Sviesta pupiņu marinēšana
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?Lauvenite_ Nezinu kaa citi,bet es taisu taadu pasu marinaadi ka gurku marineesanai tikai bez zalumiem.Vienkaarsi saliec burkaa pupinjas,(vari pielikt kaadu kiploka daijvinju,tikai nedaudz citaadi buus pa asu)tad uzleij karstu uudeni.Lai pastaav kaadu briitinju......tad nolej un atkal uzlej.Tikai kad liesi nost lej izlietnee un katru reizi pa virsu lej citu vaardosu udeni.Un tad taisi taa saucamo marinaadi.Katlaa udens, klaat saals,cukurs, krustnaglinja,lauru lapinja,visu liec peec garsas.Kad tas vis ir uzvaariijies tad lej virsu un pasaas beigaas burkai pa virsu uzleij etiki.(es leju uz litriigo burku pustejkaroti 70% esenci)Bet skaties uzmaniigi jo pupinjas ir ljoti juutiigas.Veiksmiiti tev:)
sandrina var gatavot asortus-sv.gurķi,tomāti,sīpoli.bet man personīgi negaršoja,ja interesē recepte,tad nosūtīšu.
ereka Liels paldies, Lauvenit!.. ķeršos pie darbiem :)
solo Vispār jau pupiņas var uzglabāt arī tāpat - sausā veidā..
tagore Tādu pašu kā gurķiem tikai ne stipru, bet saldāku gan var!!!Iznak garšīgi! 2005-10-06
Madama
1kg sviesta pupiņas
3glāzes ūdens
1glāzi cukurs
1glāzi galda etiķis
1´2 gl eļļa
2ēd. k. sāls
ķiploks, melnais pipars,
Pupiņas nomazgā, nogriež galus, blanšē( apvāra lai nav mīkstas)
Burkā liek 1 daiviņu ķiploku, daži pipari, kārto pupiņas, pārlej ar marinādi, sasedz kamēr atdziest- nav jāsterilizē!
Lai labi garšo!
Tā marineju katru gadu!
2023-11-25 10:14