Piparkūkas

Piparkūkas - jautājumi un diskusijas

Temperatūra un laiks elektriskajā gāzes plītī cepot piparkūkas (4)
Ieteicamās temperatūras un cepšanas laiks cepot piparkūkas gāzes plītīs ar elektrisko cepeškrāsni?
Man gan vairāk būtu jautājums - kura ražotāja gatavo piparkūku mīklu būtu vērts pirkt ,ali ir gan garšīgas, gan plānas un trauslas. Es cepu ne karstāk kā +180C apmēram 10 - 12 min (manis pašas gatavota piparkūku mīkla) Grādi 180 ir svarīgi,bet laiks nav noteikts,viss atkarīgs no mīklas un cepuma biezuma.Tas ir jāuzrauga lai neiznāktu melni grauzdiņi.Lai veicas! 180 grādi,cep 15 mi ··· Piparkūkas: Temperatūra un laiks ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
PIPARKŪKU GLAZŪRA (7)
kā pagatavot, tas ir skaidrs, bet man jautājums - kā no dabīgajām izejvielām pagatavot zaļu vai zilu un citas krāsas? šodien vēl nevienā veikalā nav mākslīgās krāsvielas.
Biešu sula labi krāsai:) Viridis nitens jeb tautas valodā briljantzaļais. Dod špetni zaļu krāsu un nav toksisks. gadu simteņiem triepts pušumos, vecos laikos barojošām mātēm uz pupu galiem un neviens bēbis nav apindējies,tālab es jamējo allaž izmantoju lai krāsotu zaļu. vajag vienu sīksīku skripatiņu-citādi būs par tumšu. Hm , aizej uz kādu konditoriju padraudzēties ... ;) Meita krāsoja ar to ,ko bērniem muti smērē pret stomatītu-pioktanīns,ja pareizi atceros.Olas bija labas. mellenes ··· Piparkūkas: PIPARKŪKU GLAZŪRA lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Piparkūkas - mīkstās, mutē kūstošās! (15)
Kā pagatavot tādu mīklu, lai piparkūkas būtu NEVIS trauslas, kraukšķīgas (te pameklējot, visas receptes spiež uz trauslumu, birzumu), bet mīkstas un plastiskas? Parasti tādas cep lielās, amm:)
nevis jācepj, bet jācep! :)
bet ssessy taisnība!
īstenībā man jau šķiet, ka visas ir trauslas un kraukšķīgas sākumā, ja pastāv kādu laiku, tad paliek mīstas in mutē kūstošas Absolūti neesmu piparkūku cepšanas speciālists, bet man liekās, ka tad viņas ir nevis jācepj, bet jāsutina :) Piemēram tvaika katlā :D es arī tādu mīklu meklēju. vēl nav sanācis.
bet varbūt jāmeklē pumperniķeļu mīklas recepte, un jāpieliek piparkūku garšvielas?
Ziemassvētku tirdziņā nopirkt ;) ··· Piparkūkas: Piparkūkas - mīkstās, mutē ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Piparkūku mīklas recepte (6)
Vai kāds gadījumā nezin paštaisītās piparkūku mīklas recepti?? Gribu Z-svētkos garšīgas piparkūkas - lielveikalu piedāvātais nerullē! :)
Baigi labā štelle ir neatkarīgi no recepšu variācijām cukura vietā izmantot cukurbiešu sīrupu. Tas ir pilnīgs vājprāts, bet tomēr interesanti. Ņem 4-10 bietes, nokašā zemi, nomazgā, sagriež kubos 2x2cm, iemet katlā, vāra kamēr šķiet gatavs un telpā jau nes pēc brādziņas. Tad nokāš un tas brūnais ūdens intensīvi jāvara līdz tas kļūst par ņammīgu melasi, tā laikam to sauc. Tā jau pati par sevi izskatās pēc piparkūku mīklas, tā ka ja to piegāž klāt tad ir baigā elegance. Tik tās bietes jāmeklē un patiesību sakot, tādus darbus kā melases vārīšana labāk jāveic laukos, jo tur veidojas cūcība un liels katsl vajadzīgs. Bet vispār tā ir laba štelle. Teorētiski vēl ir arī kļavu sīrups un pieļauju, ka to dzen līdzīgi, bet no kļavu sulas, bet man nav sanācis laika to izmēģināt. Kādreiz, gan jau. Cik zinu, tad to melasi diemžēl nevar ilgi uzglabāt, jo tā ir rūgstoša. Varbūtto var ķipa noblanšēt un aizgriezt ar vāku ciet? Bet nu mega lēti gan. Cukubiete un ūdens. Interesanti mūsdienu pusfabrikātu ērā. garshiigi ir arii ar medu. var arii ar iesalu bet sen neesmu redzeejis paardosanaa. edmund,piparkuku miklai vienmer liek klat medu:) neiet: pasceptajaam parasti liek, bet veikala apaljajaam cik zinu tad neliek, tur iesala ekstrakts kursh nemaz nav negarshiigaaks :) ... interesantas sanak, ja pievieno iesalas eksatraktu. veikalos pardodas. ··· Piparkūkas: Piparkūku mīklas recepte lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu