Marinēšana

Marinēšana - jautājumi un diskusijas

Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (20)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu padalieties savos noslēpumos!
NU ja, var arī nevārīt, tas tā, tiem kas baidās ne nevārīta :) Man gan nepatik taa skanja, kad koz gurkji un tas krauksj - skanja iet caur kauliem. Lidziigi kaa kaads ar nagu pa sliklu skrapeetu nu kāds aspirins fui,nav kraukškīgi,bet garšīgi,cieti ar mārrutkiem,dilles,ķiršu,upeņulapas,laurlapas pipari,sals,cukurs,etiķis un pasterizēt. Nedrīkst pārkarsēt...tikko kaut vienam gurķim sāk mainīties krāsa tā jāņem ārā! katrā burciņā ieliec ozollapiņu. ··· Marinēšana: Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai... lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Marināde vistas šašlikam (11)
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi VISTAS šašlikam ! :)
apelsinos ari ir baigi garshiigi :))) un medu ..un aluu ... :)
tak dajebkur var iebazt :)))
vistai pievievieno citronus sagrieztus ar visu mizu, sāli, cukuru, piparus, zaļumus bez skaita, tai skaitā- nātru lapas, piparmētras, kalmju kātiņus(baltos, tos kas zem ūdens) un visu ko citu sirds kāro- tā galvenā FIŠKA ir - kārtīgi stingri gaļa jāmīca, jāmassē, labu laiku, tā lai atdodas sulas, tā mīcīšana attiecas uz jebkuru gaļu, var arī likt traukā ar vāku un kratīt(pasmagi ir, bet pēc tam rezultāti ir satriecoši- ciemiņi teiks ka šitik mīkstu šašliciņu nav baudījuši..... galvenais massēt gaļu Ananāsu sula ar sojas mērci. Proporcijas uz izjūtu, sāls jau ir sojas mērcē, no ananāsiem skābums un saldums. Sarkanie pipari piestāv vistai, ķiploki...
Marinē pļāpājot ar viesiem, kad pēc 1/2 stundas iesilušas ogles, var jau sākt:) Tas būs tāds tumši brūns pasākums:)
Vistai bija laba medus marināde - sojas mērce,medus, kiploks, melnie pipari un citrona sula laika... cik un kā vairs neatceros, bet vistu maksimums vajadzēja turēt 2 stundas. ··· Marinēšana: Marināde vistas šašlikam lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Zaļie tomāti marinēti (4)
Iesakiet lūdzu kādu interesantu recepti- zaļiem marinētiem tomātiem.Tikkai ne vārītus kopā ar citiem dārzeņiem. Gribu veselus,negriestus,kraukšķīgus (mazās šķirnes tomātiņi).
jebkurja gurkju marineeshanas recepte. stiprumu regulee vieniigi esences unj cukurja attieciibas.
kraukŠČiigi tie iipashi nebuus , tas naU gurkjis, galu galaa.
Līdzīgi gurķu marinēšanas receptei,cukuru ,sāli,var pielikt dažādas garšvielas,dilles,piparus,melnos,papriku,čilli,laurlapas. Iesaku tomeer vaariit zaljo tomaatu lečo,-traki garshiigi:) Ar burkaaniem, siipoliem, pipariem un piešaujot eļļu. Daļu zaļos samarineju, nu nav tik garšīgi, rūgtums tomēr sit cauri. Es arī par savārīšanu ar ingveru, ķiplokiem, čili, cukuru, sāli. Iznāk gardumgardais čatnijs. Vēl var maarinēt. ··· Marinēšana: Zaļie tomāti marinēti lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Marinēti gurķi (10)
Padalīsimies savās gurķu marinēšanas receptēs :)
manas receptes staav identiskaas teemaas, arj peernaa gada gurkju laika datumiem. skriet mekleet kopeet, pardon, es parj slinku. Es taisu gurķus ar burkāniem maigajā marinādē. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju.
undine (2011-08-12 19:23) viedoklis

galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie.
arī piekrītu, ka receptes ar etiķi nerullē. ··· Marinēšana: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Sēņu marinēšanas recepte (5)
vai kāda var padalīties receptītē,sēņu marinēšana???
viss strīķētās ēdamkarotēs...
uz litru ūdens:
2 sāls,
2 cukurs,
1,5 etiķa esence,
ķiploki, laru lapas, melnie pipari, var sīpolus ar...
ij viss, ij vimba!
:)
ja gāzīsi virsū, būs nākamajā dienā ēdamas, ja gribi ziemai, tad sēnes pavāri, lai saraujas uzreiz, tad lej virsū marinādi!
Ņemmm:)
visforšāk ir sēņu kaviāru uztaisīt - samaļ sēnes (vārītas), gaļasmašīnā kopā ar sīpoliem un burkāniem, pieliek tomātu mērci un sautē. Kad izsautēts, pieliek esenci - 1 tējkaroti uz 0,5 l burku. Un prieks! Recepte;
1.iet savāc derīgās sēnes
2.sāls,pirars,ķiploks...saliek traukos
3.labu apetīti!
Es kaa reiz taisos mazas baravicinjas marineet 6kg.
Vai tas ir pietiekami ziemai(eedaajs esmu es viens)?
Un veel,man teica,ka ljoti gardas esot arii saaliitas baravicinjas.
Kaada buutu to saaliishanas recepte??????
Recepte;
1.iet savāc derīgās sēnes
2.sāls,pipars,ķiploks,etiķīts...saliek traukos
3.labu apetīti!
··· Marinēšana: Sēņu marinēšanas recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Marinētu ķiploku recepte (5)
Vai kāds zin recepti par marinētiem ķiplokiem.Nu tādus ko tirgo tirgū un veikalos mucās.Tie ir ar visu mizu,sarkanā šķidrumā.
Tieši tāda pati marināde kā gurķiem....sarkanumu dabu, kā no pieminētajām bietē, tā ar aronijām. būs vien tirgū pārdevējām jāpajautā Tas sarkanais šķidrums ir biešu sula.Bet kā marinēt nezinu. Tieši tā pat kā gurķus.Var impovizēt. ··· Marinēšana: Marinētu ķiploku recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Sēņu marinēšana (13)
Gribu garšīgi un oriģināli iemarinēt sēnes, kāds zina labu sēņu marinēšanas recepti?
Šī gan nebūs marinēšanas recepte, bet gan drīzāk kā salāti ziemai burciņās.
700g baravikas, apšu bekas, 300g tomāti, 2 sīpoli, 2 ēd. kar. sāls, 1 ēd kar. cukurs, 2 lauru lapas, 5 gab smaržīgie pipari, 3 ēd. kar. eļļa.
Sēnes un visu pārējo, izņemot tomātus, samet katliņā un sautē 10 min. Tomātiem nobrucina mizu, liek katliņā pie sēnēm un sautē vēl 15 min. Tad izņem lauru lapas un ja garšo, var pieliet etiķi. Lej burciņās un karsē: 0,5L burciņas 45 min, 1L - 1 st.
Iznāk baraviciņas savā sulā, tādā, kā receklītī. Garšīgi, nudien!
Es sēnes novāru 20 min., nosmeļu putas un tad nokāšu. Tās pašas vārītās sēnes ielieku marinādē, kur uz 1 l ūdens ņemu aptuveni 2 ēd.k.sāls, 3 cukura, 2 esenci. Pāris krustnagliņas, smaržīgos piparus un kanēļa mizas gabaliņu ap 1 cm nolaužu. Cukuru, sāli un esenci mēdzu proporcijās mazliet pamainīt, pēc noskaņojuma. Šājā marinādē vel 10 min. pavāru un leju burkās un taisu ciet. Lai labi garšo! 1l ūdens 3 ēdamkarote sāls 1 ēdamkarote cukura krustnagliņas parastie melnie pipari smaržīgie pipari dilles kanēļstandziņas ķiploki 2 ēdamkarotes etiķa esences... Marinādi jau var nogaršot...īstās garšas, lai saprastu. Es daru līdzīgi kā te aprakstīja.
Pēdējais, ko izmēgināju, bija marinēt mazas alksnenes. Tur parastai marinādei vēl klāt stipri vairāk ķiplokus, sinepju graudiņus un pavisam aso papriku, drusciņ. Interesanti kopā ar alksneņu pasūro garšu.
Labāk nedaudz vēl pavārīt sēnes marinādē, lai labāk iesūcās:) ··· Marinēšana: Sēņu marinēšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Tāpat kā gurķi! ;))
principā jau tāpat kā gurķi, bet tad vairāk etiķi vajag, bet var arī marinēt eļļā;))
Mēģināju, garšo, bet palika zaļi! :))) Uzzināju, esot jāblanšē. Veikalā smukiņi, balti. :))) ··· Marinēšana: Kā ir jātaisa marinēti ķiploki? lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Sviesta pupiņu marinēšana (5)
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?
Nezinu kaa citi,bet es taisu taadu pasu marinaadi ka gurku marineesanai tikai bez zalumiem.Vienkaarsi saliec burkaa pupinjas,(vari pielikt kaadu kiploka daijvinju,tikai nedaudz citaadi buus pa asu)tad uzleij karstu uudeni.Lai pastaav kaadu briitinju......tad nolej un atkal uzlej.Tikai kad liesi nost lej izlietnee un katru reizi pa virsu lej citu vaardosu udeni.Un tad taisi taa saucamo marinaadi.Katlaa udens, klaat saals,cukurs, krustnaglinja,lauru lapinja,visu liec peec garsas.Kad tas vis ir uzvaariijies tad lej virsu un pasaas beigaas burkai pa virsu uzleij etiki.(es leju uz litriigo burku pustejkaroti 70% esenci)Bet skaties uzmaniigi jo pupinjas ir ljoti juutiigas.Veiksmiiti tev:) var gatavot asortus-sv.gurķi,tomāti,sīpoli.bet man personīgi negaršoja,ja interesē recepte,tad nosūtīšu. Vispār jau pupiņas var uzglabāt arī tāpat - sausā veidā.. Tādu pašu kā gurķiem tikai ne stipru, bet saldāku gan var!!!Iznak garšīgi! ··· Marinēšana: Sviesta pupiņu marinēšana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Marinētu gurķu receptes (9)
Vēlos marinēt gurķīšus. Vai varat padalīties ar kādu foršu receptīti?
ak dies
kopš kura laika gurķu marinēšanai ir jālieto medicīniski preparāti?
Vai drīz nesāks lietot pesticīdus?
Aspirīnu nemaz nevajag, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi, ja burkā iemet mazu gabaliņu ozola mizas. Tikai ne par daudz, tad būs rūgti. Un vēl labi garšo, ja marināde liek arī mārrutku saknes. Vislabakie sanak ar 3-karshu parlieshanu, mazak laika vajadzigs neka pasterizejot, a visas garshvielas un marinade ka parasti... +aspiriins-kraukshkjiigumam(taa Sipeniece pa Star FM teica) :) gurķi+daudz (3litru b.-vismaz 3-4 galvas)ķiploki, upeņu lapas, dilles (daudz), var arī baziliku saišķi vai sinepju ēdamk./3 l b.(variē pēc situācijas)(ar sinepēm ir duļķaina marināde, bet forša garša).Nu lūk, to visu satūka burkā. 3 l burkā 3 tabletes aspirīna (der tikai tas kura satāvā ir tīra acetilsalicilovaja kislota, "importa" nē. 1 edk.etiķa esences tieši pirms marinādes uzliešanas. Uzlej karstu (80-100 C)marinādi (uz 1 l ūdens -2 ed.k.sāls +1 cukura, uzvāra 3-5 min)), vāko ciet, gāž vekšpēdiņ uz 0,5 stundu,virsū siltu segu,atgriež atpakaļ, tur zem segas līdz rītam, tad prom uz pagrabu.Visas šķirnes iznāk kraukšķigas!!!(pat "alfa beta") ··· Marinēšana: Marinētu gurķu receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu