Upeņu uzlējums
Upeņu uzlējums - jautājumi un diskusijas
Upeņu uzlējums (25)
Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams?
Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams?
1.5l degvīns
600g cukurs
Tumšā vietā, ne ledusskapī, vienkārši istabā, ik pa laikam sakratīt
Pēc pāris mēnešiem super dzēriens... Upenes, upeņu lapas un spirts 94%.
No šņabja burbulīši un vāks pacēlies? Dīvaini, izskatās, ka steidzami jāmeklē kandžas mašīna, ne ledusskapis. Kādreiz varēja Viru Valge nopirkt - 80%. Var iztikt ar LB 69. Vienkārši9 burkā sliek ogas un lej virsū dziru līdz burka pilna. Tad kārtīgi noslēdz lai neiztvaiko.
Ik pāris dienām apgroza ar galvu uz leju vairākkārt, tad redz kā krāsa mainās. Ja vairs nemainās( apm 3 nedēļas) - dzira gatava, tik drusku jāpašķaida ar pudeļūdeni kas iespējami neitrāls ( nav sāļuma un rūgtuma resp Na vai Mg). Destilēto gan ne.
Spirķiku pirkt gan ar labāk ne...........vells zin ko var nopirkt.
Lai veicas. Par rezultātiem gaidīsim ziņojumu :) Pa maz tautieti
Uz 3 l vajag vismaz 2 l snjabja.
Ij kada hrena pec jagaida ziema....paris dienas,ij gaz ieksa......
Koroce...sentevu pieredze rada......reta braga sagaidija savu laimes stundu.......kandzas dzisanu ))) Tautiete Lenita.
A vot tu man lugtum paskaidro,kada hrena pec 1 l degvina ar tam visam fignjam jaboja,kads vel tur v p.....karamelu cukurs,standzinjas.
Tu taks ar negribetu lai tavs virietis keksam gatavotos 3 ilgus menesus. ··· Upeņu uzlējums: Upeņu uzlējums lasīt visu diskusiju (25 atbildes) »