Kabaču ēdienu receptes
Vai kadam ir garsiga receptite edienam no kabačiem? kabaču ikru recepti es zinu!
susurre (2004-09-13 16:09)
apcep kabacha ripinjas no abaam puseem(bez miltiem un olaam),virsuu liec apceptus siipolus,tomaapa skjeli,zaljumus,paarkaisi citronpiparus,ja veelies saali,visam pa virsu sieru(var skjeeli,var riiveetu)vaaku virsuu,kameer siers izkuust,var likt arii cepeshkraasnii,jaa un neaizmirsti kjiplokus.
var eest pie galjaam kaa piedevu,var taapat,garshiigi un arii dekoratiivi
dada (2004-09-13 16:35) Sagriez kabaci kubikos, apcep, apcep tomātu daivas, sīpolus, var likt arī sēnes, zaļumus, un visam pārlej pāri kultas olas kā omletei. Ja kabači daudz var glabāt uz skapjaugšas kā ķirbjus, cītīgi sekojot lai nebojājas. Esmu noglabājusi līdz ziemsvētkiem. Miza paliek cieta, bet mīkstums garšīgs.
dada (2004-09-13 20:43) Kabači pārmēsloti ja nestāv, es glabāju paša audzētus. Un arī ne visus, ja gliemeži iegrauzuši, vai dabūjis triecienu, tad nestāv. Tiko sāk bojāties var izgriezt un likt aukstumā. Un protams ēst. Var arī samarinēt ripiņas vai gabaliņus tai pašā gurķu marinādē. Garšo līdzīgi. Var ievārīt vecpuišu zaptē - tas ir lielā tomātu daudzumā saliek saknes- burkānus, selerijus, pētersīļus, kabačus (rīvētus), papriku, garšvielas un uz lēnas uguns vāra 2-3 stundas. Sāls+ cukurs.Eļļu apmēram(var arī mazāk) 1 glāzi uz 3 l masas pieliek vārīšanas vidū. Beigās pieliek etiķi un karstu liek burkās.Var izmantot kā salātus un arī pielikt pie sakņu zupām.
Trenta (2004-09-13 22:44) Pārgriez kabaci uz pusēm (gareniski), izņem sēklas un iekšā saliec malto gaļu ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam liec iekšā cepeškrāsnī. Iznāks tādas kabaču «laiviņas». GAršīgas.
aunapiere (2004-09-14 18:30)
- KABACHU SUFLEE -
2 cilvēkiem (sātīgi un garšīgi)
Gatavošanas laiks – 25 minūtes + 30 minūtes cepeškrāsnī.
1 kg kabaču
3 ēdk sviesta vai margarīna
2 ēdk miltu
1 glāze piena
100 g cieta siera (piem. Parmezāns)
2-3 olas
1/4 tējk smaržīgo piparu
Kopā – aptuveni 0,42 Ls
1. Kabačus nomizo un smalki sagriez vai arī sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar ¼ glāzes ūdens un vāri uz vidēja uguns 5 minūtes. Izslēdz uguni un atstāj zem vāka 10 minūtes.(var ūdeni pēc tam notecināt)
2.Sagatavo sieru, olas un miltus. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Atdali olas dzeltenumus no baltumiem. 1/3 paredzētā siera sakul ar olu dzeltenumiem. Olu baltumus sakul stingrās putās. Sajauc miltus ar vienu ēdamkaroti atlaidināta sviesta (veidojas viendabīgi vijīga pasausa masa).
3.Sagatavo suflē masu. Uzvāri pienu un pievieno ar ēdamkaroti atlaidināta sviesta sajauktus miltus Vāri maisot 15-20 minūtes. Noņem no uguns un strauji maisot pievieno ar sieru sajauktos olu dzeltenumus. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
4.Gatavo un pasniedz suflē. Izvārīto un ar olu/siera maisījumu sajaukto suflē masu pārlej pāri izvārītajiem kabačiem. Uzmanīgi iecilā iekšā sakultos olu baltumus. Lej cepamajā traukā, pārkaisi ar rīvēto sieru. Pa virsu sieram dažādās vietās uzliec nelielas piciņas sviesta. Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidējā nodalījumā 30 minūtes 180° temperatūrā(Atceries – cepot suflē, cepeškrāsni nedrīkst taisīt vaļā, savādāk suflē sakritīsies!). Pasniedz karstu, kā atsevišķu pamatēdienu
sexygirl20 (2005-01-17 10:19)
KABAČI AR RĪSU UN TUNČA PILDĪJUMU
SASTĀVDAĻAS
2 nelieli kabači
1 ēd.k. olīveļas
Sāls un svaigi malti pipari
1/2 neliela,smalki sakapāta sīpola
1 neliela saspiesta ķiploka daiviņa
3 ēd.k. vārītu rīsu
1,5 tējk.majonēzes
100.g notecināta un gabalos sadalīta konservēta tunča
2 sasmalcināti tomāti (bez miziņas un sēklām)
1/2 tējk.sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu
1/2 tējk.karija pulvera
Rotāšanai:sasmalcināti svaigi zaļumi!
DARBA GAITA
1.Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm.Griezuma vietu viegli izrobo ar asu nazi,bet uzmanies,lai netiktu sabojāta miziņa,un ieziež ar 1 tējk. eļļas un pārkaisa sāli.
2.Kabačus novieto uz nedaudz ietaukotas cepamās plāts un iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādu temperatūrā cep 15 minūtes.Ļauj nedaudz atdzist.
3.Katrai kabača pusītei uzmanīgi izdobj mīkstumu,atstājot apmēram 5 mm biezu malu,lai veidotu čaulu.Mīkstumu sasmalcina.
4.Atlikušajā eļļā uz panas apcep sīpolus,lidz tie kļuvuši mīksti.Pievieno ķiplokus un sasmalcināto kabača mīkstumu.Cep 2 minūtes,tad maisījumam pievieno rīsus,majonēzi,tunci,tomātus,pēters īļus,karija pulveri,pēc garšas pieber sāli un piparus.
5.Rīsu maisījumu vienādi sadala starp abām kabaču čaulām.Pildītos baklažānus novieto uz karstumizturīga šīvja un cep 25 minūtes.
6.Pasniedz karstus,pirms tam izrotājot ar sasmalcinātiem zaļumiem
IETEIKUMS TEV PASNIEGŠANAI:
Pasniedz ar franču maizi kurai ir garoziņa,un jauktie lapu salātiem.
VARIANTI:
Kabaču vietā vari izmantot palielus baklažānus.Majonēzes vietā vari pamēģināt saldo krējumu.Tunča vietā var lietot laša konservus.
MANS PADOMS:
Lai viegak izdobtu kabača mīkstumu,labi lietā noder karote ar robotu malu vai arī
greifrūta nazītis.
Šī recepte ir paredzēta 2 pesonā
Kad pagatovosi atraksti man,kaa bija!