Garneles

Garneles - jautājumi un diskusijas

Vienkārši salāti no lielveikala garnelēm (8)
Vai no lielveikala garnelēm var uztaisīt vienkāršus salātus. Piem., es skatus uz garnelēm savā sulā (kaut kādā sālījumā ar cukuru), arētu tās ar visu sulu sajaukt kopā ar majonēzi, piegriezt ķiplokus un piebērt piparus ...
Tas ir pēdējais ko vari darīt - garneļu salātos ielikt veikala majonēzi. Tur no garnelēm vairs nekas pāri nepaliek.

Nu ir taču google uzraksti garneļu salāti un tur būs kaudze ar receptēm ko izvēlēties.
Suuds tur uz kocinja sanaaks! Kopsh zinu, kaa jaagarsho garneleem un kaa taam jaaizskataas(pandalus borealis), Latvijas lielveikalos neko no taam nepeerku. Tad jau labaak izmantot krabju nuujinjas - vismaz tiirs zivju proteiins! Lielaas tiigjergarneles? Shaubos, ka taas ir parastaa lielveikalaa - no kugja taas maksaa 15$ liidz 30$ par kg. Taas, kas ir, naak no dienvidrietumaazijas diikjiem. Diezgan pretiiga garsha! Garneles + āboli + kukurūza + ķīnas kāposts Paņem salātus -tagad ir visādi salātu maisījumi,piemēram Vidusjūras. Pāris avakādo, olas, laimu.
Tīrītas , sasaldētas garneles.

Salātus sajauc ar avakado, olu. Pievieno olīveļu un laima sulu. Asumam maltus melnos piparus.

Uzkarsē pannu ar sviestu. Piemet klāt sasmalcinātas dilles un tajā apmēram piecas minūtes apcep garneles.

Pievieno klāt apceltās garneles.

15 minūtes un salāti gatavi.
Laskovijam lieliska recepte! :)
Ļoti garšīga...
··· Garneles: Vienkārši salāti no ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kā tīrīt saldētas garneles? (7)
Lūdzu pasakiet kā pareizi jātīra saldētas garneles!:) Vai ir arī jāvāra?
Jāatsaldē istabas temperatūrā...nolej lieko ūdeni...nekas nav jāvāra...pasniedz uz smalki sakapāta ledus...no mērcēm labākā ir "ojoli"...:))No dzērieniem Vino de temporada...baltais
To dzeg: Tu muldi,ja aplej ar siltu ūdeni vairākas reizes, tad rēķinies, ka ar katru nākamo reizi garneles paliek ar vien ūdeņainākas...ar mikreni izspiež lieko mitrumu un arī garšu...
P.s.Vajag skatīties, kur pērk, mūsu tirgonīši ir iemācijušies garneles atsaldēt tad appūst ar ūdeni(krāna),un momentāli sasaldēt pie ļoti zemām temperatūrām...rezultātā žūd garša un maksājam par ūdeni..
Un daži pilieni citrona sulas uz atlaidinātajām garnelītēm vēl...mmm:) Diablo....kas nu tur - ja nav laika "žāvēt" istabas temperatūrā, tad faktiski pietiek ar vienu reizi apliet ar siltu ūdeni... papeldināt...un skatīties, lai ūdens nekļūst auksts un nepeldas vēl sasalušas garneles...
aber par ūdeņainumu... ja tās ir "plikas", tad gan, bet, ja ir "kamzolīšos", tad nemaz tik traki nav!

A par mikrovilli - atsaldēšanas opcija jāizmanto, nevis cepšanas, padzenā jau to ūdeni, bet nu... tas atkarīgs no tā, cik daudz laika ir, lai atsaldētu tās "peldētājas"
Voot par citroniem nepiekriitu, arii uz lasi, kaut naida pret tiem nav. Erita: Tu nākotnē precizē, ka Tev intresē kā jāloba VĀRĪTAS SASALDĒTAS GARNELES, jo var nopirkt arī neapstrādātas saldētas garneles (it īpaši "tīģergarneles") kuras domātas grillēšanai vai citām kulinārijas izklaidēm. Tagad precīza atbilde uz Tevi intresējošo: garneles pareizi jātīra pēc atkausēšanas ar pirkstiem(rokām), tās nav obligāti jāvāra(it īpaši ja ir jau sagatavotas). Skaties lietošanas aprakstu uz iepakojuma! :))) ··· Garneles: Kā tīrīt saldētas garneles? lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Garneļu salātu recepte (6)
Lūdzu kādu garneļu salātiņu receptīti! Paldies!
Mājas siers, lociņi vai dillītes, garneles. Garšvielas, mērce - pēc gaumes. Tas no pašiem vienkāršākajiem, kas nāk prātā. salatu lapas,avakado,lasha skjeelites,tomaati,olives,garneles ...var piepilinaat majoneezi, vai kadu naftas merci! :))) Sāļā torte: tostermaize/putots saldais krējumus ar majonēzi/kapāta ola/garneles/svaigs gurķis/putotais krējums/tostermaize. 1) atrodi tuvaako Rimi un dodies pie vitriinas, kuraa izliktas daznedazadaakaas salaatu kaarbinjas. uzmaniigi paarcilaajot piedaavaato asortimentu un izlasot ingredientu sarakstu gan jau ka kaadaa garneles buus mineetas
2) Sameklee kaseti ar filmu Forrest Gump, atrodi vietu kur Forests un Bubba tiira ierocus - Bubba kaadas paaris minuutes skaitiija visus iespeejamos veidus, kaa iespeejams pagatavot shrimps:)
Rupji sarīvēts gurķis, olas, garneles, avokādo, sīki sasmalcināti pētersīļi, majonēze vai krējums, nedaudz citrona sulas. ··· Garneles: Garneļu salātu recepte lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu