Padomju laika kūciņas
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un kā gatavo?anna12_1960 Tās saucās Aleksandra kūciņas.Cepusi neesmu bet domāju nekas sarežğīts.
Marija_Anna
Ar grūtībām atcerējos šīs kūkas . Vismaz mūsu veikalos sauca kā citādi .
Bet interesanti , kāpec "Aleksandra "kūka ? Konditors tāds ?
Tessa
2
1
rekur recepte, krieviski
http://p-i-l-a-r.livejournal.com/81839.html
man garshoja liidziiga, bet no kartainas miiklas, ar abolu ievariijumu))
Curio_sy 4 Tas sauca - dzelzceljnieces.
Geisha 3 Tās bija dzelzceļnieku kūciņas. Smilšu mīkla un pa vidu ievārījums. Ja nemaldos virsū bija šokolādes glazūra ar baltās šokolādes svītrām.
limonija 1 Es arī drīzāk sliecos uz variantu, ka tās bija t.s. dzelzceļnieku kūkas, jo tās bija padomjlaikos ļoti "populāras" - ja citas kūkas bija beigušās, tad šīs bija pēdējās, ko izpirka, jo lielākoties bija cietas, sausas, pārsaldinātas...Bet - ja pareizi gatavotas, tad ir pat ļoti gardas(par to pārliecinājos kādas privātskolas virtuvē, kur pavāre lieliski mācēja tās izcept).
dogville 3 Nea,bija smalkaakas,bet liidziigas par dzelzcelja kuukaam,kaarta biskvita miiklas,ievaariijums un kaarta smilshu miiklas.Skokolaade bija taada miiksta,kaa ekleeram apkaart...tante straadaaja kafeteerijaa pie gastronoma un kuukas sauca"Priima".
straujaa Smilšu mīkas kūka ar ievārījumu vidū un šokolādes glazūru saucas "Smilšu glazētā", "Dzelzceļniece" ir biskvīta un smilšu mīklas kūka ar ievārījumu vidū un virsa glazēta ar baltu, smilšu krāsas un brūnām cukura glazūras svītrām - no tā tas nosaukums - kā sliedes:) Siguldā vēl reizēm nopērkamas :)
dogville
2
jaa,tai kuukai vienmeer bija taads iespiests viljnjains raksts shokolaadee...peec garshas likaas,ka ievaariijuma kaartaa veel kaads rieksts bija,ja nenoshmauca:D
Dzelzcelja kuukaam shokolaades virsa cieta,kaa taafele...brr.
ankoridzha 4 Ja virspusē bija ievārījums un pa diagonāli platas baltas svītras, tad dzelzceļnieku kūka, bet, ja plānās kārtās tāds paciets, īpatnējs biskvīts, pa vidu aveņu ievārījums [tikai aveņu] un virsū cieta, viļņaina šokolāde, tad Prīma. Arī cena bija atšķirīga - visas kūkas maksāja 22 kap., bet Prīma 30, tiešām bija ļoti garšīga kūka.