Ābolu ievārījums (zapte)
Izvārīju ābolu un bumbieru ievārījumu ar kanēli un cukuru.ļoti garšīgi.Varbūt vēl ir kādas interesantas, garšigas un pārbaudītas idejas kā sagatavot ābolus un bumbierus?Nimfa 1 man ir savārīti āboli ar banāniem, āboli ar persikiem..šogad ābolus variēju visos iespējamos veidos..:)
iposse banāns man nevisai ...varbūt jāpamēģina ar persikiem..
edmunds
manis paarbaudiits un patenteets panjeemiens ir sariiveet aabolus ar visaam mizaam, kaatiem, serdeem un pievienot tikai cukuru 1:2 (cukurs:aboli), aizvaakot, nopasterizeet, un pagrabaa +6 graados. interesantaakais ka, neskatoties uz mazo cukura saturu, staav ideaali, pat liidz 3 gadem. knifs ir taads ka mizaa ir konservanti kuri paliidz shaadam pure labi saglabaaties un neruugt. ideaala piedeva pie putraam un pat pie otrajiem edieniem jo nav salda. skjiet ka meegjinaajaam pat bez pasterizeesanas, svaigus aizvaakot bet neatceros rezultaatu. manupraat bija apmierinoss.
ja prasi ar kaadaam ogaam tad iesaku bruuklenes.
Sakniite iesaku kompotos likt un arī marinēt
iposse nu kompoti ir, svaigi rīvētie arī ir taisīti pēc edminda receptes, starp citu ļoti ļoti garšigi..tikai bez serdēm un mizām..
edmunds serdes un mizas un seeklinjas dod papildus garshu un paliidz saglabaaties ar mazaaku cukura daudzumu tatad veseliigaak. pameegjini!!
Sakniite
nu tad jāmarinē, arī citāda garša un pikantums. es šogad gan vienkārši izspiedu sulu, gan saliku arī t.s. vīriešu zaptēs, sterilizētos salātos un lečo.
serdes tomēr prasās ņemt ārā, jo reizēm tajās dzīvo tārps...
mimi1960 Klasiska paaudžu zapte ir āboli ar brūklenēm. To ēd pie pankūkām, pie cepešiem, man vislabāk garšo ar karoti no burkas. ;-)
iposse āboli ar brūklenēm ir ok, varbūt kaut kādi āboļi ar pilādžiem?
undine 1 Man patīk āboli ar plūpēm, bet āboliem jābūt tādos palielos gabalos, lai neizšķist:)
spaare21 Jauki,ja pievieno apelsīnu,1gb uz 1 kg augļu.Memizotu apelsīnu sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs kā citronu,tad šķēlītes vēl šķērsām uz dēlīša,lai miziņa ir mazos kubiciņos,liek klāt un vāra visu kopā.Iznāk kā cukādes gabaliņi...mmm:)
spaare21 Laboju - Nemizotu apelsīnu:)
Tessa
abolus un bumbierus likt jau siirupa-uz 1glazi udens 1kg cukura.
agrak nezinaju tadu recepti.
kompoti vienmer rulle,un,protams,aboli ar bruklenem:)
iposse Paldies, tiešām jaukas idejas.Sagribējās pamēģināt ābolus ar apelsīniem un ābolus un bumbierus likt jau sīrupā.Noteikti pamēģināšu!:)
jana35 1 Daudz garšīgāk sanāk āboli nevis ar brūklenēm, bet gan ar dzērvenēm, iesaku pamēģināt! :):):)
dujinja Var taisīt ābolu zapti ar iebiezināto pienu: uz 5 kg notīrītu ābolu, ņem 1-2 glāzes ūdens, 100 gr, cukura un 1 burciņu iebiezinātā piena. Sagrieztus ābolus ar ūdeni vāra, kamēr āboli mīksti, sablenderē, liek atkal uz uguns, pievieno cukuru un iebiezināto pienu, uzvāra un maisot pavāra 3-5 min., ja vēlas, var pielikt kanēli... karstu pilda burciņās un viss. 2013-08-07
weniwa Āboli nemizoti, ja mazi 4 daļās, lielāki 8, sagriež+ cukurs 1 pret 1, atstāj vismaz uz 2 diennaktīm atsulotiies , var arī ilgāk, tad vāra minimums 2 stundas - kamēr sāk mazliet sabiezēt. Garšo fantastiski - kaut kas līdzīgs cukādēm sīrupā. Āboliem jābūt rudens - cietajiem, no vasaras dzidrajiem nesanāks. 2013-09-01
Wersa Ābolus sagriež biezās šķēlēs(skābo ābolu šķirnes), apber ar cukuru, ļauj nostāvēties istabas temperatūrā vismaz 12 h, izveidojas dabīgs sīrups. Tad liek katliņā un nedaudz pavāra, pievieno kanēli, žāvētas aprikozes. 2014-10-13
Solda 1 Ļoti garšīgi ir ar kondensēto pienu. fotoreceptes.lv 2014-10-14
Abolu ievarijums no antonovkas (4)
Ka panakt lai abolu ievarijums neoksidejas (5)