garšo! ··· Konservēšana: Kura gurķu šķirne būtu ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »