Ķirbju sukādes - kā pagatavot sukādes no ķirbja?
Sākšu no cita gala - kā no ķirbja pagatavot tos saldi-sausos gabaliņus, kurus sauc par sukādi laikam? receptes.lv neko nepateica:(
Lucy
1
1
sukādes laikam ir saldi ar cukuru ne?
a vnk kaltēt var bez bēdas nopērkami tagad ir aparāti,sagriež un pēc st 12-18 varbūt pat mazāk ir gatavs sakaltēts.
stardust Man īsti negaršo, tāpēc taisīt mēģināts nav, bet saite likās noderīga: http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=346095:sukdes&catid=270&Itemid=465
JurisK 1 Nē, kaltēts nav interesanti, gribu, lai iznāk kā konfektes - saldi, sausi daudz-maz gabaliņi!
JurisK stardust - jā, uz to pusi, tik man nepatīk tā kaltēšana paaugstinātā temperatūrā(+40-50gr.), kur lai ellē tādu rauj! Kaut kad pasen pats taisīju, bet tur bija, šķiet, karsēšana cukura sīrupā, pēc tam izklāj un nožāvē istabas temp. Īsti neatceros, kā to darīja, bet rezultāts bija labs.
stardust Zinu, ka ingvera sukādes varēja cukura sīrupā pavārīt/pakarsēt un pēc tam vnk nožāvēt istabas temperatūrā. Analoģiski, domājams, ar citām lietām. Ingvera sukādes varēja atrast pie "absolūts ēd" [iemet to googlē]
llgita 1 4 Sagrieztus gabaliņos maisiņā un uz 24 st.saldētavā,tad izņemtus no saldētavas ber bļodā un apber ar cukuru.Pēc receptes uz 1,5 kg ķirbju 1kg cukura (vajag noteikti mazāk ,jo sanāk loti saldi) un 1 tējkaroti citronskābes un uz 24 st. ievilkties ,ik pa laikam apmaisot .Var pielikt cidonijas ,ingveru.Nākošajā dienā uz sieta notecināt ,uz pergamenta papīra,kas uzklāts uz cepešpannas un cepeškrāsnī,durtiņās ielikt ,piem .koka karotes kātu,lai pilnībā nebūtu ciet ...seko pailgs process -60grādus ik pa laikam uzlieku,tā viņi tur žūst ..precesu piebeidzu jau istabas temperatūrā vairs ne cepeškršnī.
snamlet Ķirbi sagriez mazos gabaliņos un liec cukura sīrupā vārīties un lēnas uguns līdz gabaliņi kļūst mazliet caurspīdīgi, tad vajag notecināt un ļaut vairākas stundas vienkārši atdzist.
komsomolka 2 Ķirbjus vārīt nevajag,tāpat mīksti.Vienkārši uzber cukuru,es beru uz 2kg ķirbjiem 0.5kg cukura un sanāk jau ļoti saldi,bet tas atkarīgs no ķirbja,cik salds tas ir.Labākai garšai var pielikt skābumiņu-cidonijas, citronu,dzērvenes-tikai tās katra oga jāsabaksta ar adatu, sliktākajā gadījumā-citronskābi.Kad cukurs izkusis, nolej sīrupu un liek ķirbjus žāvēties.Man ir žāvējamais aparāts, bet var žāvēt arī cepeškrāsnī, tikai jāparegulē temperatūra -sākumā var pat uz kādiem 80 grādiem, pēc tam uz 50-60 grādiem.Bet nu žāvējas ilgi.Sīrupu es parasti pavāru kādu stundu,pusotru, lai tas kļūst biezāks un lej pudelēs vai burkās.
vesitis 1 Pēc Ilgitas receptes ķirbju sukādes sanāk ļoti labi, tikai kamēr izžāvēju -apēdās!!!