Rauga mīkla
Rauga mīkla - jautājumi un diskusijas
jebkuraa pavaargraamataa ir rauga miiklas recepte:)nekaa saredzgiita turnav:) Internets pilns - izvēlies, ko vēlies! Es tik tur vien skatos un ražoju!
Lai labi garšo! ja ļoti gribi pašgatavotu mīklu, tad laba ir- 200g margarina, izkausē, šķipsniņa sāls, karote cukura, 1/2 glāzē piena izšķīdināta 1/2 paciņa rauga, to pievieno margarinam, tad vēl 2,5 glazes piena un 3 glāzes miltu. liek ledusskapī 30min. Bet ātrais variants ir nopirkt sasaldēto mīklu( nopērkamas kārtainās mīklas plāksnītes ar uzrakstu Tešla:))), mazliet atlaiž un rulē, pilda ar ko vien gribi- magones, kanēlis, āboli, ievārījums un jācep tikai kādas 10 min ··· Rauga mīkla: Bulciņu mīklas recepte lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Mīkla pīrādziņiem (6)
Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!
Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!
/nesaprotu piiraadzinjeeshanas fanu..nekaadi/
man veel lielaaks kauns taadaa gadiijumaa, neesmu piiraadzinjus cepusi nekad veel.. :(
tagad veel kaads to dara? Nopērc vislabāk gatavu rauga mīklu vai rauga mīklas pulveri ar līdzi nākošām instrukcijām pagatavošanai. pašai gatavot mīklu - baiga ķēpa. Prieka nekāda.:)) Ja kādreiz jau to esi darījusi,tad galvenais ir iegādāties produktus un rast motivāciju.Viss jādara ar izjūtu un mīlestību,tad viss izdodas.Lai veicas.Veikalā jau var tiešām nopirkt visu, bet Tavu roku pieskāriens jau vien tiem piedos mīlestības garšu. Rauga mīklas pulveris bieži ir mazbriedīgs, vajag pielikt vairāk miltus, lai nebūtu glīzdains. Mana recepte: 200-250 g margarīna sagrieztu gabaliņos izkausē uz lēnas uguns lielā bļodā, pielej puslitru auksta piena izmaisa pieliek 1 tējk. sāli, var nedaudz 1/2 cukura, bet var arī nelikt, pieber saberztu kardamona graudiņus vai pulveri - nelielu naža galu (rekomendēju visām mīklām pielikt - ļoti uzlabo garšu),Ja šķidrums atdzisis, ka pirkstam nav par karstu(zem 40)pieliek raugu, sauso paciņu - uzreiz vai paciņu dzīvā rauga, kuru pirms tam apber ar puskaroti cukura un nedaudz ūdens bļodiņā, noliek siltā vietā uzrūgt,tad ber miltus lēni maisot ar karoti, tur nu jājūt, citi milti briedīgi, citi ne (labāk ņemt augstākā labuma), līdz mīkla sāk lipt ap karoti, tad ķerās pie mīcīšanas ar rokām, tā ka pašai paliek karsti, pēc vajadzības pieber pa saujiņai miltus. Mīca tik ilgi līdz mīkla pati atlec no bļodas malām un no rokām,noliek rūgt pārsegtu ar dvieli. Ja tajā laikā uz apkārtējiem stipri barās mīkla labi uzrūgst (c)Latviešu t.ticējumi. Pildījumā cauraudzis speķis,sīpols, pipariņi. ··· Rauga mīkla: Mīkla pīrādziņiem lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »