Līnis, receptes

Lūdzu padalieties ar savu recepti kā gatavojat līni. Meklēju šeit - neatradu neko par šo zivi.
Vai ir kāda specifika to apstrādē, vai tikpat labi var izmantot tādas pašas gatavošanas metodes kā citām zivīm?

5kaspars      Vislabāk ar pienu noskalo kārtīg,lai nav dūņu piegarša!
Tuč tuč sāls pipari,ķiploks un ofic dilles :P

joga    3 Nevis noskalo bet kādas pāris stundas tajā pienā izmērcē.

meizu  1   Pienā obligāti, pēc apcepšanas saldā krējumā pasautēju parasti.

sandra111    1 un tai mercei dillu seklas klat-fantastiski.

Esari  1   ...zemmera liņiem, par cik no paša diķa- pofig zviiņas- nocepas, sacepas... ;) ...nav jau milzu karpa...
Kaut kur, kaut ko dzirdeju par karstu udeni...

_Krasula_    2 No ezera nākušiem līņiem manas garšas kārpiņas gan nekādu dūņu garšu nesajūt un nekādā pienā nemērcēju. Varbūt savādāk ir ar tiem no dīķa.
Zvīņas gan tiem 100 gadus neesmu skrāpējusi-parasti saņemu tos no laukiem jau iztīrītus. Bet cik atceros,- tas pats nazītis šim nolūkam tika izmantots. Varbūt der arī zivju "rīve".

Maybex  2 5 Līņu zvīņām gan lieciet mieru. Nobrauka gļotu /var ar trauku švammes aso pusi, ja dikti smalki gribās/. Pienā jāmērcē, ja bail no dūņu garšas. Gatavo tāpat kā jebkuru zivi - cep uz pannas, cepeškrāsnī vai kūpina. NU ļoooti gardi.

suped  2 3 es patrasti nokeru linisus iztiru izmazgaju saliti , piparinus, un dilites un vel vedera sapildu ta tauta saucamo viriesu zapti satinu folija un lieku grila ieksa vai cepeskrasni
cep lidz gatavs

melis25  3   aukstā gaļa super sanāk,garša,kā vistiņai,tikai ar asakām ķēpa...

Samila  1 3 vai tad līnim ir zvīņas?

es sagriežu gabalos un cepu uz pannas - drusku miltos apvārtu + sāls & pipari, cepu sviestā vai arī cepu cepeškrāsnī veselu, sapildītu vēderu ar kādiem sīpoliem, dillēm, papriku, krējumu, majonēzi, ect. bez folijas.

v_s_o_p  2   Līnis kūpināma zivs.. Pannā , katlā sanak hernja.. Dūmos..Dūīmos

langstinsh  1 1 Līnītis savā želejā-tā tam būs būt.

v_s_o_p      langstinsh--> Tieši tā ! arī želejā .. smeķis ir iekš uzkrātas suliņas..

mazaa1974      Līni vajag noskalot ar verdošu ūdeni,tad tā gļota paliek kā receklis ,tad to nokasa kopā ar zvīņām!

Samila      un vispār, kur tos līņus var dabūt? ja pats nav makšķernieks...

wildangel  1   Var dabūt. Tikai jāzin kur.
Ir kas audzina dīķos un pārdod pa 2 Eur kg.

Ņammm..Sanāca tiešām smeķīgas vakariņas;)

epikasso    1  foto Līņi nopērkami tirgū, lielveikalos, īpaši tagad, rudenī, kad dīķos revīzijas taisa..Un zivjsaimniecībās var nopirkt, kaut vai tai pašā SS serverī apskatīties, kas pārdod dzīvās zivis..Ir pat tā, ka lētāk kā RCT 2x
Pats viesībām meklēju stori, RCT storu bērni tikai, caur netu dabūju pieklājīgu eksemplāru, lai 10 cilvēkiem būtu ko nobaudīt..
Un, ko ir svarīgi zināt- ne vienmēr līnim ir t.s. dūņu piegarša...man personīgi, tā nekad nav traucējusi..

spader25  1 1 līnis ir mazliet rūgta zivs,tādēļ palīdzēs pildījums ar majonēzi,āboliem,sīpoliem,nedaudz ķiploku un daudz citronu sulas,sāls pipari,cukurs.Tīrīt nevajag!

pazudushais  1   Linis tikai janotiira no gljotaam .. ( nu ja vaara galertu tad gan var zvinjas paskrubinat nost), bet taa vinjas ir tik siikas , ka sacep i nejuut, . Mana linja gatavoshanas rezepte - liini sagriezh caur muguru ( nogriezh galvu un iznjem iekshas) ta lai veders kopaa - tad
sagarshvielo ( kam nu kas patiik) sagriezh apm 0,5 cm biezuma tomatu ripiites - izliek visu liini - virsuu majoneezi krustu shkjersu ... un 200 graados pusotra kg linjuks gatavojas apm 40 min... var pashas beigas vel sieru padrupinat.... NJAMMMMMMAAAAAA

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu