Marinēšana

Marinēšana - jautājumi un diskusijas

Sviesta pupiņu marinēšana (6)
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?
Nezinu kaa citi,bet es taisu taadu pasu marinaadi ka gurku marineesanai tikai bez zalumiem.Vienkaarsi saliec burkaa pupinjas,(vari pielikt kaadu kiploka daijvinju,tikai nedaudz citaadi buus pa asu)tad uzleij karstu uudeni.Lai pastaav kaadu briitinju......tad nolej un atkal uzlej.Tikai kad liesi nost lej izlietnee un katru reizi pa virsu lej citu vaardosu udeni.Un tad taisi taa saucamo marinaadi.Katlaa udens, klaat saals,cukurs, krustnaglinja,lauru lapinja,visu liec peec garsas.Kad tas vis ir uzvaariijies tad lej virsu un pasaas beigaas burkai pa virsu uzleij etiki.(es leju uz litriigo burku pustejkaroti 70% esenci)Bet skaties uzmaniigi jo pupinjas ir ljoti juutiigas.Veiksmiiti tev:) var gatavot asortus-sv.gurķi,tomāti,sīpoli.bet man personīgi negaršoja,ja interesē recepte,tad nosūtīšu. Vispār jau pupiņas var uzglabāt arī tāpat - sausā veidā.. Tādu pašu kā gurķiem tikai ne stipru, bet saldāku gan var!!!Iznak garšīgi! 1kg sviesta pupiņas
3glāzes ūdens
1glāzi cukurs
1glāzi galda etiķis
1´2 gl eļļa
2ēd. k. sāls
ķiploks, melnais pipars,
Pupiņas nomazgā, nogriež galus, blanšē( apvāra lai nav mīkstas)
Burkā liek 1 daiviņu ķiploku, daži pipari, kārto pupiņas, pārlej ar marinādi, sasedz kamēr atdziest- nav jāsterilizē!
Lai labi garšo!
Tā marineju katru gadu!
··· Marinēšana: Sviesta pupiņu marinēšana lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (21)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
NU ja, var arī nevārīt, tas tā, tiem kas baidās ne nevārīta :) Vai-shis dikti feins variants ar to auksto uudeni!!!!!! Man gan nepatik taa skanja, kad koz gurkji un tas krauksj - skanja iet caur kauliem. Lidziigi kaa kaads ar nagu pa sliklu skrapeetu nu kāds aspirins fui,nav kraukškīgi,bet garšīgi,cieti ar mārrutkiem,dilles,ķiršu,upeņulapas,laurlapas pipari,sals,cukurs,etiķis un pasterizēt. Nedrīkst pārkarsēt...tikko kaut vienam gurķim sāk mainīties krāsa tā jāņem ārā! ··· Marinēšana: Nu kādi vēl ir "knifiņi", ... lasīt visu diskusiju (21 atbildes) –»
Ziemas ķiploku marinēšana (3)
Lūdzu iesakiet receptes ziemas ķiploku marinēšanai
http://meeting7.oho.lv/meeting.php?cmd=pieredze&temaid=899570 http://receptes.tvnet.lv/receptes/marineti-kiplocini/


pameklē netā
Marinētus ķiplociņus var marinēt tāpat kā gurķīšus vai arī kā sēnītes. Tomēr man ir savas receptītes, bet tas ir mans saimniecītes noslēpums. Internetā mierīgi varat atrast dauddz dudz dažādas receptītes... Lai Jums labi garšo!!! ··· Marinēšana: Ziemas ķiploku marinēšana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Marinēti puķkāposti ziemai (4)
Uzsitu mātē googlē, neko dižu neizmeta. Pieļauju, ka šeit ir spečuki konservēšanā, kas var ieteikt savas, pārbaudītas receptes. Varbūt ir kāds ieteikums, kā labāk, un ko likt tieši dārzeņu asortos, nu, tā, lai ziemā ...
Es mēdzu likt vienādās daļās viegli apvārītus burkānus, puķukāpostus rozetītēs (arī viegli apvārītus, vel stingrus), ļoti mazus gurķīšus un sīpolus pēc gaumes. Marināde vidēji stipra apm. kā marinējot gurķus. Mana recepte-nomazgātus dārzeņus(burkāni,sviesta pupuas,puķkāpostu,gurķi,kabači,patisoni) lieku burkās,kā nu gribās un vēlas. Pārlej ar marinādi (uz 1.L ūdens-1 ēdamkaroti sāls,1 ēdamkaroti cukura un 1 ēdamkaroti esences) un burkas karsēju pēc vecās labās metodes.Ja burkāni ar sviesta pupām liekas par cietu,tos blanšē.Protams burkās ieliekam piparus,lauru lapas,upeņu lapas,mārutkus.Visi ēd un slavē Vienu gadu pamēģināju burkāniņus ar puķukāpstiem iemarinēt vēlāk meklēju kurš apēdīs. Tieši tāpat bija tomāti ar seleriju. Labi, ka māsīca apēda tomātiņus. Mūsējiem negaršoja. ai milzīgs paldies par recepti brīnišķīgi ··· Marinēšana: Marinēti puķkāposti ziemai lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Baraviku marinēšana (11)
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Pieliec cukuru, bez tā neviens sēnes nemarinē. A kāpēc viņām jāgrimst? Sēnes nav zemūdenes, negrimst tik vienkārši! Tevi ir maldinājuši! Baravikas vāra sālsūdenī. Aptuveni 15-20 min. ūdens kļūst dzidrāks un sēnes nedaudz nosēžas, bet nekad negrimst pilnībā. Atdzesē, nolej ūdeni un tad saliktas burciņās pārlej ar marinādi. Baravikām pie tā paša ūdens, kurā vāra, pēc garšas liek sāli:cukuru 1:2 un etiķi, piparus, krustnagliņas u.c.garšvielas pēc garšas. Verdošas lej burkā, vāks virsū un viss. Ja paliek pāri šķidrums, tajā var vārīt zupu. Tajā gan var likt visu, kas grimst!:DDD Baravikas savā sulā: mazā ūdens daudzumā 10 min vāra baravikas. Pēc tam pieliek sāli:cukuru (1:2), etiķi, smaržīgos piparus, melnos piparus, (var pievienot sīki sagrieztas dilles, sīpolus) vāra vēl 5 min. Lej burkās verdošas( var iegriezt ķiploku). Dīvaina recepte-vārīt sāls etiķa maisījumā...Parasti ūdenī vāra. Un ne jau baravikas, bet vārāmās sēnes... ··· Marinēšana: Baraviku marinēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir minimālais galda etiķa daudzums uz 1 l marinādes, lai neaugtu tās botulisma nūjiņas?
Ļoti veca un laba recepte.
Marinētas baravikas - uz 1 l ūdens 2,3 krustnagliņas, 2,3 smaržīgie pipari, 2,3 melnie pipari,2 lauru lapas ( es nelieku),1/4 tējkarote sāls, 200 g cukurs. 2 min. pavāra un pielej 20 g etiķa esenci ( te nu jāpārrēķina uz etiķi). Sālsūdenī novārītas baravikas saliek burciņās, pārlej ar karstu ( vārošu) marinādi, kad sēnes uzlējumā atdzisušas, pārlej pāri 1,2 ēdamkarotes augu eļļu. Aizvāko. Viss. Ja marināde glabājot duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā un pārlej ar jaunu marinādes uzlējumu. Man gan tā līdz šim nav gadījies, kaut pagrabs čābīgs.
p.s. šādā marinādē baravikas garšo pēc baravikām, ne etiķa. ;)
··· Marinēšana: Par sēņu (baraviku) ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Marinēta paprika (8)
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas? Recepte: Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk. Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ...
Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka.
Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks..
Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss.
Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI! ··· Marinēšana: Marinēta paprika lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Ķiploku stīgu marinēšana (7)
Izplēsu ķiploku stīgas. Gribu samarinēt. Kādreiz to darīju ar ziedkāpostiem+burkāniem. Vai ir vēl kādai saimniecei kādai padomi?:)
Labāk uztaisīt ķiploku kātu pastu. Blenderī liek kātus, rupjo sāli, piparus, koriandru un mazliet eļļas , sablenderē un liek uz maizes, gards paēdiens... Es arī savā laikā diezgan daudz marinēju ķiploku kātus, iznāk ļoti garšīgi. Precīzu marinādes recepti nepateikšu, bet marinēju apmēram tādā pašā marinādē kā gurķus. Ir atsauksmes- Viļņas kolhozu tirgū tādus marinētus tirgoja, tas iekārdināja un tagad jāskatās, kā pašam iemarinējies būs! nezināju tādu variantu marinēšanai... tagad ar lielu interesi gaidu tālākās domas, padomus, receptes [vienalga ko] es arī neko nebiju dzirdējusi par to,bet atsauksmju nav!arī receptes! ··· Marinēšana: Ķiploku stīgu marinēšana lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Marinēts ķirbis (17)
Kurš prot marinet ķirbi? gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))
Jā, vēl- mans ķirbis bija liels, kopā iznāca 25gb 1/2l burciņas, tāpēc marinādei visu ņēmu dubultīgi. Iznāk tā, ka pieberot pilnu katlu ar ķirbjiem, tie vārot sakrītas, un tai pašā marinādes porcijā var izvārīt arī otru porciju sagrieztos ķirbjus. Ar etiķi,cukuru,var pielikt cidonijas,ļoti garšīgi un interesanti pievienojot apelsīna,mandarīna miziņu. Es protu un man garšo marinēts kirbis.Receptes nav,taisu uz garšu.Sagriežu ar siera nazi ķirbi,lai smukāk.
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:((((
ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk... man ar citroskābi negaršo,nav asuma!! ··· Marinēšana: Marinēts ķirbis lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Briseles kāpostu marinēšana (6)
Briseles jeb rožu kāposti.Vai tos vispār marinē? Ja kāds var tad lūdzu iesakiet kādu recepti.
Nekad neesmu redzējusi marinētus vai skābētus,tikai saldētus.Man liekas,ka tie paliek tādi pļuskīgi un negaršīģi. Tie nekad nav bijuši garšīgi :( Marinādi taisu tāpat kā gurķiem, nepasterizēju, tikai 3 pārleju ar karstu ūdeni un tad marinādi. Kraukšķ, ka nu :)))! "3 reizes" Nav tiesa Spici.Ir gan garšīgi! Man patīk arī viņus vienkārši saldētavā sasaldēt. Izmantoju kad vāru sakņu zupu .Briseles kāpostiņi tur dzīvojas kā mazas frikadellītes :) ··· Marinēšana: Briseles kāpostu marinēšana lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu