Uzdot jautājumu Ēdieni un dzērieni, receptes

Ēdieni un dzērieni, receptes

Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Sieviešu biedrība Ulmaņlaikos (7)
Palīdziet atcerēties - Kā sauca sieviešu biedrību/apvienību Ulmaņlaikos ,viņas bija rokdarbnieces un izdeva ēdienu recepšu grāmatu? Kaucmindietes ,nē. Vēsture
Lazdu vietas Latvijā (14)
Vai kādam ir informācija,kur var palasīt riekstus/ Kādreiz bija neslikti Valmieras mežos. Ja kādam tā nav slēpta informācija,tad lūdzu padalieties.
Gaileņu mērce (14)
Salasījos šodien mežā gailenes un sagribējās paeksperimentēt! Iesakiet garšīgu un neparastu gaileņu mērcītes recepti!!
Gatavojot baraviku zupu... (7)
Gatavojot baraviku zupu gatavošanas procesa nobeigumā neaizmirstiet zupai pievienot saldkrējuma sviestā apceptus sīpolus ar miltiem. Zupa kļūs tumīgāka. Informācijai, RCT baravikas tiek tirgotas par 10 Ls kilogramā ...
Visgaršīgākā karpa (8)
Kā pagatavota karpa, Jūsuprāt, ir visgaršīgākā? Karpa
Paniņu savādā krāsa... (15)
Nopirku lauku saldo krējumu, nedaudz ieskāba. Nolēmu sakult sviestu (tīrā stikla burkā ar vāku). Sakūlās sviests, garšo pēc sviesta, bet "paniņas" ir bāli vecrozā krāsā, garša arī ne pēc paniņām. Kāpēc tā??? Bērnībā pie vecmāmiņas esmu kūlusi sviestu, tad paniņas ... Paniņas
Lazanjas receptes (4)
Vai kāds mani nevarētu apskaidrot? Kā gatavo Lazanju? Un kur var iegādāties Lazanjai domātās plāksnītes? Lazanja
Mārrutku recepte (5)
Padalieties kāds ar svaigu mārrutku sagatavošanas lietošanai recepti. Mārrutki
Produkti, kurus drīkst lietot kopā (2)
Kur meklēt info par produktu saderību, kurus produktus drīkst un kurus nevajadzētu lietot kopā? ēdieni Diēta ēdienkarte
Zivju kūpināšana pārnēsājamā kūpinātavā (4)
Makšķerēšana 3-5 dienas, zivju daudz, gribas atvest mājās žāvētas Zivju kūpināšana Kūpinātava
Ziemas ķiploku ziedkātu pesto (2)
Kā pareizi gatavot ziemas ķiploku ziedkātu pesto? ķiploki Pesto
Aukstā zupa (9)
Man jau sāk mazliet sēsties mana "tradicionālā" aukstā zupa.. Bet tā kā lieta aktuāla, lūdzu, padalieties ar receptēm un idejām, kā šo ēdienu dažādot :) Aukstā zupa
Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas? (14)
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc burcinās dažreiz parādās pelējuma sēne? Vai nav pie vanas ... Ievārījums Pasterizācija
Brāga paliek par ķīseli,pec 3-4 dienu rūgšanas. Kāpec? (5)
Pirms tam nekas tamlidzigs nebija noticis. Lieku 5kg cukura uz 10kg kviesu graudu. Tilpnes lielums 50l. Norugst pec apmeram pec divam nedelam. Bet pedejas divas reizes vis liekas sak stradat normali,bet pec 3-4 dienam baltas putas sak iet pari mucas malam un braga paliek ka kiselis. Ja kadam ir ta ... Brāga Kandža
Kā pareizi pasterizēt ābolu sulu, lai saglabātu vitamīnus? (5)
Lai iekonservētu sulu un tā nebojātos, to parasti uzvāra, salej burkās/pudelēs un aizvāko. Līdz šim tā arī parasti daru, bet esmu dzirdējis, ka šādā veidā sula kļūst bezvērtīga - vienkārši garšīgs padzēriens, kuru nevar nosaukt ne par veselīgu, ne neveselīgu. Pareizi ... ābolu sula Pasterizācija
Mīdijas (1)
Ko pasākt ar mīdijām? Nežēlīgi garšo, bet protu tikai mīdiju zupu pagatavot un saldā krējuma mērcē (lieto kopā ar svaigo pastu). Varbūt te ir kāds kulinārijas guru un zin kādu garšīgu salātu recepti? Mīdijas
<< iepriekšējie jautājumi  Ēdieni un dzērieni, receptes
Jautājumi no 641 līdz 660 (kopā 927)
 nākamie jautājumi >>

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010