Uzdot jautājumu
Ēdieni un dzērieni, receptes
Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Kliņģeris (16)
Lūdzu padalieties pieredzē, kur Rīgā var pasūtīt gardu kliņģeri-tādu ar riekstiem, augļiem, marmelādi utt.
Lūdzu padalieties pieredzē, kur Rīgā var pasūtīt gardu kliņģeri-tādu ar riekstiem, augļiem, marmelādi utt.
Cukurgailītis (12)
Sadomāju ka senos laikos izkausēt cukuru un pagatavot cukurgailīti... :) Bet ne vella no shaa cukura nesanaak... tas m... nekuust...! uudens izvaaras un viss... :( paliek kaa sniegs...!? meigjinaju ar divaam markaam, otra mazliet gaaja siirupaa bet tad arii sagaaja sniegaa tik cietaakaa... TAD ...
Sadomāju ka senos laikos izkausēt cukuru un pagatavot cukurgailīti... :) Bet ne vella no shaa cukura nesanaak... tas m... nekuust...! uudens izvaaras un viss... :( paliek kaa sniegs...!? meigjinaju ar divaam markaam, otra mazliet gaaja siirupaa bet tad arii sagaaja sniegaa tik cietaakaa... TAD ...
Vasarīgi ēdieni. (18)
Mīļie padomdevēji! :) Padalieties, lūdzu, ar kādu garda, svaiga un vasarīga ēdiena recepti! Auksto zupu taisīju, dažādas tadžinas taisīju, salātus arī- viss apnicis, nekas negaršo :) Varbūt šeit kāds ieteiks ko TĀĀĀĀDU!? :) Iepriekš pateicos.
Mīļie padomdevēji! :) Padalieties, lūdzu, ar kādu garda, svaiga un vasarīga ēdiena recepti! Auksto zupu taisīju, dažādas tadžinas taisīju, salātus arī- viss apnicis, nekas negaršo :) Varbūt šeit kāds ieteiks ko TĀĀĀĀDU!? :) Iepriekš pateicos.
Cūku kāja pa-Ķirsonovski (13)
Kādreiz Ķirsona "Staburagā" viens no firmas ēdieniem bija cūku kāja(šķiet sautēta). Nespēju iedomaties ka no tik vienkāršās izejvielas var pagatavot tik gardu ēdienu. Varbūt kādam ir zināms pagatavošanas noslēpums?
Kādreiz Ķirsona "Staburagā" viens no firmas ēdieniem bija cūku kāja(šķiet sautēta). Nespēju iedomaties ka no tik vienkāršās izejvielas var pagatavot tik gardu ēdienu. Varbūt kādam ir zināms pagatavošanas noslēpums?
Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (21)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu padalieties savos noslēpumos!
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu padalieties savos noslēpumos!
Ādažu Gaļas Nams produkcija (16)
Vai paši ražotāji arī lieto savā ēdienkartē pašizgatavoto, vai tāds "meistars" ir nobaudījis sava "cepiena" iznākumu? Tad kāpēc nav garšas kā izgatavotam mājās?
Vai paši ražotāji arī lieto savā ēdienkartē pašizgatavoto, vai tāds "meistars" ir nobaudījis sava "cepiena" iznākumu? Tad kāpēc nav garšas kā izgatavotam mājās?
Pašcepta maize - cieta garoza... (6)
Reizēm uzcepu maizi elektriskajā cepeškrāsnī. Viss ir labi, tikai garoza sanāk ļoti cieta un bieza. Ko darīt, lai garoziņa būtu mīkstāka?
Reizēm uzcepu maizi elektriskajā cepeškrāsnī. Viss ir labi, tikai garoza sanāk ļoti cieta un bieza. Ko darīt, lai garoziņa būtu mīkstāka?
Suši rīsu vārīšanas laiks (9)
suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus katliņā aukstā ūdenī vai tad kad tie sāk vārīties a?
suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus katliņā aukstā ūdenī vai tad kad tie sāk vārīties a?
Ar ko jaukt ķiršu liķieri? (19)
Uzdavinaja:((lielu pudeli!man pašai negaršo ne liķieri,ne kadi dzerieni ar ķiršu/upeņu/zhaveto plumju garšu.nevaru iedomaties,ar kadu sulu vai alkoholu to var sajaukt.un smuki pasniegt ciemiņiem.help!pees.drīz man ir svetki,tapec aktuali.
Uzdavinaja:((lielu pudeli!man pašai negaršo ne liķieri,ne kadi dzerieni ar ķiršu/upeņu/zhaveto plumju garšu.nevaru iedomaties,ar kadu sulu vai alkoholu to var sajaukt.un smuki pasniegt ciemiņiem.help!pees.drīz man ir svetki,tapec aktuali.
Aveņu tēja (20)
Kad biju sīks, vecmamma, ja pareizi atceros, salauza dārzā aveņu zarus, izvārija tēju, kura smaržoja un garšoja riktīgi pēc avenēm. Es tagad paprovēju, manējā jau ož pēc sutinātas lopbarības, par aveņu garšu ne maz nerunājot. Es kauko, ne to, vāru, vai laiks tagad nav ...
Kad biju sīks, vecmamma, ja pareizi atceros, salauza dārzā aveņu zarus, izvārija tēju, kura smaržoja un garšoja riktīgi pēc avenēm. Es tagad paprovēju, manējā jau ož pēc sutinātas lopbarības, par aveņu garšu ne maz nerunājot. Es kauko, ne to, vāru, vai laiks tagad nav ...
Baraviku žāvēšana (11)
ir kādam kāda laba (un praksē izmantojama) metode, kā baravikas sažāvēt? var jau protams samarinēt, bet nav to ēdāju...... no žāvētām vismaz zupu ziemā var izvārīt...
ir kādam kāda laba (un praksē izmantojama) metode, kā baravikas sažāvēt? var jau protams samarinēt, bet nav to ēdāju...... no žāvētām vismaz zupu ziemā var izvārīt...
Kur Rīgā var nopirkt sklandraušus? (9)
Kaut kā netīšām atcerējos par šo Kurzemnieku gardumu. Varbūt kāds Rīgā ir manījis?
Kaut kā netīšām atcerējos par šo Kurzemnieku gardumu. Varbūt kāds Rīgā ir manījis?
Kādi būtu šprotu salāti? (11)
Kādas sastāvdaļas man tur būtu jāliek-šprotes,vārīti burkāni,olas,majonēze,kas vēl?
Kādas sastāvdaļas man tur būtu jāliek-šprotes,vārīti burkāni,olas,majonēze,kas vēl?
Pīrādziņi mikroviļņu krāsnī (20)
Vai kāds(-a) ir mēģinājis cept pīrādziņus mikroviļņu krāsnī? Vai tas vispār ir iespējams? Ja ir, tad vai sanāk tikpat omulīgi brūngani, ka cepot cepeškrāsnī? Pati parasti cepu cepeškrāsnī, bet uz laiku esmu palikusi bez cepeškrāsns.
Vai kāds(-a) ir mēģinājis cept pīrādziņus mikroviļņu krāsnī? Vai tas vispār ir iespējams? Ja ir, tad vai sanāk tikpat omulīgi brūngani, ka cepot cepeškrāsnī? Pati parasti cepu cepeškrāsnī, bet uz laiku esmu palikusi bez cepeškrāsns.
Laba šķīstošā kafija (23)
Ludzu iesakiet, ja kads pats lieto labu (videji stipru)skistoshas kafijas marku, kas pieejama musu bodēs. Dzeru tikai skistoso.
Ludzu iesakiet, ja kads pats lieto labu (videji stipru)skistoshas kafijas marku, kas pieejama musu bodēs. Dzeru tikai skistoso.
Kā izvairīties no paģirām? (26)
Ļoti veca un parbaudīta galda gudrība- lai nebūtu grūtības nākošajā dienā, svinībās dzērieni jālieto no vājāka uz stiprāko...:)
Ļoti veca un parbaudīta galda gudrība- lai nebūtu grūtības nākošajā dienā, svinībās dzērieni jālieto no vājāka uz stiprāko...:)
Kā lietot ingvera sakni? (13)
Nopirku ingvera sakni, izlasiju i-netā, ka var lietot visur kur, bet ... varbūt kāds var pateikt, kur tieši viņu ir jau lietojis? Un cik daudz jāliek pie ēdiena?
Nopirku ingvera sakni, izlasiju i-netā, ka var lietot visur kur, bet ... varbūt kāds var pateikt, kur tieši viņu ir jau lietojis? Un cik daudz jāliek pie ēdiena?
<< iepriekšējie jautājumi | Ēdieni un dzērieni, receptes Jautājumi no 121 līdz 140 (kopā 919) |
nākamie jautājumi >> |
Uzdot jautājumu