Pārsālīts lasis

Kkādā veidā lasis sanācis dikti sāļs, kā labot zituāciju, vai būs citi ieteikumi izņemot izmest ārā?

dogville      Savaari zupinju,tikai vairs saali neliec...

sherminator      Labot situāciju šajā gadījumā ir kaut kas no operas mazgātie salāti :D

kolina  1   Ūdenī jau kā siļķi nenomērcēsi.:) Izlīdzini sāļumu ar citiem produktiem - zupā, sautējumā vai sacepumā.

fernfahrer      Es parasti sālu rupjā sāls un cukura maisījumā apm līdz 4h. Būtībā, kad sāls ir slapš, tad beidzu to procesu un zem krāna gabalu noskaloju, nosusinu.
Parsālīts vairs nav garšīgs arī cepts, ja nu vienīgi zupā...

Lucy      Domāju nevar glābt,vienīgi tiešām novarīt,ja ne zupu,tad sagriez vai saplucini to lasi novarīto+ garneles,var arī zirnīšus,kādu marinēta gurķa sķēli,papriku,puķkāpostu un pārlej ar želeju.

JurisK      Ja ir pārsālīts, tad ir pārsālīts - mazsālītu vairs nedabūsi:) Liec burkā, lai stāv kādu nedēļu vismaz aukstā vietā, teiksim ledusskapī - būs sālīts lasis, nekādas vainas uz maizes, tik mazākas šķēlītes un pietiks ilgākam laikam. Cik atminu - glabāšanai darīja tā - sagrieza to zivi gabaliņos, ap pāris cm biezumā, apviļāja no visām pusēm sālī, cik pielīp-pielīp, un burkā iekšā. Var sāli samaisīt ar cukuru, būs mīkstāks. Sanāk labs sālīts lasis!:)

Ivans_neBargais    1 Nopērc svaigu lasi, daudzums atkarīgs no pārsālījuma pakāpes, abus sagriez tā smalkāk un sakrauj traukā pamīšus. Pēc dienas vai divām aicini oHo padomdevējus uz degustāciju. Domāju ka notiesās visu pa tīro :)

_Biezaa_vecmaamina      Vo, Vanjkam visreaalaakais padoms.

zity      Var, var mērcēt ūdenī - nekas slikts nenotiks! :) Gadus 20 atpakaļ no Kamčatkas vedām lasi 3-litru burkās - pamatīgi iesālītu, lai pa ceļam nesabojājas. Kad gribējās ēst, kārtīgi nomērcējām ūdenī un noēdām garšīgu muti uz maizītēm. Toreiz gan tāds mazsālītais lasis, kā tagad veikalos pieejams, nebija nogaršots. Tā ka nebija ar ko salīdzināt...
Bet ārā gan nemet, pamēģini uz kādu nakti vēsā vietā lielākā ūdens daudzumā paturēt... ;)

fernfahrer      tas sāls un cukura maisījums uz tām pāris stundām jau tieši tāpēc vajadzīgs, lai izvilktu no laša to ūdeni. Sāls kad ir slapš, tad arī ir gatavs mazsālītais lasis. Tāds mazsālīts arī pāris dienās jāapēd, ja ne, uz pannas..

Madara_a      Ak tu mūžss...... kurš lasi ar ūdeni mērcē (skalo) - kam tad tas vairs der!! Lasis ūdeni vispār nedrīkst redzēt - tik slaucīt ar salvetēm!!

Sālīto ar pilnīgi svaigu - pamīšus ar dilli un citroniņu... un viss būs oki ... doki...

Kamija      sāļu zupu par nesāļu uztaisa, ja satin sauju vai divas rīsu, ieliek, pavāra, rīsi uzsūc sāli un ir Prima!

ar krējumu saldo
ūdenī mērcējot
laša tartars kā Bargais raxtīja...

piparbecinja      es zupu izvārītu

Baiba1962      Novāri ar mizu kartupeļus, nomizo, sarīvē vai saštampā, uzliec uz laša un apmēram pēc stundām 8 lasis būs labs. Lasi ūdenī nemērcē un neskalo nekad un nekādos apstākļos :)

violinn      Sasāli vēl, tik, cik tas ņem un ar dillēm. Būs līdzīgi ka auksti kūpinātais. Plānplānās šķēlītēs ir ļoti garšīgi.
Šito recepti viens lietuvietis iemācīja.

joens      Vēl var voblu uztaisīt, tb sakaltēt. No laša gan nav nācies nekad ēst (pat Kamčatkā vienmēr bija svaigs pa rokai), bet kaltēta (vītināta) menca jau ir latviešu tradicionālais ēdiens. Pie aliņa ņamma.

jollyroger      par to laša voblu- vot tādu gan nav sanācis mēģināt

iwa      Pamēģini sagriezt plānās šķēlītēs un pildi ar svaigu dārzeņu standziņām,būs gan skaisti un interesanti laša rullīši;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu