Baravikas

Baravikas fotogrāfijas

Un tagad baravikas
Baravikas ruden�
Baravika
Baravika

Baravikas - jautājumi un diskusijas

Kas tā par baravikai līdzīgu sēni? (21)
Salasīju baravikām līdzīgas sēnes, tīrot pamanīju, ka kātiņš tāds smuki dzeltens, bet pēc laika palika zilgans. Vārītas rūgtas pēc garšas.
Vienu vārdu sakot,nepazīsti,negriez. Btw - šitāda: http://lv.wikipedia.org/wiki/Velna_beka ? Rakstīts jau ka retas un aš aizsargājamas.. :D vajag uzsākt sēninga stulbingu, fočēt sēnes pirms ēšanas, iespējams vēlāk tas ārstiem palīdzēs noteikt pareizo ārstēšanu :)

p.s. Priekš kam ar vienu (vairākām) nepazīstamu sēni bojāt visas pārējās labās? Labāk taču izmest nevis ēst nezināmas ...
Mēs tās saucam par raganbekām, tikai šūniņas ir rozā, ja pamīca. Par kātu nezinu. Ir rūgtas, bet ne indīgas. Ja rūgts tad viennozimīgi nav ēdams ··· Baravikas: Kas tā par baravikai līdzīgu ... lasīt visu diskusiju (21 atbildes) –»
Baraviku marinēšana (11)
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Pieliec cukuru, bez tā neviens sēnes nemarinē. A kāpēc viņām jāgrimst? Sēnes nav zemūdenes, negrimst tik vienkārši! Tevi ir maldinājuši! Baravikas vāra sālsūdenī. Aptuveni 15-20 min. ūdens kļūst dzidrāks un sēnes nedaudz nosēžas, bet nekad negrimst pilnībā. Atdzesē, nolej ūdeni un tad saliktas burciņās pārlej ar marinādi. Baravikām pie tā paša ūdens, kurā vāra, pēc garšas liek sāli:cukuru 1:2 un etiķi, piparus, krustnagliņas u.c.garšvielas pēc garšas. Verdošas lej burkā, vāks virsū un viss. Ja paliek pāri šķidrums, tajā var vārīt zupu. Tajā gan var likt visu, kas grimst!:DDD Baravikas savā sulā: mazā ūdens daudzumā 10 min vāra baravikas. Pēc tam pieliek sāli:cukuru (1:2), etiķi, smaržīgos piparus, melnos piparus, (var pievienot sīki sagrieztas dilles, sīpolus) vāra vēl 5 min. Lej burkās verdošas( var iegriezt ķiploku). Dīvaina recepte-vārīt sāls etiķa maisījumā...Parasti ūdenī vāra. Un ne jau baravikas, bet vārāmās sēnes... ··· Baravikas: Baraviku marinēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir minimālais galda etiķa daudzums uz 1 l marinādes, lai neaugtu tās botulisma nūjiņas?
Ļoti veca un laba recepte.
Marinētas baravikas - uz 1 l ūdens 2,3 krustnagliņas, 2,3 smaržīgie pipari, 2,3 melnie pipari,2 lauru lapas ( es nelieku),1/4 tējkarote sāls, 200 g cukurs. 2 min. pavāra un pielej 20 g etiķa esenci ( te nu jāpārrēķina uz etiķi). Sālsūdenī novārītas baravikas saliek burciņās, pārlej ar karstu ( vārošu) marinādi, kad sēnes uzlējumā atdzisušas, pārlej pāri 1,2 ēdamkarotes augu eļļu. Aizvāko. Viss. Ja marināde glabājot duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā un pārlej ar jaunu marinādes uzlējumu. Man gan tā līdz šim nav gadījies, kaut pagrabs čābīgs.
p.s. šādā marinādē baravikas garšo pēc baravikām, ne etiķa. ;)
··· Baravikas: Par sēņu (baraviku) ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Baraviku mērce (12)
Sveiki, sēņotāji, padalaties ar savu garšīgākās un oriģinālākās baraviku mērces recepti.
Viss tas pats, tik ar nelielu piebildi- ar saldo krējumu- 35%!:) Sacept sviestā un saldo krējumu klāt. Šito mantu citādi var sabojāt, ja vel ko grib likt klāt. Es atzīstu "tīru" mantu - baravikas, sāls pēc garšas, pipari un krējums - bez garšas "uzlabotājiem". Un sacepti sīpoli. Nezinu cik oriģināla, bet garšīga.Apcept sīpolus eļļā, pielikt klāt baravikas, cept pieliekot sviestu kopā kādas min 10 pēc tam likt sāli un saldo krējumu.Sautēt vēl 5 - 10 minūtes. Miltus nelikt. Kaloriju daudz, bet garšīgi. Šad tad pielieku klāt žāvētu gaļu -smalki sagriestu un noteikti krējuma vietā saldo krējumu... ··· Baravikas: Baraviku mērce lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Saldētas baravikas zupā (8)
Lūdzu padalieties ar gudrību ,ķā gardāk? Kartupeļu biezzupā vēlētos vēl pielikt baravikas,kuras man ir saldētas. Cept man diez ko negribas ,jo nav veselīgi!Likt pa taisno zupā,saldētas? Atlaidinātas? Paldies,ja līdzēsiet!
Pa taisno zupā! Lai garšo! :) es arī lieku pa taisno zupā, tik vēl burkānus un sīpolus sacepu par veseliigumu.mana bij.viira omei ir 88 gadi.ed cik tik neveseliigi var est,piemeram,ceptai olai virsu uzlej vel taukus,kuros cepa,no pannas.nesajas vel jestrak par mani.muljkjiibas pilniigas.

viens variants:sacept baravikus ar siipoliem sviestinja(jaa,sviestinja!!:DD) smuki ta apbruninat,pieriivejot burkanus un pieliekot nedaudz liesas zhavetas galjas.un tad gazt zupa,pirms izslegshanas iemaisiit krietnu porciju kauseta siera.
otrais.paturet baravikus cepeshkrasnii,ieslegta.ar pargrieztu siipolu un paris burkaniem.
tad burkanus sagriezt un ielikt kopa ar baravikam pavariities.beigas-arii kauseto sieru.
Negašo ne saldētas,ne kaltētas,bet ja jau to pļuru kura atlaižās nomazgā,sagriez un apcet,tad vēl.
Sēnes patīk vai nu marinētas vai sālītas!!
Māsa vēl sēņu soļanku taisa,tā man garšo.
Kartupeļi+ apcepti sīpoli,burkāni un + tā puslitru burciņa soļanka sēņu,kur ja nemaldos ir sēnes,sīpoli,gurķi,burkāni,zaļumi un nedaudz tomātu pasta.
Var arī aukstu ēsts ir garšīgi.
Tikko gatavoju ķirbju biezzupu un liku klāt saldētas gailenītes, gan iepriekš apceptas...liec pa taisno saldētas- lēnām atkusīs, būs O.K. ··· Baravikas: Saldētas baravikas zupā lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Baraviku žāvēšana (11)
ir kādam kāda laba (un praksē izmantojama) metode, kā baravikas sažāvēt? var jau protams samarinēt, bet nav to ēdāju...... no žāvētām vismaz zupu ziemā var izvārīt...
mana mamma žāvē gan ābolus, gan sēnes tādā speciālā žāvējamā aparātā, labāk nemēdz būt! nure, tikko izcepu karpelju piizdraadzinjus ar seenju pildiijumu un ieshaavu savu zaaveejamo cepeshkraasnii. peec 20 minuuteem jau uzradusies garozinja. taalaak- labi veedinaamaa vietaa.

ka zaavee virtenees, skaties,lai mushu nav rinkjii.

streemeliites- 3-4mm plaanas.

ir veel metode, uz 3 cm biezas saals kaartas karstumaa. saals visaatraak absorbee mitrumu un neatdod to atpakalj seeneem.
Bērnībā, kad viesojos Latgalē, kaimiņiene žāvēja uz plīts cepurītes.Un priecājās ka visi tārpi no karstuma aizbēg:) Esmu zjaaveejusi...aroma pa visu maaju...iipatneeja,specifiska,driizaak jau,smaka ne smarzja.... sasaldet ledusskapi... var pirms tam uzvarit... ziema verdosa udeni un vualaa!!!! Bon Apetit :) ··· Baravikas: Baraviku žāvēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu