82.5% sviests (tiešā nozīmē:))
Ne to plānā kārtā uz maizi var uzsmērēt, smilšu mīkla no tā iznāk žagaraina un - kas vispār ir tie pārējie 17.5%?
lasminaxxl
Vienīgo , ko esmu novērtējusi kā sviestu , ir Straupes sveramais ...
Tas pēc mana visnormālākais ..
arnisb Kādreiz kad vēl bija valstiskais regulējums sviestam tad pēc procentiem varēja noteikt kvalitāti. Tagad katram uzņēmīgam ražotājam savi kvalitātes uzskati un tāpēc arī sviests ne ar ko neatšķiras no margarīna. Tagad ir brīvība it visā! Arī tajos laikos kārtīgu sviestu nevarēja viegli uzsmērēt, lai to viegli izdarītu tiek pievienoti dažādi komponenti kam ar pienu nav nekāda sakara, bet toties vieglāk uzsmērēt!
Ingaxx
1
Esi dzirdējis par sliktu dejotāju un olām?
Man smilšu mīkla sanāk arī no prastākā margarīna un nekāda žagaraina nav viss.
Lucy
1
Arī Straupes mēdz būt ūdeņais un nekā sakult nevar krēmu:((
Pēdēja laikā pērku poļu sviestu 82/5 zinu nav labi,bet viņš maksā 70santiki un ir garšīgs,tiešām pēc sviesta garšo.Vai 500gr 1.90ls
Par smilšu mīklu piekrītu Ingaxx ,no maragarīna+ nedaudz majonēze,sanāk eselenta mīkla.
slieks
Paldies par ieteikumiem.
Sanākt jau sanāk tā mīkla, bet tomēr nav gluži tāda, kā ar 100% sviestu cepta. To pat mīcot ar pirkstiem jūt.
arnisb 2 Nav tāda 100% sviesta, tā kā nestāsti mums te pasakas!
Bibine ak diessss, nu gan izpratne par sviestā norādītiem 82,5% . Elementāri ir jāsaprot, ka sviestu ražo no piena taukiem (kas skaitās īstais, izsenais sviests). Tas ir tas, ko izņemot no leduskapja un nav iespējams uzreiz uzziest uz maizi, bet mūsdienās populāri sviestu ražo miksējot augu taukus kopā ar piena taukiem, jebšu vispār palmu, rapšu eļļu sakuļ kamēr izveidojas sviests. Tie procenti norāda, cik daudz ir piena tauki "sviestā", bet atlikušie 17,5% ir ūdens, minerālvielas u.t.t.t. Jo vieglāk vēsu sviestu uzsmērēt uz maizes, jo māzāk tajā ir kaut kas no piena taukiem.
desertrose Pašu īstāko sviestu, kurš ražots no pašas īstākās govs devuma, tikko ņemtu no ledusskapja, nevar ne plānā, ne biezā kārtā uzsmērēt uz maizes. Tā ka, ja pieņemam to kā sviesta kvalitātes rādītāju, tad tas patiešām ir sviests.
Luusila Neiedziļinoties spriešanā par kvalitāti; saskaitot tīri matemātiski visu sastāvdaļu norādītos %, daudzu šķirņu sviestiem kaut kā tā kopsumma nesanāk 100%. Kaut kas tiek noklusēts.
kalatura
82% nozīmē tauku saturs masā,tāpat piens 2,5% vai biezpiens 9 %.
Lielisks sviests ir Straupei,kā jau te minēja.Ja pērc Maximas butaforiju,tad nebrīnies,ka grauzīsi cietu.
Karinka es tā arī nesapratu, vai tiešām sviests nav paredzēts smērēšanai uz maizes, ja viņš ir tik ciets???
tatjana1980 "exporta"sviests ir labs un zilais valmieras tie kūkām der 2015-11-01