Kā panākt lai ābolu ievārījums neoksidējas
Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!Bekka (2009-08-12 23:10) Veikalos nopērkams pektīns, kas ļauj palikt dabīgā krāsā ievārījumam!:)
Pele_chiibaa (2009-08-12 23:22)
jebkāda skābe-citronskābe, citorna sula utt. ļauj āboliem palikt zaļā krāsā.
tikko savārīju ābolus ar greifrūtiem - zapte zaļgandzeltena, smuka.
ij vēl - nevajag pārvārīt, tad nekas to krāsu neglābs, man tā domāt
riks (2009-08-13 04:26) neoksidēsies un zaļgans būs (ne uzreiz!), ja dagrūdīsi Ka dichromātu. uzreiz, ja CuSO4. bet nederēs ēšanai! Na sulfītu arī dakteri neiesaka, metabisulfītu tāpat. askorbīnskābe dārga.
JurisK (2009-08-13 04:49) Zapti ilgaakai glabaashanai vienkaarshi javaara no skaabiem aaboliem, nekas nebuus jaapievieno!
Afrodit (2009-08-13 10:13) danskezuker(vai ka nu vinjtursauca)speciali ievarijumiem.tur pektins ir jau pievienots.turklat to cukuru vajag 4x mazak ka parasto.un labakais tas,ka var istabas temperatura glabat to zapti(aktuali pilsetniekiem)