Alnis (aļņa gaļa)

Alnis (aļņa gaļa) - jautājumi un diskusijas

ko darīt ar aļņa gaļu? (17)
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas) 1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes

2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša. nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams! ··· Alnis (aļņa gaļa): ko darīt ar aļņa gaļu? lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Gaļu mērcēt ir idiotisms.Mazgā ja baigi netīra.Bet normāliem medniekiem viņa vienmēr ir tīra. Nevienu medījumu pirms gatavošanas nekad neesmu mērcējusi. Katrai gaļai ir savs aromāts, garšas , struktūras īpatnības, ko ar mērcēšanu izbojā. Tāpēc jau tas ir medījums . To es kā medniece ar 15 gadu stāžu saku. Mērcē tie kam nepatīk konkrētā zvēr garša.. jautājums tik priekš kam ēst alni, ja aļņa garša nepatīk. Alni vienmēr iztur un tad diennakti pirms cepšanas mērcē govs pienā , vēsumā. Tad iespeķo, uz lielas uguns strauji apcep, lai nenāk sula ārā no visam pusēm. Apsāla, un pievieno garšvielas. Ietin vairākās kārtās folijas un liek uz pannas.
Jāmērcē vienmēr, alū, vīnā u.t.t.
Ja cep uz atklātas uguns, sākumā jāuzrauj apcepums uz lielās guns. Procesā pāriet uz vidēju, vai zemu guni.
Nav jāmērcē, zūd vērtīgās uzturvielas un garša. Atplēvo, ja kas asiņains izgriez un ar mitru lupatiņu vai papīra dvielīti notīri. Protams, var marinēt tāpat kā jebkuru citu gaļu un tad cept cepeti. ··· Alnis (aļņa gaļa): Vai aļņa gaļa pirms ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu