Uzdot jautājumu

Ēdieni un dzērieni, receptes
Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Kā izmantot sarīvētos burkānus pēc sulas izspiešanas? (22)
Tagad sulu spiešanas laiks! Sulu izdzer, bet samaltos burkānus žēl sviest ārā. Pamēģināju cept kopā ar tītara gaļu kotletēs. Fantastiski! Vai ir vēl citi varianti?
Tagad sulu spiešanas laiks! Sulu izdzer, bet samaltos burkānus žēl sviest ārā. Pamēģināju cept kopā ar tītara gaļu kotletēs. Fantastiski! Vai ir vēl citi varianti?
Padomju laika kūciņas (10)
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un kā gatavo?
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un kā gatavo?
Cik grādos žāvēt pupiņas? (7)
lūdzu - no pieredzes, cik grādos drīkst žāvēt pupiņas, lai nākošajā gadā der arī stādīšanai ?
lūdzu - no pieredzes, cik grādos drīkst žāvēt pupiņas, lai nākošajā gadā der arī stādīšanai ?
Ko darīt ar rūgtiem gurķiem? (17)
Nezinu ko lai iesāk ar šī gada gurķu ražu, visi gurķi rūgti. Ne jau nu pirmo gadu gurķus audzēju, bet tā nu ir pirmo reizi. Saprotu, ka varētu būt vaina arī šķirnē, jo visu laiku audzēju tikai gurķus "Vilma", šogad tos atrast neizdevās. Lūdzu, mīļās saimnieces, ko varat ...
Nezinu ko lai iesāk ar šī gada gurķu ražu, visi gurķi rūgti. Ne jau nu pirmo gadu gurķus audzēju, bet tā nu ir pirmo reizi. Saprotu, ka varētu būt vaina arī šķirnē, jo visu laiku audzēju tikai gurķus "Vilma", šogad tos atrast neizdevās. Lūdzu, mīļās saimnieces, ko varat ...
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi? (2)
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
Tauku saturs sieros (2)
Atzīstu savu stulbumu, bet tomēr vai kāds nevar paskaidrot - kurš siers ir treknāks - vai tas, kur rakstīts 45% tauku saturs sausnā vai tas, kur rakstīts 26g tauku? Vai to var salīdzināt arī ka 26g ir tas pats vai aptuveni tas pats kas 26% vai tomēr nē?
Atzīstu savu stulbumu, bet tomēr vai kāds nevar paskaidrot - kurš siers ir treknāks - vai tas, kur rakstīts 45% tauku saturs sausnā vai tas, kur rakstīts 26g tauku? Vai to var salīdzināt arī ka 26g ir tas pats vai aptuveni tas pats kas 26% vai tomēr nē?
Kā iekonservēt gurķu salātus ziemai bez etiķa ? (4)
Vai ir iespējams iekonservēt gurķus savā sulā bez etiķa?
Vai ir iespējams iekonservēt gurķus savā sulā bez etiķa?
Bekām švammi jāizņem jeb nē? (23)
Mana māmiņa teica,ka bekas ar visu švammi gatavojot,mērce kļūst gluma....tad kā darīt? Izņemt to,jeb nē?
Mana māmiņa teica,ka bekas ar visu švammi gatavojot,mērce kļūst gluma....tad kā darīt? Izņemt to,jeb nē?
Mīdijas (1)
Ko pasākt ar mīdijām? Nežēlīgi garšo, bet protu tikai mīdiju zupu pagatavot un saldā krējuma mērcē (lieto kopā ar svaigo pastu). Varbūt te ir kāds kulinārijas guru un zin kādu garšīgu salātu recepti?
Ko pasākt ar mīdijām? Nežēlīgi garšo, bet protu tikai mīdiju zupu pagatavot un saldā krējuma mērcē (lieto kopā ar svaigo pastu). Varbūt te ir kāds kulinārijas guru un zin kādu garšīgu salātu recepti?
Aukstā zupa (9)
Man jau sāk mazliet sēsties mana "tradicionālā" aukstā zupa.. Bet tā kā lieta aktuāla, lūdzu, padalieties ar receptēm un idejām, kā šo ēdienu dažādot :)
Man jau sāk mazliet sēsties mana "tradicionālā" aukstā zupa.. Bet tā kā lieta aktuāla, lūdzu, padalieties ar receptēm un idejām, kā šo ēdienu dažādot :)
Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas? (14)
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc burcinās dažreiz parādās pelējuma sēne? Vai nav pie vanas ...
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc burcinās dažreiz parādās pelējuma sēne? Vai nav pie vanas ...
<< iepriekšējie jautājumi | Ēdieni un dzērieni, receptes Jautājumi no 341 līdz 360 (kopā 922) |
nākamie jautājumi >> |
Uzdot jautājumu