Aroniju sīrups
Aroniju sīrups - jautājumi un diskusijas
aroniju sulu uzvāra,tad pevieno,vai nu cukurā nostāvinātas cidoniju šķēles,var arī tiko spiestu sulu,kas ir,ļoti būtiski,liek izkarsētās burciņās.Ar upeņu lapām jāuzmanās,veicina rugšanu,ja ilgi karsē ,zūd aromāts!tā es gatavoju! Pastaastiishu, kā gatavoju kjirshu sīrupu no aronijaa, kad bērni vēl nebija izlaidushies no ligzdas.
Vakarā 1 kg aronijaam pievienoju 15 kjirshu lapas, uzbeeru 1 eedamkaroti citronskaabes, apleeju ar 1 l ūdens. Tureeju bljodaa zem vāka līdz naakamajam vakaram, noleeju radushos shljidrumu un ar 1 kg cukura savaariiju. Karstu salēju pa pudeleem. Tām pašām aronijaam atkal pievienoju kjirshu lapas (izlietotaas iznjeemu un izmetu), citronskābi un ūdeni. Un naakamajaa vakarā atkal vaariiju sīrupu. Tā atkaartoju kādas 5-6 reizes. Sanaaca dafigaa garšīgs kjirshu sīrups, no kā ziemaa gatavot padzērienu :) Paldies par cidonijām ,super es pat iedomājusies nebiju. Aronijas novāc,pārlej ar verdošu ūdeni (tā lai apsedz un +pa virsu vēl ir) pievieno ķiršu lapas un citronskābi (es parasti uz čuju ~7 lapas un paspaciņu uz 10 l spaini)
Atstāj pa nakti.nākamā dienā nokāš un uzvāra bik pievienojot cukuru nu tā lai stāv.un tad jau ziemā atkarībā pēc vajadzības šķaidu ar cukuru/ūdeni.
Savukārt cidonijas piegriežu kārtu apberu ar cukuru(bagātīgi tā lai nosedz cidonijas) un tā atkārtoju cik vajag.tad bļodu lieku ledusskapī un tad jau sulu tik noleju.ja sanāk makten daudz sulas tad uzvāru un pagrabā iekšā.tiesa gan tad jādzer pirmā,jo cidonijas ilgi nestāv toties gardas gan :) ··· Aroniju sīrups: Kā gatavo aroniju sīrupu? lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »