Marinēta paprika
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas?Recepte:
Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk.
Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ķiploka daiviņa.
Uzvāra marinādi: uz 1 l ūdens 1,5 gl cukurs, 1,5 gl 6 % etiķis (9% etiķi atšķaida ar ūdeni) 1 gl eļļa Uzvāra marinādi un lej virsū paprikām, NESTERALIZĒ!!! NAV SĀLS!!!Ļoti garšīgi???
ketija
1
Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks..
Jo9
2
2
Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka.
bucca 1 Ketija-Tādēļ arī jautāju, jo negribās sabojāt visu pasākumu. Raidījumā gan teica, ka ļoti labi sanāk un garšo. Iepriekš gatavoju līdzīgi kā Tu. Domāju šogad ko jaunu pamēģināt.
bucca 1 Jo9-kāda, lūdzu, ir Tava recepte?
Jo9
Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss.
bucca Jo9- Paldies! Šovakar uzmeistarošu.
art_deco Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI!
Vai saldejama kamera var ziemai uzglabat ar galu un risiem pilditu zalo papriku? (12)
Pildita parika (21)