Plaucētā mīkla
Ja kādam varbūt ir aizķērusies pārbaudīta recepte, mēginājām pēc interneta, nesanāca..:( tā ir palikusi nepagūtā mīkla, likās ka bus viegli, bet nekā..
ina51 (2011-02-17 13:48)
ja ir kāda no Masiļūnes grāmatām, iemet aci tajā, jo pati sen neesmu neko cepusi no plaucēās mīklas,`īsti vairs neatceros proporcijas, bet būtībā tas ir elementāri. Tikai jāatceras,ka pirmās 10-15 min. nedrīkst vērt c-krāsns durtiņas vaļā.
Lai izdodas!
_Antuanete_ (2011-02-17 13:50)
Esmu gatavojusi pēc šīs receptes http://www.gatavo.lv/index.php?menu=1&s=7&l=receptes2&id=118&f=0, sanāca labi.
Galvenais - neizraut no krāsns par ātru, kūciņām jābūt cietām (lai piesitot skan), citādi tās sakritīsies.
messmeitinja (2011-02-17 13:55) Paldies!:)
tiritomba (2011-02-17 13:55) es no plaucētās mīklas (masiļūnes grāmata) cepumus eļļā vāru!!! tie ir dievīgi
messmeitinja (2011-02-17 14:01) tiritomba, tad padalies ar recepti, man nav masiļūnes grāmatas....
kloss (2011-02-17 14:06) Te arī neslikts raksts: http://slacker-jet.blogspot.com/2010/11/scalded-dough-method.html
tiritomba (2011-02-17 14:07) gaidi rītdienu ... man darbā nestāv pavārgrāmata.
messmeitinja (2011-02-17 14:15)
kloss. arī labs....
Tiritomba, gaidu...gribu brīvdienās mēģināt vēlreiz.
SufferWell (2011-02-17 14:25) oooo! briivdienaas laikam varees noeesties nashchus...
Marija_Anna (2011-02-17 18:48) glāze milti , 100 gr labu sviestu , glāze ūdens. Ūdeni uzvāra , ieliek sviestu , tas tur izkūst. Maisot pieber miltus , maisa , līdz lec nost no katliņa malām . Ņem nost no plīts , bišķi padzesē un liek pa vienai olas , man pietika ar trim. Kuļ ar mikseri , jāskatās , lai neaiziet pa gaisu ;) Krāsni sakarsē uz 200 grādiem , uz plāts saliktos izstrādājumus ( kaut ar karoti ) šauj iekšā . NETAISA vaļā vismaz 15 min. Cep ap 25 - 30 min. Grādus , cepot, var samazināt līdz 180 , pēc kādām 7 min. Tik to sviestu gan vajag kvalitatīvu , citādi būs piegarša ne visai. Cukurus , sāļus u.t.t liek pildījumā, ko nu sadomā.
zhozefina (2011-02-17 18:52) Bez kreņķa,labāk nopirkt,bet pie cepšanas gan uzmanīgi.