Kā taisa aroniju sulu?
Aronijas iztvaicēju,pieliku cukuru,pavārīju,salēju burciņās,aizvalcēju. Kaimiņiene ieminējās par uzlējumu>aronijas+ķiršu lapas+ūdens.Proporcijas aizmirsusi. Ja kādai/am zināma šī versija,būšu pateicīga.:)stefanna 2 6 Bļodā ieber nomazgātas aronijas 1 kg + pārkaisa 2 ēdamkarotes citronskābes + nomazgātas ķiršu lapas tā, lai kārtiņa nosedz pa virsu + 2l tikko uzvārīta ūdens. Šito patur aptuveni diennakti, tad nolej un vāra sīrupu, uz 1l šķidruma var liks ap 700 - 800 g cukura. Šķiet, ka proporcijas bija tā, neesmu šogad vēl taisījusi ...
ednens 2 es esmu taisijusi aroniju sirupu-fantastisks......aplej aronijas ,kuram virsu ir kirsu lapas ar verdosu udeni un tur zem vaka,kamer atdziest.Tad izkas ogas,uz litru skidruma nem kg cukuru , iedamk.citronskabi un maisot uzkarse, lidz cukurs izkusis.Lej pudeles un kirsu sirups gatavs-loti skaista krasa un garsa........lai izdodas!
hortenzija5 Es aroniju un ķiršu lapu attiecību uz izjūtām. Lieku kārtās pārleju ar vārītu ūdeni, kurā izšķīdinu citronskābi (uz 3lūdens =2ēd.k citronskābi) Nākamajā dienā nokāšu un vāru sīrupu(uz 1l novilkuma 800g parastā cukura).
andzipa
1
Stefanna pareizi raksta... Tikai nianses - tai receptē, ko man deva jau sen - tur pārlietās ogas 36 stundas, šķidrumu nolej, tad otrreiz lapām un ogām uzlej ūdeni un atkal 36 stundas, tad salej abus kopā palielā katlā un silda, pieliek cukuru. Kā uzmet burbuli - leju burkās vai pudelēs un `uz izķeršanu" - dzer kā "zaptcūdeni" - šķaida ar ko un cik grib:)
2 litri aroniju ogas, 100 g citronskābes, 2 l vārošs ūdens, 5 kg cukurs (nu vēl jau acumērs ar:)))) Labu apetīti!:)
kafelate
1
Kādreiz tvaicēju aronijas ar kjirshu lapaam, tieshaam uz izjuutaam tvaicētājā, cukuru klāt uz sīrups gatavs, bet taa kaa ar zemu asinsspiedienu nav veelams viņu lietot, vairāk netvaicēju.
Pārgajām uz cidoniju sīrupu.
Ronija Traukos saber salasītas aronijas-apmēram-uz 1 l ogu-1 ēdamkaroti citonskābes.Citronskābi ber pamīšus aronijām. Tam visam pārlej pāri vārošu ūdeni, kuram piebērta sauja ķiršu lapu ( man ir 4 l katliņš).Pēc 24 stundām nolej un karsē šo nolējumu. Kad vārās, pieber cukuru-uz 1 l šķidruma 650 g cukura. Pavāra un karstu pilda pudelēs. Ogas var izmantot otrreiz.:)
Falsa kirsu sula (4)
Kads minimums cukura butu jaliek klat abolu sulai, lai tas uzglabatu pasterizetas? (12)