Vistas spārniņu šašlika receptes
Kādi visgardākie vistu spārniņu šašliki pašgatavoti!! Kādas marinādes un receptes varat ieteikt. Bez sarkasma,lūdzu, gaidīšu pārbaudītas receptes. Jau iepriekš...paldies:)Hnosa (2012-06-20 21:34) Sojas mērce ar medu
locco (2012-06-20 21:48) buffalo wings :) nav, protams, manis izdomāti, bet gatavoju gan pats, tādēļ domāju, ka situācijai atbilst :) marināde - etiķis, kajennes piparu un sviets, pasniedz ar zilā siera mērci. neesmu redzējis cilvēku, kam negaršotu. pat zilā siera nīdēji cērt iekšā :) vienkāršāk būs, ja ieguglēsi :)
locco (2012-06-20 21:51) :) sviets ir domāts sviests.... vēl varu piebilst, ka kā dzērienu klāt var lietot gandrīz jebko... alus, vīns, degvīns, ūdentiņš :)
garaamejoshais (2012-06-20 21:54)
panem, sagriez paaris siipolus, tad ar kiplokspiedi vairaaka skaartiigas kiploku daivas, kaadas 5-7., tad piepidzini garsvielas taa normaali. visu samiica, divas eedamkarotes medu, tad etkjuudeni taadu normaalu 1% tiigu, taadu normaalu glaazi, visu izmaisa. man veel garsho ja ir eedakarote adzikas.
veelreiz ieriivee ar garsvielaam vistu spaarnus un met ieksha amarinaadee.
Ja ap desmitien no riita ir taisiits, tad ap 7niem vakaraa meiriigi var cept..
sitiem vienmeer sametaas virsuu visi. bet nu gaumes jau dazhaadas.
labu apetiiti.
garaamejoshais (2012-06-20 21:56)
p.s aizmirsu pateikt, ka tas ir uz kadu kilogramu liidz 1,5 kg.
elljuar var biskinj pieliet
Pola1967 (2012-06-20 21:59) aha!!!! adzjiku pati cienu,pat ljoti...
Ingaxx (2012-06-20 22:07) man vislabāk garšo, kad lasi svaigu smuki sadur uz iesmiņiem, pa starpai visu ko citu no dārzeņu zortes, kādu garneli sadur klāt un ideāli, drusku pacep un uzspiež citroniņu mmmm.... A Tu laikam par gaļu gribēji?
kudala (2012-06-20 22:08) es parasti lieku garšvielas pēc noskaņojuma- sāls , pipari, sinepes, medus , adžika, ķiploki, žaļumi utt, bet kā pamatšķidrumu ananāsu sulu, jo ananāsos ir dabīgie enzīmi , kuru šķeļ olbaltumu, tas ir, gaļa būs mīksta un sulīga, pat mežā lopiņi, par vistu nemaz nerunājot:) lai izdodas!:) priecīgus Līgo!!:)
Pola1967 (2012-06-20 22:15) Pladies kudala,shkjiet,shis piegaajiens ar vareetu buut gards:)
^esse^ (2012-06-20 22:17) Vai tad aizkaru salonu klienti Tev vel nav ieteikusi,kuri sparni visgardakie.Etozh nado,nodzivot lidz 80 gadiem un nezinat?
^esse^ (2012-06-20 22:35) (2012-06-20 22:07) INGA xxxx-viedoklis-kura vieta lasim atrodas vistu sparni?Jeb tu jau tada reibuma pakape,ka nemaz neredzi,par ko jautajums?
Ingaxx (2012-06-20 22:39) esse mani dikti uzpasē :D (tagad zin, kā izskatās trakas vecmeitas!)
lietusgaaze (2012-06-20 22:47) adžikas-medus
verso (2012-06-20 23:32) Vistas spārnus ierīvē kārtīgi ar gaļas kopējo garšvielu un tad liek marinādē - tomātu mērce, medus, ķiploki. Proporcijas tagad no galvas nepateikšu, bet tās ir variējamas pēc savas gaumes. Šitajā masā cep pīlē. Var ēst gan aukstus gan karstus. Izcili! ;)
Noodles (2012-06-21 00:00)
Es vistu (un dažādas tās rezerves daļas) marinēju ar drusku olīveļļas (der lētā), pašražotu tkemali mērci (no čili, zaļumiem un meža plūmītēm, receptes ir netā), ar papildus asajiem, vēlams - habanero (tie ir aromātiskāki!) pipariem, sojas mērci un jēdzīgu medu. Ķiploki - pēc mērķauditorijas, tāpat, kā kindza u.c. specifiskās garšvielas a´ la sezama eļļa - tikai "na ļubiķeļa" ("uz mīlnieka").
Ja vistas šašļuks jāglabā ilgāk par 24 h, pieleju 100-200 g brendija (der visādi marsi, komandori utt. - nevajag meklēt armanjakus!) uz 2-3 kg šašlika. Šajā variantā var uzglabāt 2 līdz 3 dienas bez riska pēc paaugstināta ogles patēriņa vai priežu čiekura ēdamajam pretējā galā. :D
Galvenais - nekādu rūpniecisko garšvielu maisījumu, nekādu ketčupu utt. Viss jāgatavo pašam! Eksperimenti neskādē, bet dod jaunu garšas niansi un pieredzi. Šogad mēģināšu likt klāt vermutu (joka pēc!) un piparmētru zapti (nejēdzīgs suvenīrs no britu salām).
Jā - kadiķogas, vismaz rūpnieciski audzētai vistai neder. Nu nepasē kopā. Meža pīlei, medījumam - tur gan!
Gekis (2012-06-21 01:03) Skābais krējums, mārrutki, karote Pūres brūkleņu zaptes, sīpoli, smalki sagriezta ķiploka daiviņa, ķimenes, sāls, pipari, raudene(oregano).
Raitis1960 (2012-06-21 06:58) es parasti improvizēju un ne tikai šašliku marinēšanā, bet ēdienu gatavošanā
Pola1967 (2012-06-21 08:32) Jauki,paldiessss.Nekad nedomaatu ka tik daudzveidiiga pieeja un receptes taada neliela putna gatavoshanaa.Sapratu,ka oho ir ljoti daudz gardeezju un radoshu pavaaru,patiikami izbriiniija:)Internetaa bij tikai paaris neinteresantu recepshu,sheit dotajos padomos pat apjuku...Miiljsh,miiljsh paldies:)
_ladybird_ (2012-06-21 11:21) Ja vēl interesē - es uz 1 kg vistu spārniņu marinādei ņemu 3 ēdamkarotes medus, 3 ēdamkarotes sinepju un vienu ķiploku galviņu. Visiem garšoja, teica, ka esot ļoti interesanta garša:)
Pola1967 (2012-06-21 11:46)
...??par medu she daudzi...cik ilgi marinee?
P.S. cik stundas?
_ladybird_(2012-06-21 11:54) Es marinēju kādas 12h. Bet domāju, ka var arī mazāk. Vistai jau mīksta gaļa:) nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 24) | nākamās >> |