Kabači .. kur likt?
Vēlos kādas interesantas receptes, kurās iesaistīti kabači.Tik ne tipiskos kabaču ikrus, vēlams kaut kas cits ...
non_grata pļurē ar malto gaļu, tomātiem, sīpoliem.... un saldo krējumu mmm
piparbecinja marinēti ziemā aizies uz urrā
fodes A, to pļurē pastarizē? :D
nektariine Mans kabaču sezonas top ēdiens: sacepti ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem (zaļumiem, papriku, burkāniem utt.).
non_grata ko nozīmē pastarizē? sacep! tikai sacep! ;)
siicis10 No kabačiem var ievārījumu savārīt... paprasi googlei, tur dažādas receptes parādīsies...
leduspukje_7 laiviņas cepeškrāsnī - pilda ar malto gaļu + smalki kapāti sīpoli+ drusku rīsi (apvārīti)+zaļumi un pārlej ar maisījumu - krējums+majonēze+ rīvēts siers, cep 200 grādos, kamēr brūna garoziņa P.S. ja nav pretenziju - pie maltās gaļas pieliek kādu Dor blu tipa sieru...šausmīgi garšīgi...P.S. P.S. nepasterizē, ēd uzreiz....
Andromeda1984 lieku ar ananasu (+paprika, sīpoli, tomātu pasta vai tomāti), sanāk fifīga saldskābā mērce, ko ziemā var gan kā salātus izmantot, gan kopā ar gaļu (līdzīgs ķīniešu mērcēm sanāk).
marija19561956 ES KABACUS NOMIZOJU.IZNEMU SEKLOTNI.SAGRIEZU PALIELOS GABALOS UN KOPA AR CIDONIJAM VAI KAUKAZA PLUMEM GATAVOJU KOMPOTU ZIEMAI. MANAI GIMENEI LOTI GARSOJA.
fodes Par zapti gan biju piemirsusi! Feini! Viena redz ar apelsīniem.
wildweed
1
Protams, kanēļa - kabaču pankūkas.
Runājot par to kabaču - apelsīnu ievārījumu. Pirms apelsīnus samal gaļasmašīnā, vajag novārīt, lai nav rūgtums jūtams. ( t.i., nomazgā, liec aukstā ūdenī ar visu mizu , vāri , aptuveni 15 -20 min. , pēc tam vari malt vai sasmalcināt kā vēlies, es maļu gaļasmašīnā. )
Draiskaa21 Vispār....man kabači maz ziemai paliek! Negaidu,kad izaugs milzeņi...pildu pārgrieztus ar malto gaļu un rīsiem...lielākos sagriežu ripiņās un ar var pildīt vēl var.... apvārtu ripiņas miltos un olā...cep un ēd,gards gana....vēl taisu sautējumus...oi! paskati tik receptes lv. tur gana gudras saimnieces!.
esnedo
Kabaču kārtojums ar rīsiem, vistas fileju, tomātu mērci - visu terīnā un cepeškrāsnī sautē. Protams, rīsus iepriekš vajag apvārīt. pa vidu var likt garšvielas, sīpolu u.c. Garšīgi un diētiski.
Un vēl - kabaču karbonādes. Kabaci sagriež ripiņās, apber ar garšvielām, mērcē miltos un sakultā olā, cep. Var ēst karstas vai atdzisušas. Man labāk garšo atdzisušas uz pilngraudu maizes. pa virsu var likt krējumu, tomātu mērci, bet visgaršīgāk ar čipšu mērcīti.
IipashaSieviete bija kaut kada recepte- zapte- kabachi ar bruklenem vai?
fernfahrer kabaču karbonādes. Cep tāpat kā sēņu karbonādes. Pipari, sāls, miltos un olā... mmm