Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi???
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu padalieties savos noslēpumos!Vientulais_vilks 1 1 Man gan nepatik taa skanja, kad koz gurkji un tas krauksj - skanja iet caur kauliem. Lidziigi kaa kaads ar nagu pa sliklu skrapeetu
JurisK 1 Kādi mārrutki - sen ar aspirīnu taisa kraukšķīgus gurķus!:) Ij garšīgi, ij asinis pašķīdina - veselīgi!
NEZALE8 nu kāds aspirins fui,nav kraukškīgi,bet garšīgi,cieti ar mārrutkiem,dilles,ķiršu,upeņulapas,laurlapas pipari,sals,cukurs,etiķis un pasterizēt.
ira_ksalana Nedrīkst pārkarsēt...tikko kaut vienam gurķim sāk mainīties krāsa tā jāņem ārā!
veelreiz15 katrā burciņā ieliec ozollapiņu.
Ai_rina Tirgū var nopirkt visu ,kas vajadzīgs marinēšanai,arī mārrutku saknes.Lieku tradicionālo recepti,upeņu lapas,dilles,mārrutku sakne/pašai sava/,ķiplokus nežēloju,pipari,lauru lapa,dažās burciņās lieku arī koriandra sēkliņas.Uh,kur garšīgi sanāk:))Karsēju tīri pēc izjūtām,ar pārliešanu kaut kā neesmu iemācījusies.
nenopietninopietna2
Nu, nu...! Tikai nepārcentieties! :)))
Ir jāzin kādus gurķus taisi - skābētos, vai marinētos.
Skābētiem citi knifi, bet marinētiem citi.
Marinētos nav grūti uztaisīt kraukšķīgus - galvenais nepārauguši un nepārpasterizēti!.
Ar sālītajiem ir garāka pentere. Pirms likšanas 3 l burkās vajadzētu atlasītos nelielos gurķus (sēklinieki nederēs) diennakti noturēt tīrā ūdenī un tad kārtīgi nomazgāt sakārtot ar upeņu lapām, dillēm, ķiplokiem, (pārējās piedevas uz gaumi. Piemēram, ķiršu lapas dod kraukšķīgumu, bet pataisa melnus gurķus, nebūs skats labs. Mārutku sakne arī dod kraukšķīgumu, man patīk.To vienmēr lieku. Dažreiz pielieku nedaudz baziliku),
Sālsūdeni uzvāra un uzlej gurķiem. Notur dienu... divas..un tad nolej un vēlreiz uzvāra, ja ir dzidrs. bet, Ja ir ar pienkābi duļķains, tad uztaisa jaunu uzlējumu. uzlej vēlreiz un aizvāko ar metāla vāciņu apgriežot burkas ar dibeniem uz augšu un apsedz ar dvieli. Kad atdzisis liek pagrabā. sanāk garšīgi un kraukšķīgi skābētie gurķi.
atiga9 Jebkurā gadījumā pirms marinēšanas paturi tos ūdenī,lai "atdzerās",pievieno veikalā pirktās garšvielas-gurķu marinēšanai,man pašai negaršo koriandrs lielos daudzumos,tad pielieku smaržīgo piparu;lai būtu asāki,tad pielieku čili piparu.
Portugale ozollapa, var vairākas.
riitakafija Kraukskiigus gurkus var dabuut, ja aizmirst par pasterizeesanu. Saliek gurkus un visus tos roidus (dilles+ co) un aplej ar vaarosu marinaadi. Aizvaako un ietin segaas. Tikliidz saak mainiit kraasu, nem aaraa no segapaksas. Gatavs, un ar garantiju. Tikai burkaam un visam jaabuut tiiram!!!
senga Mazliet var pielikt kādu pipariņu,ķiplociņu,kukurūzas lapas daļu,ķiršu ,upeņu,mārrutku lapu,galvenais lai gurķi būtu svaigi,nesavītuši,nepārauguši..
komjauniets Viss ir ļoti vienkārši. Tiem gurķiem, kas salikti burkā ar viesiem augstāk minētiem zariem un lapām pēc gaumes, lej virsū AUKSTU iepriekš uzvārītu krāna ūdeni, vai ideālajā variantā ūdens no akas, avota. Vāko ciet un viss. Es kad pirmo reizi nogaršoju tik garšīgus gurķus un jautāju kur noslēpums, pats neticēju, pamēģināju, jā!! :)
elsa
1
Ideālie skābētie gurķi izdodas, ja burkā visu sakrāmē, uz 1L H2o 3 ēd. karote sāls, lej aukstu burkā, vāko ciet un nes uz pagrabu. Es pat leju nevārītu krāna ūdeni un tāpat izdodās.
p.s. manā recepšu blocīnā šī ierakstīta kā "gurķi Aināra gaumē"
komjauniets 1 NU ja, var arī nevārīt, tas tā, tiem kas baidās ne nevārīta :)
pastiities 1 Vai-shis dikti feins variants ar to auksto uudeni!!!!!!
papardes_zieds obligāti jānogriež( nedaudz) gurķiem galiņi,un nedrīkst karsēt!
zilani
Hmmm ir mēģināts likt klāt kliņģerīšu ziedi - 3 uz vienu 3 l burku...kā arī vēl lej 50 g šņabja uz 1 l marinādes :)
P.S. Varaintu ir 100 un 1 kā to kraukšķīgumu iegūt, bet vēl daudz kas ir atkarīgs no sāls - es lietoju to, kas ir pelēka: labāk stāv :)
elsa Soriki, kļūdas labojums - uz 3 litru burku jāņem 3 ēd. karotes sāls un auksts ūdens pa virsu. Plastmasas vāks un pagrabs. Jo aukstāks pagrabs, jo lēnāks process, jo kraukšķīgāki gurķi.:)
edmunds1969 Man vecāmāte lika ozola lapu katrā burkā. Bija garšīgi. Tagad vairs tik garšīgus nekur neesmu baudījis.
Lucy uz litra burku var pielikt 3-4 krešu sēklas,pat nedabiski kraukšķ es teiktu.
Rasaanna Malacīte marinē vien čakli. Nav nekā jauna no marinēšanas fīčām, atrodi savu skolotāju un būs ok. Latvijā tiešam ir tik daudz foršu meistaru, lai veicas 2022-04-16 17:31
Atbildes 1 līdz 21 (kopā 21) |