Šašlika recepte
Gaļu sagriež apmēram 5-6 cm gabaliņos, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, rupjo vārāmo sāli, melnos maltos piparus un eļļu. Eļļu pielej tik daudz, lai nevis gaļa tanī peld, bet vienkārši ir spīdīga. Varat pievienot arī sojas mērci, bet tad uzmanieties ar sāli.Visu kārtīgi samaisi, sablīvē (var uzlikt slogu) un pēc 2 stundām var sākt cept.
Uz iesmiem saliek gaļu cieši klāt vienu pie otra, cepot uzmana, lai netiek klāt liesmas. Ļauj, lai apcepas zeltaini brūns un tad apgroza , ik pa laikam apslaka gaļu vai nu ar ūdeni, vai alu un tā līdz gatavs. Ja cep uz grilla, tad kad šašliks gandrīz gatavs apslaka vēlreiz kārtīgi, uzliek vāku un pasutina, kamēr gatavs.
Garantēju, ka tik sulīgu un mīkstu šašliku vēl nebūsiet ēduši!
Nichil (2005-08-22 15:35) Ja eļlas vietā ņem kvalitatīvu majonēzi, tad iznākums tikpat gards.
Twina2 (2005-08-22 15:45) Gluži tā nav, gaļas krāsa arī atšķiras- pelēcīga.
Nichil (2005-08-22 16:30) Nu es īsti tam negribu piekrist, ja visu dara pareizi, nesanāk pelēka.Garša, protams, gaumes lieta.Manuprāt abi varianti ir labi.Es arī variēju ar garšvielām.Man šķiet, ka nekas nav labāks par baziliku, lieku visur klāt.
Twina2 (2005-08-22 16:50) Pilnīgi piekrītu- par gaumi nestrīdās. Baziliku vēl neesmu mēģinājusi- Paldies par ideju!
Zakirhan (2005-08-23 11:34) twina2...beidzot jēdzīga recepte šašlikam. Manā skatījumā trūkst tikai vēl bazilika un kinzas :) bet nu..gaumes jautājums :)
Nichil (2005-08-23 18:46) Jā, jā kinza jeb pierastāks vārds-koriandrs, tā arī ir labā (specifiska), tikai nedrīkt pielikt par daudz.
es32 (2005-09-25 18:00) Es gan nepiekrītu, pārmērīgi ar garšvielām aizrauties nevajag, ja runājam par eļļām, cepot uz grilla, tad es ieteiktu izmantot kokosa eļļu, bet nav obligāti.