Kabaču un cukini konservēšana
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. Tāpēc tikai personīgo pieredzi.Jau iepriekš paldies.:)
p.s. asprāšiem - citiem nolūkiem nevajag.
lerijs 2 Ēd kamēr svaigi un ir dārzā, konservējot saber tikai ķīmiju tur klāt un nekāda labuma
dogville 1 Liidz Ziemassveetkiem var droshi svaigus uzglabaat.Kaapeec konserveet?
elsa
1
1
Sāls, cukurs, un etiķis ir baigā ķīmija?
Pāraugušus var glabāt, bet ne mazus, smukus, kuri ir visgaršīgākie. Apēst visu tūliņ es gribēdama nevaru.
Just_ 1 Es kādreiz konservēju ar tādu pašu marinādi kā gurķiem. Nekāda dižrecepte jau nav, bet garšo labi.
nekjer_krenkji ar citrusiem var zaptē vārīt..dažādībai
melnss Man ļoti garšo grillēti-sagriež puscentimetru biezās šķēlēs,klāt skatam der paprika visas krāsas,ķiršu tomātiņi,sarkanais sīpols!Griežam visu tik lielu lai nekrīt grillā iekšā!Marināde-ķiplociņš nedaudz,sāls,rozmarīns,eļļa!30 min lai pamarinējās un pāris minūtes uz grilla,var bērt droši ritīgu čupu,pa vienam pat sanāk sliktāk,kad tomātiņi sāk sačervelēties nedaudz tad ir oki!Super piedeva gaļai un jebkurai zivij!Lab apetito:)
Lucy Tāpat,kā gurķus marinēt,var eļļu pieliet,bet man kabači tikai cepi,garšo.Nesen novāriju makaronus,sacepu sīki sargriestus burkānus,sīpolus,kabaci,papriku,to visu sajaucu ar ceptiem makaroniem,bija garšīgi.
minnka Pēr pamēģināju saldēt. Sarīvēju uz rupjās dārzeņu rīves un saliku pa porcijām maisiņos. Ļoti parocīgi gatavojot ziemā biezzupas.
Ai_rina Kabačus,patisonus marinēju,gan vienus,gan ar gurķiem,tomātiem.Kaut kā ar viņiem galā jātiek,visus apēst svaigus nav iespējams,tad visu vasaru būtu tikai kabaču diēta:)).Šogad sagriežu gabaliņos un arī saldēju,redzēs ziemā,kas no tā sanāks.Nekādas speciālas konservēšanas metodes gan nezinu,viss pēc pārbaudītām metodēm:))Cīnies,Elss,galvenais neizaudzini tik lielus,ka divatā jānes.
Noodles Pamēģini parvarēt nepatiku pret vīriešu zaptēm un pakombinē tos suņuburkšķus ar sēnēm, ķiploku, tomātu pastu un čili. Gailenes, baravikas var likt svaigas (tad labāk bez ķiplokiem), bet, teiksim, cūcenes - vārītas. Kārtīgi savāra, piepilina etiķi, olīveļļu un pestī tik iekšā izkarsētās burkās - sanāk laba zacene tāpat vai pusfabrikāts elegantai soļankai. Jau otro gadu tikai šitā tos kabačus nīdēju.
kudala var likt klāt pie zaptēm masai, piemēram pie brūklenēm, tas var lietot kā piedevu pie gaļas ēdieniem, upeņu zapti padarīs maigāku, var konservēt tieši tāpat kā gurķus, var cept pankūkas, gan sāļās( kā kartupeļu) , gan saldās( kā ābolu). Lai labi garšo!:)
Vanilla_ Pagājušo sezonu sagriezu kabačus kubiņos, novārīju un liku saldētavā nelielās porcijās. Pievienoju dārzeņu - siera krēmzupām. Skatos minnka raksta, ka rīvē un saldē svaigus, laikam var arī tā :)
elsa
Saldētus esmu likusi, marinējusi esmu, bet cerēju, ka kādai būs sava - īpašā receptīte.:)
Bet tāpat paldies.;)
sabrina Man garšo kārtām ar malto gaļiņu, bišk jau ir ko paņemties, bet ziemā labi smeķē. Mazos cukini sagriež kā nu vēlas, apcep eļļā, bet tik tā lai pie pannas nepielīp, atsevišķi sacep malto gaļiņu ar sīpolie, tad burkās(es parasti lieku 0.75g) kārtām liek cukini un gaļiņu kārtīgi pieblīvējot, nedaudz pa virsu vārītu ūdeni, burkas aizvāko(es ar aizskrūvējamiem), tad liek tā lai ūdens apņem gandrīz līdz augšai, karsē 30 min (lai ūdens vāras). Tad atstā lai atdziest tai pašā ūdenī. Aizmirsu sāli un piparus pēc garšas cik vēlas pats.
snamlet Sagriež pikantu žāvēto gaļu kubiņos un sīpolus..mazliet apcep + sagrieztus tomātus + sagrieztus kubiņos cukini + garšvielas + lokus, dilles. Viss ir savā sulā, bet ja grib gatavot ziemai...pie tā visa pievieno olīveļļu un uzkarsē.
Biezpiens7 Kas vainas pāraugušiem,kā tu tos dēvē?!Man jau dikti garšo tie ar malto gaļu caurumos pildītie apceptie un izsautētie gabali.