Skābēšana
Skābēšana - jautājumi un diskusijas
Kāpēc skābētie gurķi stiepjas un palikuši glumi? (2)
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Gurkus ar vaig mazgat.
Glumi palike jo gais ticis klat, vai nu caur vacinu, vai ar palicis pirms aizvakoji.
Pec aizvakosanu karstus nav janes aukstuma lai atdziest telpu limeni, un tad uz glabatavu.
Vel var but glabatuve bija temperaturu mainas vairakas.
Vai ari gurki paraugusi bijusi?
Bet to kas glums pardot uz KF. joks. Met lauka un basta. ··· Skābēšana: Kāpēc skābētie gurķi ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Sprāgst skābētu gurķu burkas (10)
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Uzrakstīšu savu variantu,kurš gadiem ilgi nav pievīlis. Tātad: gurķus noteikti pirms burkās likšanas tur ūdenī,tas būtu spečukiem skaidrs.
Sagatavoju burkas(nekad neko neesmu karsējusi un sterilizējusi,konservēju jau divdesmit gadus)
tātad burkas karstā ūdenī mazgāju ar trauku mazgāšanas līdzekli un obligāti!!!! šim ūdenim klāt pieleju arī etiķi(nejaukt ar marinādi😂😂😂😂!!!!)
Un arī karstā ūdenī noskalotas burciņas glīti sarindoju uz tīra virtuves dvielīša.
Tālāk saliek burkās vēlamās piedevas,lapas,ķiplociņus,sarindo gurķīšus. Zinot cik burku nomēra ūdeni pārliešanai, uz 3l burku vajag 1,5l ūdens,ja gurķi blīvi salikti.
Lej katlā sarēķināto daudzumu,uz katru litru ūdens +2ēdk sāls+1ēdk cukura.uzvāra un lej burkās(drošībai-burku vēlams ielikt metāla bļodiņā vai katliņā) . Atstāj virtuvē vai cit telpā,kamēr ieskābst,tas ir, parādās putiņas un patīkami skābena smarža. Tas notiek trešajā vai ceturtajā dienā.
Tad šo ūdeni no gurķiem noleju, un vēlreiz uzvāru,ja vajag papildina ar novārītu ūdeni un uz litru pielieku vēl deserta!karoti sāli. Uzvāra,lej uz gurķiem un vākus virsū,plastmasas,bet ar dubulto maliņu. Atdzisušus uz pagrabu vai pieliekamo. Izdodas vienmēr,gabājas labi. Lai garšo!!! Mana mamma kaisīja uz vākiem rupjo sāli. Nav ne jausmas, vai tas palīdzēja, taču to nu viņa darīja. vai gadiijumaa nelietoji jodeeto saali? Nomaini marinādi un vēlreiz uzkarsē...bet labāk izmet un taisi jaunus! vairaak etikji vajag ··· Skābēšana: Sprāgst skābētu gurķu burkas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Sēņu sālīšana, skābēšana (11)
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)
Es lieku litra burkās ar ar švielām sālūdenī. ··· Skābēšana: Sēņu sālīšana, skābēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »