Maize
Maize - jautājumi un diskusijas
Plātsmaize (9)
Sveikas! Man te dažādas mīklu receptes. Īsti nepatīk garša. Daudzus gadus atpakaļ bija recepte, kad sataisa raugu mīklu, ieliek iesietu marlītē aukstā ūdenī. Sanāca baigi labā, garšīga mīkla, maizītes, bulciņas. Recepte ...
Sveikas! Man te dažādas mīklu receptes. Īsti nepatīk garša. Daudzus gadus atpakaļ bija recepte, kad sataisa raugu mīklu, ieliek iesietu marlītē aukstā ūdenī. Sanāca baigi labā, garšīga mīkla, maizītes, bulciņas. Recepte ...
Mīklai jāpieliek karote eļļas, tad būs mīksta. Knifa nav nekāda, es arī nesaprotu kā mīkla uzrūgst ledusskapī. Bet tā tiešām ir ! Es Ziemassvētkos vēl cepu pīrādziņus no šīs mīklas , ideāli sanāk. 2 k eļļas arī vajaga.. Es rauga mīklu lieku uz stundu ledusskapī uzrūgt, par ūdeni gan dzirdu pirmo reizi. Mazliet uzkaisu miltus , ar visu bļodu lieku iekšā, apm pēc st mīlka uzrūgusi. Un viss, ņem laukā un veido ko vēlies. ··· Maize: Plātsmaize lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi? (2)
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
http://www.galopom.com.ua/Info/Cooking/Country_49/Dish_1841/ 5 olas,250 g miltu,250 g cukura,10 lieli rabarberi,25 g pūdercukurura
Olas,cukuru un miltus sajauc vienveidīgā masā.Pannā ieber sīki sagrieztus rabarberus,uzkaisa pusi no kanēļa.Virsū uzlej iejaukto masu.Masai jāpārklāj rabarberi.Liek cepeškrāsnī 150 grādos.Cep aptuveni 30 min.
Beigās cepumam uzkaisa pūdercukuru sajauktu ar atlikušo kanēli.
1 paciņa sviesta, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu 9 olas,1 tējkcepamā pulvera,vaniļas cukurs,krējums.
Rabarberus sagriež,prber ar cukuru,lai 1 stundu pastāv.Taisa mīklu,izmanto 4 olas,mīklu lej plātē,ber virsū rabarberus.5 olas saputo ar cukuru un krējumu un pārlej pāri mīklai,uzkaisa kanēli. Cep un ēd. man labāk patīk mīkla uz rauga bāzes. Varbūt būs arī kāda šāda recepte? ··· Maize: Rabarbermaizes recepte lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Cepeškrāsnī cepta maize (10)
Labrītiņ! Pirms pārdesmit gadiem bija modē cept maizi cepeškrāsnī. Nu jau sen aizmirsts kā to darīju, bet pēkšņi sakārojās. Tur bija vajadzīgs raugs, tumšie milti, puskukulītis formas rudzu maize, ķimenes...Ja kādam šī ...
Labrītiņ! Pirms pārdesmit gadiem bija modē cept maizi cepeškrāsnī. Nu jau sen aizmirsts kā to darīju, bet pēkšņi sakārojās. Tur bija vajadzīgs raugs, tumšie milti, puskukulītis formas rudzu maize, ķimenes...Ja kādam šī ...
1.kukulīts formas maize
2.paciņas paniņas vai 4.pud kefīra
1.ēdam/kr citronskābe
ķimenes sauja
0.5 kg cukura
To visu aplej uz nakti,otrā dienā liek klāt sāli,pus paciņu rauga un miltus,kartīgi ar milestību samīci,uzraudzē un cep. Te no tās pašas mīklas otrs kukulītis....lūk garoziņa tumšāka un cietāka. slieks, esmu mēģinājusi, bet .. man nesanāca. tāpēc īstai maizei nopirku maizes cepamo krāsniņu, elektrisko. nu, tici man, ja gribas īstu maizi, tad šai iekārtai ir MUST HAVE statuss mājās. Lucy- kur dabūsi kefīru pudelēs, jā- puslitra vai litra???
Vēl sanāk gardi- no rudzu rupjajiem miltiem plātsmaize un pa virsu sīki sacepts speķis ar sīpoliem...
P.S.Jāiet broakstīs! cirteejs :))))) tā veca recepte ko pati cepusi esmu...par pudelēm neraizē,pārlies no pakām pudelēm:)))))))))))))
saldskābmaize sanāk ekselenta garšīga,pāris gadus atpakaļ biju izcepusi,uzreiz jautājumi bija,kas tā par maizi:) ··· Maize: Cepeškrāsnī cepta maize lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
2.paciņas paniņas vai 4.pud kefīra
1.ēdam/kr citronskābe
ķimenes sauja
0.5 kg cukura
To visu aplej uz nakti,otrā dienā liek klāt sāli,pus paciņu rauga un miltus,kartīgi ar milestību samīci,uzraudzē un cep. Te no tās pašas mīklas otrs kukulītis....lūk garoziņa tumšāka un cietāka. slieks, esmu mēģinājusi, bet .. man nesanāca. tāpēc īstai maizei nopirku maizes cepamo krāsniņu, elektrisko. nu, tici man, ja gribas īstu maizi, tad šai iekārtai ir MUST HAVE statuss mājās. Lucy- kur dabūsi kefīru pudelēs, jā- puslitra vai litra???
Vēl sanāk gardi- no rudzu rupjajiem miltiem plātsmaize un pa virsu sīki sacepts speķis ar sīpoliem...
P.S.Jāiet broakstīs! cirteejs :))))) tā veca recepte ko pati cepusi esmu...par pudelēm neraizē,pārlies no pakām pudelēm:)))))))))))))
saldskābmaize sanāk ekselenta garšīga,pāris gadus atpakaļ biju izcepusi,uzreiz jautājumi bija,kas tā par maizi:) ··· Maize: Cepeškrāsnī cepta maize lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Lauku rupjmaize... (13)
No kotlešu receptēm saskrēja siekalas mutē. .. un atzereejos pirms 30 g Paulīnes tantes (Limbazhu pusē) cepto rupjmaizi. Labäku neesmu ēdis! Gribētu pameegjinät uzcept, bet kā lai PIRMAI reizei ieraugu uztaisa? . .. pēc tam ...
No kotlešu receptēm saskrēja siekalas mutē. .. un atzereejos pirms 30 g Paulīnes tantes (Limbazhu pusē) cepto rupjmaizi. Labäku neesmu ēdis! Gribētu pameegjinät uzcept, bet kā lai PIRMAI reizei ieraugu uztaisa? . .. pēc tam ...
Parastais raugs esot kaitīgs, starp citu... Ieraugs: 100g rudzu milti + 100ml silts ūdens. Raudzē 2 diennaktis. Pievieno 100g miltu+ 100ml ūdeni. Raudzē 1 diennakti. Trešo reiz liek 200g miltu un 200ml ūdens, raudzē 1 diennakti.Ieraugs gatavs. Tam raksturīga skāba, etiķaina smarža. Katru cepšanas reizi 100g atliek nākošajām cepšanām, un papildina, kā aprakstīts. Šādu ieraugu ledusskapī var glabāt līdz 2 nedēļām. Var arī sasaldēt. īsto rupmaizi pati gan neesmu cepusi,jo man nav tādas krāsns kur to cept,bet sadskābomaizi,baltmaisi,graudu maizi var ekselentu izcept arī Rīgas dzīvoklī savā elektiskajā cepeškrāsni.ierauga pamācību vari receptēs atrast,ja jau ir tāda interese. Var ņemt jebkuru rupjmaizi un kādas trīs riciņas salikt siltā ūdenī,nolikt siltumā lai sāk rūgt.Ieraugam der. Dīvaini lasīt, kā beramos produktus (miltus) litros mēra un temperatūra liekas ļoti augsta priekš tik ilgas cepšanas, bet var arī gadīties, ka krāsnij neatbilst temperatūra uzrādītajiem grādiem. Bet tehnoloģija mājas apstākļos jau katram sava, lai gan personīgi es uzskatu, ka veikalos ir pietiekami daudz labu rupjmaižu, lai nebūtu jātērē laiks, resursi un nervi cepšanai mājās. Baltmaizi - to jā, vieglā mīkla, grūti sačakarēt! ··· Maize: Lauku rupjmaize... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Kā dabūt skābumiņu maizītei, cepot saldskābmaizi no ķieģelīša? (14)
Sāku cept saldskābmaizi no `formas ķieģelīša,bet priekš manis skābuma pamaz.Citronskābi neatzīstu. Ābolu pierīvēju..ko vēl? Paldies ,ja padalīsieties!
Sāku cept saldskābmaizi no `formas ķieģelīša,bet priekš manis skābuma pamaz.Citronskābi neatzīstu. Ābolu pierīvēju..ko vēl? Paldies ,ja padalīsieties!
Mana saldskābmaizes recepte no ķieģelīša ir šāda:1 pac. rauga,1 ķieģ. rupjmaizes,2 pakas kefīra,1 tglāze cukura, 1(nepilna) tējkar. sāls, 4 ēd.kar. ķimeņu un milti. Ķieģ. nogriež tumšo garozu,sagriež kubiciņos un pārlej ar visu kefīru un atstāj uz 10-15 stundām lai ierūgst un ieskābst. Pēc tam pievieno uzraudzēto raugu,sāli, cukuru un ķimenes(ja vēlas), pievieno miltus un ļauj uzrūgt.Cep cepeškrāsnī pie ļoti mazas uguns 1 stundu. Gatavu apsmērē ar karstu cukura sīrupu un ieliek atpakaļ krāsnī apžāvēt. Iznāk ļoti garšīga.
kapēc vajag speciāli skābumu taisīt? saldskābmaize, manuprāt nozīmē, ka maizei izmanto rudzu un kviešu miltus, skābums tur ņipričom, var būt kļūdos
vai tad jebkuru maizi necep no mīklas?
Pirmo reizi lasu, ka maizi cep no maizes.... shai receptei skaabuma nebuus.
no kjiegjeliisha ceptaa maize ir cieta un tumsha, peec savas buutiibas un suutiibas nav saldskaabmaize. saldskaabajai, ir pavisam cita recepte un miiklas proceseeshana jeb raudzeeshana.
lielaakaa dalja no jums, pat nezin, ka raugu shai maizei, izmanto tikai pirmreizeejai cepshanai, visaam paareejaam, tiek lietots sakasniitis, iz kaa es secinu, ka diez vai, sheit buus kaads, kursh spees miiklai nodroshinaat raudzeeshanu taa, kaa to prasa saldskaabmaizes receptuura.
un saku uzreiz- ar raugu, citronskaabi, jeepiishiem un temperatuuraam, raudzeejot, skaabumu maiziitei neieguust.... ..maize jāiemīca kefīrā... ··· Maize: Kā dabūt skābumiņu ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Pirmo reizi lasu, ka maizi cep no maizes.... shai receptei skaabuma nebuus.
no kjiegjeliisha ceptaa maize ir cieta un tumsha, peec savas buutiibas un suutiibas nav saldskaabmaize. saldskaabajai, ir pavisam cita recepte un miiklas proceseeshana jeb raudzeeshana.
lielaakaa dalja no jums, pat nezin, ka raugu shai maizei, izmanto tikai pirmreizeejai cepshanai, visaam paareejaam, tiek lietots sakasniitis, iz kaa es secinu, ka diez vai, sheit buus kaads, kursh spees miiklai nodroshinaat raudzeeshanu taa, kaa to prasa saldskaabmaizes receptuura.
un saku uzreiz- ar raugu, citronskaabi, jeepiishiem un temperatuuraam, raudzeejot, skaabumu maiziitei neieguust.... ..maize jāiemīca kefīrā... ··· Maize: Kā dabūt skābumiņu ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Pilngraudu maize (23)
Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc šķiedrvielu daudzuma, krāsas...? Nosauciet kādu šķirni!
Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc šķiedrvielu daudzuma, krāsas...? Nosauciet kādu šķirni!
Visdrošākais - cep pati. Arī sāls un taukvielu būs mazāk :). Tik rupjai ar maizes mašīnu nepiiks - tur jau maizezs krāsni vajag :( Šitās, tipa, pilngraudu maizes ir viens liels mārketinga trix: piepiļī sauju graudu maizes mīklai, paceļ cenu un nosauc par nenormāli veselīgo produktu, uz kuru babuļi panesās. Lai nodzītu celulītu, babuļi neskopojās pērkot 3 lietas: jogurtus, pilngraudu maizi un pretcelulīta krēmus. Visi 3 ir pilnīgi garām produkti, kam nav īpaši nekā kopīga ar veselīgu dzīvesveidu un skaistumu. Tas viens.
Otrs: maizē ne jau no tiem graudiem ir labums, bet no kviešu miltiem ir sliktums. Tas pats attiecas uz diedzētiem kviešu graudiem, baltmaizēm, rupjmaizēm (jo arī tajās, lai cik tas dīvai nebūtu, sastāvā ir kviešu milti) un visu to staffu, kur klāt tiek sperti kviešu milti. Arī tās sēkliņas t.s.pilngraudu maizē ir kviešu graudi.
Esmu no tiem dīvainiešiem, kam no kviešu miltiem ir diezgan pamatīgas problēmas, esmu izķidājusi visu veikalā pieejamo sortimentu un varu teikt: dažas maizes IR ēdamas. Bet tikai dažas.
Tessa, neapēd visu, atstāj man arī gabaliņu! ´´vizbulīte´´ vārdu sakot no tās tēmas ...... bet ātruma aizmirsu ražotāju vizublīte ir veselīga maize? tu palasi to, ko uz pakām raksta?(nu tā, tīri interes pēc) tad labāk parastu baltmaizi, nevis "vizbulīti". Ne vienmēr pilngraudu vajag, arī vecā labā kliju maizīte ir laba. Kādreiz neatzinu, bet tad vienreiz ar biezpienu sagribējās un tagad jau pērku regulāri. Iegaršojās un ir veselēgāk par balto. :) ··· Maize: Pilngraudu maize lasīt visu diskusiju (23 atbildes) »
Maizes recepte un cepšana? (14)
Gribu iemācīties cept maizi... Varbūt kāds var palīdzēt? Starp citu, ļoti mīļa dāvana Ziemassvētkos.
Gribu iemācīties cept maizi... Varbūt kāds var palīdzēt? Starp citu, ļoti mīļa dāvana Ziemassvētkos.
Redzēju vienā žurnālī jaunu rīku - maizes cepjamo, par 130 Ls. Laikam Santā bija. Neticu, ka kas vairāk par vienkāršu baltmaizi sanāk.
Maizei vajag maizes krāsni, kā minimums.
Laba maize - tas ir liels retums un māksla arī, savā ziņā. Jaa, un vel dargas izejvielas.
Es ar patiku perku tikai labu rupjmaizi. Un tadu, kas ir pacietaka pec strukturas. Miksto baltmaizi lai apviljaa un zele VCP. balto vai rupjo?...jautāju, lai uz pusi saīsinātu atbildi...:) Es nu gan gribētu saņemt sakarīgu dāvanu ziemassvētkos... nevis maizi....
Bet vispār paskaties
http://www.edimdoma.ru/
man liekas, ka vienreiz pa TV redzēju, ka arī maizi cepa. Nevajag jau uzreiz uzburt mākslas darbus.
Iesākumā pietiek ka uztaisi raugu mīklu un uzcep kaut ko.
Pēc tam var eksperimentēt ar sastāvdaļām, garšvielām, miltiem. ··· Maize: Maizes recepte un cepšana? lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Maizei vajag maizes krāsni, kā minimums.
Laba maize - tas ir liels retums un māksla arī, savā ziņā. Jaa, un vel dargas izejvielas.
Es ar patiku perku tikai labu rupjmaizi. Un tadu, kas ir pacietaka pec strukturas. Miksto baltmaizi lai apviljaa un zele VCP. balto vai rupjo?...jautāju, lai uz pusi saīsinātu atbildi...:) Es nu gan gribētu saņemt sakarīgu dāvanu ziemassvētkos... nevis maizi....
Bet vispār paskaties
http://www.edimdoma.ru/
man liekas, ka vienreiz pa TV redzēju, ka arī maizi cepa. Nevajag jau uzreiz uzburt mākslas darbus.
Iesākumā pietiek ka uztaisi raugu mīklu un uzcep kaut ko.
Pēc tam var eksperimentēt ar sastāvdaļām, garšvielām, miltiem. ··· Maize: Maizes recepte un cepšana? lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
ja grib klasisko garšu - protams - augstākā labuma kviešus, bet var arī improvizēt un ieprovēt ko jaunu - griķu milti, rudzu, rīsu, kukurūza galu beigās es vairs pati mīklu netaisu - pērku Dobeles dzirnavnieka to picas mīklas maisījumu, pievieno 2 ēdk eļļu un glāzi auksta ūdens. ļoti laba sanāk :)
un apcep 3-4 min pirms tam kā liec virsū to visu ko vēlies (cepeškrāsnī uz max grādiem) Eko produktu veikalos noteikti. Hercoga bioloģiskie milti. tos tagad var nopirkt visos lielākajos veikalos. un priekš bioloģiskajiem miltiem tie nemaz nav dārgi. ··· Maize: Kā cept maizi? lasīt visu diskusiju (16 atbildes) »