Kā netralizēt mežacūkas specifisko garšu
Man ir konservēta mežacūkas gaļa. Varbūt kāds var ieteikt, kā to pagatavot, lai pēc iespējas mazāk būtu jūtama specifiskā mežacūkas garša?Mezhavecis Ar lielu kvantumu ķimeņu.
elsa 1 kadiķogas!
Ingaxx 1 Tā ir, ka šauj visu, kas pagadās! Vecs vepris arī Āfrikā ir vecs vepris.
kudala 1 a nekā, ja tā ir kuiļa smaka, tad met ārā, ja tīra mežacūka, tad tādu arī gatavo, kad izšmorēši, tad garšīgi smaržos....katrai gaļai piemīt sava specifiskā smarža, meža lopiem tā ir izteiktāka.
Lovetta 1 par vēlu...kuiļam lepnums jānorauj laikus, līdzko nogāzts..a kad jau saštopēts konservos, tad jānotērē kā ir...
Bibine
1
ja jau gaļa ir konservos, tad principā to piegaršu nedabūt ārā ne kā. Var likt dažādas smaržīgās garšvielas, ķiplokus, papriku u.t.tt. bet pilnībā garša nepazudīs.
Par specifiskās piegaršās samazināšanu ir jādomā tai mirklī, kad meža cūka ir nomedīta.
Sivenmātēm šī piegarša ir tad, ja tās ir nomedītas meklēšanās periodā.
A ar kuiļiem ir tā, kā medītī tā pēc iespējās ātrāk ir jānoģērā āda un šamais jāatbrīvo no "mantības". Ja ir cūkām meklēšanās periods, tad šaubu nav,smaka būs riktīgā....
giwi 1 aizspiest degunu un apeest-- peec tam vairs nesmirdees:)
gerda1717 1 neēd mežacūkas, lai tās dzīvo savā mežā
Bazhix 1 Var mēģināt ar 0.5 šņabi :) Ja nelīdz, to tilpumu var palielināt :)
byebye_ nesaprotu, kā var ēst kaut ko tik riebīgu kā mežacūka:(((
Kafijastase Man personiigi garsho mezha galja arii cuukas... bet tiem kam nevisai, zinu ka sauteeta ar lielu daudzumu kjiplokiem daudziem garsho labaak
neko Nu ja negaršo var tak neēst - man personīgi garšo ka ir.
Peteris2008 Izmet atkritumos vai ziedo bomziem....
Vijole 1 ....svaiga gaļa jānomērcē pa nakti pienā un garšos super!
snamlet Tikko nomedītas mežacūkas gaļu izklātā veidā un pārklātu ar vienas kārtas tīru marli ir jaieliek ledusskapī un jātur tādā veidā 3-4 diennaktīm. Tad smaka pilnīgi pazūd un gatavo vai nu ar kadiķogām vai kaperiem (lieliem un maziem) un ļoti garšīga sanāk, ja pievieno citrona sulu + sarkano vīnu + garšvielas! Pārbaudīts. Kas tā par konservēšanu, ja jūt specifisko smaku? Tā nebūs konservēta, bet svaiga un nenostāvēta gaļa sacepta vai savārīta un ielikta burkā? Tad labāk izņemt, pievienot citrona šķēles ar visu mizu + mārrutkus un ļaut pastāvēt vismaz diennakti un tad sagatavot.
Lucy Konserviem parasti nav nekādas specifiskas garšas,ja vien tas nav vecs kuilis.Man garšo meža gaļa,izņemot stirnu,nu tā gan man nevisai. un desas,kādas garšīgas desas sanāk mmmmm
ligurija
Paldies viviem par sniegtajiem ieteikumiem. Lieta tāda, ka mans tēvs bija mednieks, un bērnībā regulari ēdu dažādus medījumus. Man ļoti garšoja, bet tagad esmu no tā atradusi. Tā kā biju maza, tad arī nepievērsu uzmanību, kā mamma to gaļu gatavoja. Atceros, ka kotletēm tika pievienota alņa gaļa, un tās bija fantastiski garšīgas. Vēlrei paldies visiem!
P.s. Varēja iztikt bez tiem dzēlīgiem komentāriem. Es lūdzu atbildēt uz konkrētu jautājumu.
cibrice 1 mana pieredze,ka tikai pienā kādas divas diennaktis...
Chelovek_Sinjak Iesaku neēst, bet nu nezinu cik sūdīgi ir jātaisa konservi, lai būtu kaukāda specifiska garša. Izmet viņus ārā
cibrice neieskatījos,ka runa par konserviem...tur nekas vairs nav līdzams... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 35) | nākamās >> |