Marinēšana

Marinēšana - jautājumi un diskusijas

Ziemas ķiploku marinēšana (3)
Lūdzu iesakiet receptes ziemas ķiploku marinēšanai
http://meeting7.oho.lv/meeting.php?cmd=pieredze&temaid=899570 http://receptes.tvnet.lv/receptes/marineti-kiplocini/


pameklē netā
Marinētus ķiplociņus var marinēt tāpat kā gurķīšus vai arī kā sēnītes. Tomēr man ir savas receptītes, bet tas ir mans saimniecītes noslēpums. Internetā mierīgi varat atrast dauddz dudz dažādas receptītes... Lai Jums labi garšo!!! ··· Marinēšana: Ziemas ķiploku marinēšana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Marinēti puķkāposti ziemai (4)
Uzsitu mātē googlē, neko dižu neizmeta. Pieļauju, ka šeit ir spečuki konservēšanā, kas var ieteikt savas, pārbaudītas receptes. Varbūt ir kāds ieteikums, kā labāk, un ko likt tieši dārzeņu asortos, nu, tā, lai ziemā atver,- un vari...
Es mēdzu likt vienādās daļās viegli apvārītus burkānus, puķukāpostus rozetītēs (arī viegli apvārītus, vel stingrus), ļoti mazus gurķīšus un sīpolus pēc gaumes. Marināde vidēji stipra apm. kā marinējot gurķus. Mana recepte-nomazgātus dārzeņus(burkāni,sviesta pupuas,puķkāpostu,gurķi,kabači,patisoni) lieku burkās,kā nu gribās un vēlas. Pārlej ar marinādi (uz 1.L ūdens-1 ēdamkaroti sāls,1 ēdamkaroti cukura un 1 ēdamkaroti esences) un burkas karsēju pēc vecās labās metodes.Ja burkāni ar sviesta pupām liekas par cietu,tos blanšē.Protams burkās ieliekam piparus,lauru lapas,upeņu lapas,mārutkus.Visi ēd un slavē Vienu gadu pamēģināju burkāniņus ar puķukāpstiem iemarinēt vēlāk meklēju kurš apēdīs. Tieši tāpat bija tomāti ar seleriju. Labi, ka māsīca apēda tomātiņus. Mūsējiem negaršoja. ai milzīgs paldies par recepti brīnišķīgi ··· Marinēšana: Marinēti puķkāposti ziemai lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Baraviku marinēšana (11)
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Pieliec cukuru, bez tā neviens sēnes nemarinē. A kāpēc viņām jāgrimst? Sēnes nav zemūdenes, negrimst tik vienkārši! Tevi ir maldinājuši! Baravikām pie tā paša ūdens, kurā vāra, pēc garšas liek sāli:cukuru 1:2 un etiķi, piparus, krustnagliņas u.c.garšvielas pēc garšas. Verdošas lej burkā, vāks virsū un viss. Ja paliek pāri šķidrums, tajā var vārīt zupu. Tajā gan var likt visu, kas grimst!:DDD Dīvaina recepte-vārīt sāls etiķa maisījumā...Parasti ūdenī vāra. Un ne jau baravikas, bet vārāmās sēnes... Baravikas vāra sālsūdenī. Aptuveni 15-20 min. ūdens kļūst dzidrāks un sēnes nedaudz nosēžas, bet nekad negrimst pilnībā. Atdzesē, nolej ūdeni un tad saliktas burciņās pārlej ar marinādi. Baravikas savā sulā: mazā ūdens daudzumā 10 min vāra baravikas. Pēc tam pieliek sāli:cukuru (1:2), etiķi, smaržīgos piparus, melnos piparus, (var pievienot sīki sagrieztas dilles, sīpolus) vāra vēl 5 min. Lej burkās verdošas( var iegriezt ķiploku). ··· Marinēšana: Baraviku marinēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir minimālais galda etiķa daudzums uz 1 l marinādes, lai neaugtu tās botulisma nūjiņas?
Ļoti veca un laba recepte.
Marinētas baravikas - uz 1 l ūdens 2,3 krustnagliņas, 2,3 smaržīgie pipari, 2,3 melnie pipari,2 lauru lapas ( es nelieku),1/4 tējkarote sāls, 200 g cukurs. 2 min. pavāra un pielej 20 g etiķa esenci ( te nu jāpārrēķina uz etiķi). Sālsūdenī novārītas baravikas saliek burciņās, pārlej ar karstu ( vārošu) marinādi, kad sēnes uzlējumā atdzisušas, pārlej pāri 1,2 ēdamkarotes augu eļļu. Aizvāko. Viss. Ja marināde glabājot duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā un pārlej ar jaunu marinādes uzlējumu. Man gan tā līdz šim nav gadījies, kaut pagrabs čābīgs.
p.s. šādā marinādē baravikas garšo pēc baravikām, ne etiķa. ;)
··· Marinēšana: Par sēņu (baraviku) marinēšanu lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Marinēta paprika (8)
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas? Recepte: Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk. Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ķiploka...
Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka.
Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks..
Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss.
Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI! ··· Marinēšana: Marinēta paprika lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Ķiploku stīgu marinēšana (7)
Izplēsu ķiploku stīgas. Gribu samarinēt. Kādreiz to darīju ar ziedkāpostiem+burkāniem. Vai ir vēl kādai saimniecei kādai padomi?:)
Es arī savā laikā diezgan daudz marinēju ķiploku kātus, iznāk ļoti garšīgi. Precīzu marinādes recepti nepateikšu, bet marinēju apmēram tādā pašā marinādē kā gurķus. Ir atsauksmes- Viļņas kolhozu tirgū tādus marinētus tirgoja, tas iekārdināja un tagad jāskatās, kā pašam iemarinējies būs! Labāk uztaisīt ķiploku kātu pastu. Blenderī liek kātus, rupjo sāli, piparus, koriandru un mazliet eļļas , sablenderē un liek uz maizes, gards paēdiens... nezināju tādu variantu marinēšanai... tagad ar lielu interesi gaidu tālākās domas, padomus, receptes [vienalga ko] es arī neko nebiju dzirdējusi par to,bet atsauksmju nav!arī receptes! ··· Marinēšana: Ķiploku stīgu marinēšana lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Marinēts ķirbis (17)
Kurš prot marinet ķirbi? gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))
Jā, vēl- mans ķirbis bija liels, kopā iznāca 25gb 1/2l burciņas, tāpēc marinādei visu ņēmu dubultīgi. Iznāk tā, ka pieberot pilnu katlu ar ķirbjiem, tie vārot sakrītas, un tai pašā marinādes porcijā var izvārīt arī otru porciju sagrieztos ķirbjus. Es protu un man garšo marinēts kirbis.Receptes nav,taisu uz garšu.Sagriežu ar siera nazi ķirbi,lai smukāk.
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:((((
ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk... man ar citroskābi negaršo,nav asuma!! ar citronskābi pat marinādi izdzeru pēc ķirbīšu apēšanas.Noteikti labāk,kā ar etiķi marinēt ··· Marinēšana: Marinēts ķirbis lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Briseles kāpostu marinēšana (6)
Briseles jeb rožu kāposti.Vai tos vispār marinē? Ja kāds var tad lūdzu iesakiet kādu recepti.
Nekad neesmu redzējusi marinētus vai skābētus,tikai saldētus.Man liekas,ka tie paliek tādi pļuskīgi un negaršīģi. Tie nekad nav bijuši garšīgi :( Marinādi taisu tāpat kā gurķiem, nepasterizēju, tikai 3 pārleju ar karstu ūdeni un tad marinādi. Kraukšķ, ka nu :)))! "3 reizes" Nav tiesa Spici.Ir gan garšīgi! Man patīk arī viņus vienkārši saldētavā sasaldēt. Izmantoju kad vāru sakņu zupu .Briseles kāpostiņi tur dzīvojas kā mazas frikadellītes :) ··· Marinēšana: Briseles kāpostu marinēšana lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kā iemarinēt gaļu? (14)
gribu izžāvēt gaļu, bet sasālīta un ar garšvielām īsti nepatīk. Mammā kādreiz mācēja samarinēt ļoti garšīgu, bet diemžēl neiemācījos kā to pagatavot. Varbūt kāds var ieteikt?:)
Kadreiz dzivoju laukos un nobaroju ruksus savas gimenes paterinam.Galu uz 1.dienu iemercu sals udeni.lai izvelk asinis.tad gatavoju stipru sals skidumu uz 10 litriem udens 1 kg varamo sali.garsvielas pec izveles(kiploki.lauru lapas.pipari.var vegetu u.c.).bet nedaudz pieliku ari cukuru. Galu salijuma tureju 2.nedelas.vesa vieta un pec tam kupinaju vienu diennakti alksnu malkas dumos(malka mitra).pasas beigas pievienoju paeglu zarus labakam aromatam.Sanaca garsiga un vareja ilgi uzglabat.Lai veicas. Ķiplokus var likt un var nelikt , tas pēc paša vēlmes bet sīpolu var likt tikai āttri ēdamajam jo ar laiku tas taisa skābumu . Sāls noteikšana ar katupeli ir toč tas labākais .. ne pa daudz ne pa maz ... nez...es neko labāku par speķi ķiplokos un sālī neesmu ēdusi! Vislābākais veids ir ieberzēt gaļu ar ķiplokiem(samaltiem) tā krietni nozieķēt, tad liek traukā .Prātīgi no vienas maliņas uzlej sālsūdeni ,kas pagatavots šādi, izšķīdina sāli tik daudz,lai sālsūdenī ievietotais zaļais kartupelis uzpeld būs īstā koncentrācija.Sālī aukstā laikā līdz 2. nedēļām, ja siltāks laiks,samazina līdz 10.dienām. Tas atkarīgs kā to gaļu gribi gatavot . Kūpināt vai žāvēt un vai karsto variantu vai auksto Šeit lasu galvenokārt šašlika variantus. Gaļas kūpināšanai nemaz citu malku kā alksni navar izmantot ( skujeniekiem sveķi klāt , bērzam kvēpi , pārējiem piegaršas ) Sākumā gan kamēr gaļa vēl nav ielikta var ar citu malku temperatūru uzcelt lai kurtuve un gaļa "nesvīst" ( citādi var ieraut skābumā - no pieredzes )un beigās drusku egļu čiekurus brūnumam un spīdumam , bet ne pa daudz sveķu dēļ un etiķi vai ko skābu likt nedrīkst ( ja protams netaisi ātro šašliku , īsto šašliku marinē tomātos un bez etiķa, etiķis gaļu taisa sausu un sīkstu - tā mani mācīja Uzbekijā kišlakā kad dzīvoju :)) )
Kūpināšanai marnādē ( sālījumā ) jātur vismaz trīs dienas un 2X dienā jāpārcilā ... u.t.t. pārējais ar praksi nāks - zinu jo pats dažreiz kūpinu
··· Marinēšana: Kā iemarinēt gaļu? lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Marinēti sīpoli (11)
Nācas saskarties ar to, ka dazhviet marinētos sīpolus pasniedz ka piedevu gaļas ēdieniem. baigi laba manta, aasa, garšīga un bez smakas (tātad netraucē bučoties :D ). varbūt kāds zina recepti ka tos pagatavot?
Nomizo sīpolus sagriež ripiņās un aplej ar verdošu etiķūdeni . Ļauj pastāvēt un labu apetīti. Nu man patīk ar aso pipariņu klāt. Un uz 1l H2O lieku 1 ēd. karoti sāki, 2 cukura un 2 ēd k. esences.
Mazos sīpoliņus notīra,liek burciņās ,pārlej ar verdošu marinādi un karsē.
Par bučošanos gan nekā nezin.;D
dod u mean tos mazos siipolinjus?
lirica karsee, es paarleju 2 x. indikatoram iemetu gurkja skjeeliiti, mazliet lielaaku par siipoliiti. kad taa maina kraasu, marinaadi nolej (2x) un uzkarsee, uzlej un skruuvee ciet. es arii lieku chili, garshvielu miiljotaaji parasti eksperimentee ar garshvielaam. var piemest zvaigznes aniisu, ingveru, putnu eedieniem, garshiigi ir rozmariins, gabalinsh kaneeelja, krustnaglinja un nedaudz vairaak cukura marinaadee. tiiri peec izjuutaam. ja pirmoreiz liec, uzlipini uz burcinjas atpaziishanas ziimes un pieraksti kaut kur,ko kuraa burcinjaa liki, citaadi naakamreiz gemors atkaartosies. :)
sīpolus sagriež ripiņās un ar siļķi burkā zem etiķa marinādes. Garšvielas pēc gaumes... Kunģim gan jau baigi veselīgi. Vēl krutāk, šķiet, ir tikai cepti sīpoli. ··· Marinēšana: Marinēti sīpoli lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu