Marinēšana
Marinēšana - jautājumi un diskusijas
Kā iemarinēt gaļu? (14)
gribu izžāvēt gaļu, bet sasālīta un ar garšvielām īsti nepatīk. Mammā kādreiz mācēja samarinēt ļoti garšīgu, bet diemžēl neiemācījos kā to pagatavot. Varbūt kāds var ieteikt?:)
gribu izžāvēt gaļu, bet sasālīta un ar garšvielām īsti nepatīk. Mammā kādreiz mācēja samarinēt ļoti garšīgu, bet diemžēl neiemācījos kā to pagatavot. Varbūt kāds var ieteikt?:)
Kūpināšanai marnādē ( sālījumā ) jātur vismaz trīs dienas un 2X dienā jāpārcilā ... u.t.t. pārējais ar praksi nāks - zinu jo pats dažreiz kūpinu Kadreiz dzivoju laukos un nobaroju ruksus savas gimenes paterinam.Galu uz 1.dienu iemercu sals udeni.lai izvelk asinis.tad gatavoju stipru sals skidumu uz 10 litriem udens 1 kg varamo sali.garsvielas pec izveles(kiploki.lauru lapas.pipari.var vegetu u.c.).bet nedaudz pieliku ari cukuru. Galu salijuma tureju 2.nedelas.vesa vieta un pec tam kupinaju vienu diennakti alksnu malkas dumos(malka mitra).pasas beigas pievienoju paeglu zarus labakam aromatam.Sanaca garsiga un vareja ilgi uzglabat.Lai veicas. nez...es neko labāku par speķi ķiplokos un sālī neesmu ēdusi! Ķiplokus var likt un var nelikt , tas pēc paša vēlmes bet sīpolu var likt tikai āttri ēdamajam jo ar laiku tas taisa skābumu . Sāls noteikšana ar katupeli ir toč tas labākais .. ne pa daudz ne pa maz ... Gaļu iemarinēt ir viegli un grūti vienlaikus. Viegli, jo recepte ir vienkārša, grūti gan tikai, ja pirms tam tas nav darīts. Es darītu tā.. ņemu gaļiņu.. kādu kilo, pusotru.. virsū divus maltus sīpolus (samalt, nevis sagriezt), bišķi melnos piparus, divus/trīs citronus (nomizotus, daivās). sāli ēdamkarotes kādas trīs, vai pēc pēc garšas. Ja skābums par mazu, var piešaut klāt kādu bišķi etiķa.. bet tā prātīgi. Var likt visādas garšvielas pēc patikas.. čili - asumam, melnos piparus vieglākai marinādei, lauru lapas... utt. Ledusskapī uz stundām sešam un tad var cept. ··· Marinēšana: Kā iemarinēt gaļu? lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Marinēti sīpoli (11)
Nācas saskarties ar to, ka dazhviet marinētos sīpolus pasniedz ka piedevu gaļas ēdieniem. baigi laba manta, aasa, garšīga un bez smakas (tātad netraucē bučoties :D ). varbūt kāds zina recepti ka tos pagatavot?
Nācas saskarties ar to, ka dazhviet marinētos sīpolus pasniedz ka piedevu gaļas ēdieniem. baigi laba manta, aasa, garšīga un bez smakas (tātad netraucē bučoties :D ). varbūt kāds zina recepti ka tos pagatavot?
lirica karsee, es paarleju 2 x. indikatoram iemetu gurkja skjeeliiti, mazliet lielaaku par siipoliiti. kad taa maina kraasu, marinaadi nolej (2x) un uzkarsee, uzlej un skruuvee ciet. es arii lieku chili, garshvielu miiljotaaji parasti eksperimentee ar garshvielaam. var piemest zvaigznes aniisu, ingveru, putnu eedieniem, garshiigi ir rozmariins, gabalinsh kaneeelja, krustnaglinja un nedaudz vairaak cukura marinaadee. tiiri peec izjuutaam. ja pirmoreiz liec, uzlipini uz burcinjas atpaziishanas ziimes un pieraksti kaut kur,ko kuraa burcinjaa liki, citaadi naakamreiz gemors atkaartosies. :) selerija nepieminēja, ka karstajam etiķūdenim jāpievieno šķipsniņa sāls un šķipsniņa cukura, es parasti stiprumu pagaršoju
ja gribi ātri gatavu - labi ielikt vakuumtraukā /ja nav - burkā ar vāku un pakratīt/ Kunģim gan jau baigi veselīgi. Vēl krutāk, šķiet, ir tikai cepti sīpoli. Nomizo sīpolus sagriež ripiņās un aplej ar verdošu etiķūdeni . Ļauj pastāvēt un labu apetīti. Nu man patīk ar aso pipariņu klāt. Un uz 1l H2O lieku 1 ēd. karoti sāki, 2 cukura un 2 ēd k. esences.
Mazos sīpoliņus notīra,liek burciņās ,pārlej ar verdošu marinādi un karsē.
Par bučošanos gan nekā nezin.;D ··· Marinēšana: Marinēti sīpoli lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Marināde vistas šašlikam (11)
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi ...
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi ...
tak dajebkur var iebazt :))) vistai pievievieno citronus sagrieztus ar visu mizu, sāli, cukuru, piparus, zaļumus bez skaita, tai skaitā- nātru lapas, piparmētras, kalmju kātiņus(baltos, tos kas zem ūdens) un visu ko citu sirds kāro- tā galvenā FIŠKA ir - kārtīgi stingri gaļa jāmīca, jāmassē, labu laiku, tā lai atdodas sulas, tā mīcīšana attiecas uz jebkuru gaļu, var arī likt traukā ar vāku un kratīt(pasmagi ir, bet pēc tam rezultāti ir satriecoši- ciemiņi teiks ka šitik mīkstu šašliciņu nav baudījuši..... galvenais massēt gaļu Ananāsu sula ar sojas mērci. Proporcijas uz izjūtu, sāls jau ir sojas mērcē, no ananāsiem skābums un saldums. Sarkanie pipari piestāv vistai, ķiploki...
Marinē pļāpājot ar viesiem, kad pēc 1/2 stundas iesilušas ogles, var jau sākt:) Tas būs tāds tumši brūns pasākums:) Vistai bija laba medus marināde - sojas mērce,medus, kiploks, melnie pipari un citrona sula laika... cik un kā vairs neatceros, bet vistu maksimums vajadzēja turēt 2 stundas. ··· Marinēšana: Marināde vistas šašlikam lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Zaļie tomāti marinēti (4)
Iesakiet lūdzu kādu interesantu recepti- zaļiem marinētiem tomātiem.Tikkai ne vārītus kopā ar citiem dārzeņiem. Gribu veselus,negriestus,kraukšķīgus (mazās šķirnes tomātiņi).
Iesakiet lūdzu kādu interesantu recepti- zaļiem marinētiem tomātiem.Tikkai ne vārītus kopā ar citiem dārzeņiem. Gribu veselus,negriestus,kraukšķīgus (mazās šķirnes tomātiņi).
kraukŠČiigi tie iipashi nebuus , tas naU gurkjis, galu galaa. Iesaku tomeer vaariit zaljo tomaatu lečo,-traki garshiigi:) Ar burkaaniem, siipoliem, pipariem un piešaujot eļļu. Daļu zaļos samarineju, nu nav tik garšīgi, rūgtums tomēr sit cauri. Līdzīgi gurķu marinēšanas receptei,cukuru ,sāli,var pielikt dažādas garšvielas,dilles,piparus,melnos,papriku,čilli,laurlapas. Es arī par savārīšanu ar ingveru, ķiplokiem, čili, cukuru, sāli. Iznāk gardumgardais čatnijs. Vēl var maarinēt. ··· Marinēšana: Zaļie tomāti marinēti lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »
manas receptes staav identiskaas teemaas, arj peernaa gada gurkju laika datumiem. skriet mekleet kopeet, pardon, es parj slinku.
Es taisu gurķus ar burkāniem maigajā marinādē.
undine (2011-08-12 19:23) viedoklis
galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie. Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju. ··· Marinēšana: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie. Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju. ··· Marinēšana: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
uz litru ūdens:
2 sāls,
2 cukurs,
1,5 etiķa esence,
ķiploki, laru lapas, melnie pipari, var sīpolus ar...
ij viss, ij vimba!
:)
ja gāzīsi virsū, būs nākamajā dienā ēdamas, ja gribi ziemai, tad sēnes pavāri, lai saraujas uzreiz, tad lej virsū marinādi!
Ņemmm:) visforšāk ir sēņu kaviāru uztaisīt - samaļ sēnes (vārītas), gaļasmašīnā kopā ar sīpoliem un burkāniem, pieliek tomātu mērci un sautē. Kad izsautēts, pieliek esenci - 1 tējkaroti uz 0,5 l burku. Un prieks! Recepte;
1.iet savāc derīgās sēnes
2.sāls,pirars,ķiploks...saliek traukos
3.labu apetīti! Es kaa reiz taisos mazas baravicinjas marineet 6kg.
Vai tas ir pietiekami ziemai(eedaajs esmu es viens)?
Un veel,man teica,ka ljoti gardas esot arii saaliitas baravicinjas.
Kaada buutu to saaliishanas recepte?????? Recepte;
1.iet savāc derīgās sēnes
2.sāls,pipars,ķiploks,etiķīts...saliek traukos
3.labu apetīti! ··· Marinēšana: Sēņu marinēšanas recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Marinētu ķiploku recepte (5)
Vai kāds zin recepti par marinētiem ķiplokiem.Nu tādus ko tirgo tirgū un veikalos mucās.Tie ir ar visu mizu,sarkanā šķidrumā.
Vai kāds zin recepti par marinētiem ķiplokiem.Nu tādus ko tirgo tirgū un veikalos mucās.Tie ir ar visu mizu,sarkanā šķidrumā.
Tieši tāda pati marināde kā gurķiem....sarkanumu dabu, kā no pieminētajām bietē, tā ar aronijām.
būs vien tirgū pārdevējām jāpajautā
Tas sarkanais šķidrums ir biešu sula.Bet kā marinēt nezinu.
Tieši tā pat kā gurķus.Var impovizēt.
··· Marinēšana: Marinētu ķiploku recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Sēņu marinēšana (13)
Gribu garšīgi un oriģināli iemarinēt sēnes, kāds zina labu sēņu marinēšanas recepti?
Gribu garšīgi un oriģināli iemarinēt sēnes, kāds zina labu sēņu marinēšanas recepti?
700g baravikas, apšu bekas, 300g tomāti, 2 sīpoli, 2 ēd. kar. sāls, 1 ēd kar. cukurs, 2 lauru lapas, 5 gab smaržīgie pipari, 3 ēd. kar. eļļa.
Sēnes un visu pārējo, izņemot tomātus, samet katliņā un sautē 10 min. Tomātiem nobrucina mizu, liek katliņā pie sēnēm un sautē vēl 15 min. Tad izņem lauru lapas un ja garšo, var pieliet etiķi. Lej burciņās un karsē: 0,5L burciņas 45 min, 1L - 1 st.
Iznāk baraviciņas savā sulā, tādā, kā receklītī. Garšīgi, nudien! Es sēnes novāru 20 min., nosmeļu putas un tad nokāšu. Tās pašas vārītās sēnes ielieku marinādē, kur uz 1 l ūdens ņemu aptuveni 2 ēd.k.sāls, 3 cukura, 2 esenci. Pāris krustnagliņas, smaržīgos piparus un kanēļa mizas gabaliņu ap 1 cm nolaužu. Cukuru, sāli un esenci mēdzu proporcijās mazliet pamainīt, pēc noskaņojuma. Šājā marinādē vel 10 min. pavāru un leju burkās un taisu ciet. Lai labi garšo! 1l ūdens 3 ēdamkarote sāls 1 ēdamkarote cukura krustnagliņas parastie melnie pipari smaržīgie pipari dilles kanēļstandziņas ķiploki 2 ēdamkarotes etiķa esences... Marinādi jau var nogaršot...īstās garšas, lai saprastu. Es daru līdzīgi kā te aprakstīja.
Pēdējais, ko izmēgināju, bija marinēt mazas alksnenes. Tur parastai marinādei vēl klāt stipri vairāk ķiplokus, sinepju graudiņus un pavisam aso papriku, drusciņ. Interesanti kopā ar alksneņu pasūro garšu. Nu man izcili padodas baravikas savā sulā. Mazas ,smukas baraviciņas notīra, kārtīgi nomazgā un liek nelielā H2O daudzumā vārīties. Noputo . Vāra 10 min, tad liek klāt sāli, cukuru ,proporcijā 1:2, piparus ,smaržīgos piparus, sīki sagrieztas dilles, sasmalcinātus sīpolus un esenci. Lai garša bik stiprāka, kā gribētos, jo atdziestot un ievelkoties būs maigas. Tad 5 min pavāra un lej izkarsētās burkās,kurām dibenā liek sagrieztu ķiplokdaiviņu.
Izcila garša.
/ skrien uz pagrabu pēc sēnītēm/;D ··· Marinēšana: Sēņu marinēšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Tāpat kā gurķi!
;))
principā jau tāpat kā gurķi, bet tad vairāk etiķi vajag, bet var arī marinēt eļļā;)) Mēģināju, garšo, bet palika zaļi! :))) Uzzināju, esot jāblanšē. Veikalā smukiņi, balti. :))) ··· Marinēšana: Kā ir jātaisa marinēti ... lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »
principā jau tāpat kā gurķi, bet tad vairāk etiķi vajag, bet var arī marinēt eļļā;)) Mēģināju, garšo, bet palika zaļi! :))) Uzzināju, esot jāblanšē. Veikalā smukiņi, balti. :))) ··· Marinēšana: Kā ir jātaisa marinēti ... lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »
kopš kura laika gurķu marinēšanai ir jālieto medicīniski preparāti?
Vai drīz nesāks lietot pesticīdus? Aspirīnu nemaz nevajag, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi, ja burkā iemet mazu gabaliņu ozola mizas. Tikai ne par daudz, tad būs rūgti. Un vēl labi garšo, ja marināde liek arī mārrutku saknes. Vislabakie sanak ar 3-karshu parlieshanu, mazak laika vajadzigs neka pasterizejot, a visas garshvielas un marinade ka parasti... +aspiriins-kraukshkjiigumam(taa Sipeniece pa Star FM teica) :) gurķi+daudz (3litru b.-vismaz 3-4 galvas)ķiploki, upeņu lapas, dilles (daudz), var arī baziliku saišķi vai sinepju ēdamk./3 l b.(variē pēc situācijas)(ar sinepēm ir duļķaina marināde, bet forša garša).Nu lūk, to visu satūka burkā. 3 l burkā 3 tabletes aspirīna (der tikai tas kura satāvā ir tīra acetilsalicilovaja kislota, "importa" nē. 1 edk.etiķa esences tieši pirms marinādes uzliešanas. Uzlej karstu (80-100 C)marinādi (uz 1 l ūdens -2 ed.k.sāls +1 cukura, uzvāra 3-5 min)), vāko ciet, gāž vekšpēdiņ uz 0,5 stundu,virsū siltu segu,atgriež atpakaļ, tur zem segas līdz rītam, tad prom uz pagrabu.Visas šķirnes iznāk kraukšķigas!!!(pat "alfa beta") ··· Marinēšana: Marinētu gurķu receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
iepriekšējie jautājumi |