Šašlika gaļas glabāšana
Lieta tāda, ka šašlikam paredzēto gaļu atveda jau šodien, bet Līgo vakars pēc 3 dienām... Kā gudrāk droši to gaļu saglabāt? Marinēt šodien? Bet gribēju tikai majonēzē ar sinepēm (vai tomātu mērci), nevis sālī un etiķī... Bail, ka sabojāsies. Atstāt kāda ir, un marinēt rītvakar? Ja šodien, sīpolus var likt? tradicionāli jau tie it kā skābē... Saldētavā galīgi mest negribas. Vārdu sakot, baigā megaproblēma man šoreiz. Kā jūs darītu?
Parama
iemarinētu, un rīt izceptu un apēstu:D
es ar majonēzi nekad netaisu, tikai citronu un sīpolu. tak aukstā vietā vajadzētu 3 dienām izturēt... bet pārliecināta neesmu. saldētavā gan nebāz!
arī gaida pieredzes bagātus padomus
Maverick
2
Laba gaļa vispār ir jāmarinē tikai dažas stundas un jo vienkāršāk´- jo labāk ! Visi tie etiķi, majonēzes, citroni u.c. ir vajadzīgi VECAI GAĻAI !
Ja tā gaļa jau mēnesi nav stāvējusi kaut kur plauktos, tad vienkārši apsedz ar mitru salveti un atstāj ledusskapī, vēsumā (bet ne saldējot !) Pa trīs dienām nekam nevajadzētu notikt !
Parama ja tev kaut kas to gaļu samaitās, tad veikalā pirktā majonēze, sinepes un tomātu mērce! es nekad gaļu ar tādiem mēsliem nemaitāju, ja kādam gribās, jau ceptu gabaliņu var mērcēt kečupā, cik vēlas:)
melon Mav, marinēt es taisos tā kā tā (garšo man tā majonēzes recepte), domā labāk pagaidām turēt pliku un piektdien tik ar majonēzi jaukt?
Maverick
Nu kā jau teicu - ja viņa ir svaiga, tad tās 2-3 dienas ledusskapī neko nemainīs. Bet ja viņa jau pirms tam kādu nedēļu ir stāvējusi - tad HVZ ...
Bet ja tagad iejauksi majonēzē - tad tur no gaļas garšas nekas pāri nepaliks.
lucia41 1 es iemarinētu un tad turētu ledusskapī...lai garšo! priecīgus Saulgriežus!;)
zashibis Majonēze un sinepes savā ziņā arī kalpo kā konservants. Pa 3 dienām ar slapju salveti klāt var, bet zem tās salvetes būs zila gaļa. Es vienmēr majonēzē marinēju. Var turēt pat nedēļu un nekas nebojājas.
Ingaxx 1 Par cik rūpnieciskajai majonēzei ir klāt etiķis un visi konservanti, tad mierīgi marinē šodien jau un lai stāv traukā (majonēzē un citās marinādēs gaļa var stāvēt ilgi), sīpolus pieliec pāris stundas pirms cepšanas, tie gan var brīnumus izraisīt. Nav veselīgi bet arī garšo majonēzē marinēta gaļa. Vēl jau vari gaļu sasaldēt un atsaldēties izņemt iepriekšējā vakarā... Tev tagad padomu gana, tā kā izlem.
piparbecinja es 1-2 dien paturētu ledsskapī un atlikušo laiku atstātu marinēties:D
melon Paldies visiem. Laikam darīšu tā, ka pagaidām atstāšu, kā ir un rītvakar vai parīt rītā marinēšu:) Bet par to kādas marinādes un kad un kur mērcēt - tīrā gaumes lieta. Citroni man arī patīk, bet drusku apnikuši. Savukārt jau izceptu gaļu nekādās mērcēs vai kečupos vairs nemērcu, tad labāk pirms cepšanas:)
jollyroger a kas etiķim vainas?? man garšo, piemēram
andzipa neķer kreņķi! mierīgi marinē un turi droši. gardāko šsšļiku sen ēdu, kad īstens kaukāzietis pats bija marinējis baltvīnā, turēts bija vairākas dienas. Pati tagad parasti marinēju ar citronu, sīpoliem un maķenīt eļļu. majonēzē- nu beidziet tos taukus krāt! Bet praktizējoša gaļas tehnoloģe klases salidojumā pasmaidīja- kāpēc tērēt naudu citroniem, re kur dārzā aug rabarberi, jāņogas- ka tik kaut kas skābs:) Labu apetīti un lustīgus svētkus!
garaamejoshais
atstaaj ledusskapii un riitvakar marinee.
es jau etikja dsaslika piekriteejs esmu ... taas diivainaas receptes jaunaas ar 1000 un vienu sastaavdalju visaados kefiiros man leika skautkaada mulkiiba
Bekka Ierīvet var vienkārši ar sāli un turēt pāris dienas ledusskapī, tad pirms svētkiem iemarinēt, tik jāatcerās, ka sāli tad mazāk jāliek.Labu apetīti.:)
Weejainaa_ 1 Marinē droši jau šodien..svaiga gaļa jebkurā gadījumā pēc divām dienām vairs neskaitās svaiga,toties marinādē var stavēt un nebojāsies tik ātri...kādu marinādi izvēlēsies,atkarīgs no Tevis,es laikam liktu citronu,zaļumus,garšvielas,sīpolus...
melon Andzipa, paldies:) Kā jau minēju, citroni ir apnikuši, un tos jau pagājušajā sestdienā ēdu:) Par tauku saturu uz svētkiem īpaši nesatraucos, ne jau katru dienu litriem majonēzes ēdu. Tur jau tā lieta, ka satraukums tāpēc, ka paredzēts tieši neskābais šašliks, par skābā stāvēšanu galvu nelauzītu nemaz.
garaamejoshais
melon (2012-06-20 22:24) jautājuma autora komentārs
Liecies mieraa, neskaabais shashliks nav nekaads shashliks... :pp
Vieniigi ja meerkjis ir lai visu uzreiz neapeed un uz galda vinsh staav visa vakara garumaa tad tik uz priekshu :D
piparbecinja starp citu - var marinēt arī tomātos.
snamlet Nesen iemarinēju gaļas gabaliņus sasmalcinātās zemenēs + timiāns vai baziliks...nepierasti patīkami un garšīgi. Var arī kvasā + smalki sagriezti rabarberi + olīveļļa mazliet.
jauks_preteklis SNAMTET:gastronomiskie izvirtuļi ;)
Popandopulo
njā...nopirkt labu, tiešām labu gaļu un tad to sačakarēt!
Tāda jau tā mūsdienu augstākā kulinārija ir!
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 25) | nākamās >> |