Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas?

Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas?Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā?
Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas.
Kāpēc burcinās dažreiz parādās pelējuma sēne? Vai nav pie vanas burku sterilizācija? Kā to pareizi darīt?

staadinjsh    1 Pietiek, ja burkas nomazgā un izskalo ar karstu ūdeni. Kādreiz mana omīte tikko izvārītam ievārījumam lēja pāri parafīnu. Tai pelēkajai sēnei vajag gaisu, lai augtu. Es parasti lietoju ievārījuma piedevas, kur ir klāt konservants un pektīns. Ar tiem nepelē.

Rinkulis  5 1 Muļķības ar to sterilizāciju...ievārījumam tas nav vajadzīgs...no pelējuma ļoti reti kad var izbēgt pilnībā, jo pelējuma sporas ir visapkārt. Pietiek burkas kārtīgi izmazgāt ar karstu ūdeni un arī vāciņus kārtīgi iztīrīt - īpaši vītnes, lai viss labi pieguļ.
Tas, ka tur tā pelējuma plēve drusku peld pa virsu neko nekait - ar karoti nogrābj i viss. Protams, ja vāra šķidru zafti, tad ķēpīgāka tā lieta, bet paņemot cukuru ar pektīnu - no problem.

adamsone    1 Sen neesmu vārījusi, slinkums un mums ievārījumi diezko negaršo. Bet kad vārīju, tad tā paša slinkuma dēļ darīju tā, ka burkas kārtīgi izmazgāju un izplaucēju, vāciņus noplaucēju, ielēju karstu ievārījumu, tik pilnu, cik var, noslēdz cieši un tad dīvānā zem divām segām, līdz atdziest. Cukuru var likt tik, cik garšo, nevis konservējoši, nepelē un nerūgst. Atdziestot ievārījums drusku samazinās apjomā, bet, pieņemu, tur nav gaisa, lai sēnes varētu vairoties un izkarsējas arī labi. Sterilizēt vārot ir baigais piņķeris.

spriganaa  1 4 Burkas sterilizēšanai izmantoju cepeškrāsni. Ātri un ērti. Bet ievārījumiem tas nav īpaši nepieciešams, tikai burkā jāpilda verdošs ievārījums. Pelējums rodas, ja gar vāciņu kaut kur tiek gaiss burkā .

adamsone  1 4 Burciņa jāpielej līdz malām, svarīgi ir, lai nebūtu gaisa un karstums nobeigtu pelējuma sēnes, tas, ka ir drusku ūdens, netraucē. Ja pilda burciņās, tad, kad ir atdzisis, tad no pelēšanas vai rūgšanas izvairīties nevar, ja vien neliek cukuru attiecībā 1:1 un nevāra vairākkārt, bet tāds ievārījums manuprāt ir neēdams.

sesso    3 Daudzus gadus jau marinēju un ne reizi nav burkās bijis pelējums, šogad vēl atradu upeņu ievārījumu, kurš taisīts 2003 gadā, domāju ka būs sapelējis, bet nekā.
Burkas un vāciņus kārtīgi novāru katlā un tad leju līdz augšai iekšā ievārījumu, burku skrūvēju ciet un lieku otrādi, tiklīdz atdziest tā uz pagrabu.

Geisha  1   Esmu izmēģinājusi šādu metodi - ielej burkā aukstu ūdeni un burku izberž ar nātrēm. Nedaudz jau rokās kož tās nātres, bet neviens feiris nestāv klāt. Fantastiski. Vienīgi vajadzīgas tās lielās nātres. Tagad, kad mans mazdārziņš ir tirgus burkas mazgāju trauku mazgājamajā mašīnā.

kasiopeja  2 5 Es vienmēr - gan ievārījumam, gan citiem konserviem kārtīgi izmazgātas burciņas lieku cepeškrāsnī uz 100 grādiem. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi līdz tiem grādiem, paturu vēl minūtes 5. Daru to tad, kad arī ievārījuma vārīšana iet uz beigām. Tad tādā karstā burciņā leju iekšā vārošu ievārījumu un momentā skrūvēju virsū novārītu un rūpīgi izslaucītu (arī vēl karstu) vāciņu.

edmunds    2 visaatraak ar medicinisko spirtu vai stipru kandzu. ielej 50gramus pirmajaa burcinjaa, uzskruuvee vaacinju, 3sec paskalo, tad paarlej otrajaa utt.

limonija    5 Nevajag par zemu novērtēt arī parasto dzeramo sodu - ar to un karstu ūdeni samazgāju burkas, karstu ievārījumu iepildu, nekas nepelē.

Drole  4 1 Kad ievaariijums ir praktiski gatavs, burkas pielej ar verdoshu uudeni, peec minuutes vai mazaak - nolej un novieto uz papiira salveteem notecinaat uz padsmit sekundeem; tad apgriezh un ljauj atlikushajiem pilieniem kaadu minuuti izgarot; pilda burkas liidz augshai ar verdoshu ievaariijumu, uzskruuvee sausu vaaku, apgaazh burku un liek atdzist. Gandriiz nekad nekas nepel gadiem.
Metodes miinuss - finaala faazee jaastraadaa ljoti aatri un preciizi - nederees tiem, kam rokas neaug no pareizaas vietas.

xaldix  1 1 lai neveidotos pelejums tad kad ielej ievarijumu burciņā pa virsu uzlej eļļu un tad liec sterlizēties un pats labākais ir izmantot valcējamos vāciņus lai ar garantiju netiktu gaiss klāt,ja burkas pēc tam ziemā sprāgst tad pie vainas ir cukurs

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu