Vai iespējams no kirbjiem izvārīt ievārījumu?

Nu ja jau var cept pankūkas, vārīt biezputras, likt kompotu - es iedomājos -varbūt arī ievārījums sanāk? Tikai kāda būtu recepte?

Krasula      No vieniem pašiem laikam diez kāds nebūs. Bet kombinācijā ar brūklenēm, dzērvenēm, āboliem gan.:)

leone    1 Ir.
ĶIrbi sagriež gabaliņos,ar nedaudz ūdens sasautē putrā,liek klāt brūklenes vai dzērvenes(dzērvenes labāk pusgatavas,vēl kraukšķīgas),vāra,līdz ogas pašķīdušas,pieliek cukuru pēc garšas,ja vēlas,arī kādu krustnagliņu,kanēli nedaudz,vāra gatavu.Garšo līdzīgi kā ābolu zapte ar brūklenēm/dzērvenēm.

zilani      - 1 kg ķirbju (mizoti, bez sēklotnes)
- 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3"
- 2 citroni
- 150 ml ūdens
- 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kirbjus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad masa ir uzvārījusies, tad pavāra 5 līdz 10 minūtes, iemaisa sasmalcinātas piparmētru lapiņas, pavāra vēl pāris minūtes, pilda burkās un aizvāko.
Sanāk nu ļoti garšīgs.

Krasula      Zilani recepte ir līdzīga kā ar zaļiem tomātiem.:) Tos savulaik esmu vārījusi ievārījumā. Tikai citronu vietā izmantoju citronskābi. Garšoja līdzīgi ērkšķogu ievārījumam. Bet ar ķirbjiem tā nekad neesmu eksperimentējusi.:)

MAaSA      Ķirbji+cidonijas+cukurs+krustnagliņas
Cidonijas sagriež šķēlītēs/smalki/,apber ar cukuru,notur 12h/;uz 1l ūdens 1kg cukura+2krustnagliņas/marināde/ uzvāra,pieliek cidonijas +ķirbju gabaliņus,pavāra/lai ķirbis neizšķīst/.Pilda 0,5 burciņās,aizvalcē.

MAaSA      Sajaucu.:( Tas bija kompots. Piedodiet.
Zaptei viss līdzīgi,tikai ķirbi rīvē,cidonijas sasmalcina kombainā,vāra1:1/cukurs pret kg/, cidonijas vēlami blanšēt.

lirica    1 Ja no cirvja var uzvārīt zupu, tad kāpēc no ķirbja ne zapti?;)
Bet ja nopietni..man garšo tikai ķirbis dzērveņu sulā.

lirica      Nu tā nav zapte. Tas pats kompots, tikai citronskābes vai cidoniju vietā ņem dzērveņu sulu. Es parasti visu taisu uz dullo. proporcija snemācēšu teikt. Bet sanāk superīgi..mandomāt.;)
Pārējais viss kā parasti.

Iespeejamaa      Ir vēl kāda fantastiska recepte:)
Ķirbju-vaniļas konfitjūrs

1 kg ķirbja mīkstuma
1 kg ievārījuma cukura
2 paciņas vaniljas cukura
1 citrons un 1 apelsīns
10 gr citronskābe

Uz rupjās rīves sarīvē ķirbja mīkstumu un pievieno 900 gr ievārījuma cukura un vaniļjas cukuru, izmaisa un noliek uz nakti ievilkties.
Otrajā dienā citronu un apelsīnu nomazgā karstā ūdenī kārtīgi, nosusina un nomizo plņu, plānu miziņu, kuru sagriež pavisam smalkās strēmelītēs vai arī uz sakidiņu rīves norīvē miziņu. Izpiež citrona un apelsīna sulu, sajauc ar 10 gr cukuru, uzvāra, pievieno miziņas un visu vāra 5 minūtes.
Augļu karstā sīrupā iemaisa ķirbju - cukura masu un vāra uz mazas uguns apmēram 30 minūtes, pārbauda vai jau sāk sabiezēt. Pilda karstu burciņas (4 puslitra burkas). Ievārījums sanāk tik garšīgs un ne vēsts no ķirbja garšas:)))
Labu apetīti!

hortenzija5      Zilani recepti tādā veidā vāru no kabača.
Ķirbi es vāru ar apelsīnu(3kg ķirbis+1kg ievārīj.cukurs+1apelsīns+1citrona miziņa tiek sasmalcināti un uz 12 st apbērti ar cukuru.Tad vāra ievārījumu), vai ar burkāniem(3,5kg ķirbis gabaliņos. 2 citroni smalki sagriezti ar visu mizu ,2kg rīvēti un nedaudz apvārīti burkāni,3,5kg cukurs tiek savārīts ievārījumā).

saulete      Savārīju brūklenes ar ķirbjiem: 2kgbrūkleņu;1kg ķirbja:1kg cukura-pusstundu vāra brūklenes ar cukuru pēc tam pievieno ķirbjus .

andzipa      Nu varēt jau var to ķirbju zapti ar cidonijām,,, bet - vai vajag? Tāpat var turēt svaigu. Nekas nav labāks par svaigu: sula - tīra organismu; uz pannas apcepts un sukā iekšā; ar brūkleņu zapti; ar cidonijām - = kā ananāsu kompots. Varbūt pietiek tupēt virtuvē!:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu