Cukini
Cukini - jautājumi un diskusijas
Kabaču un cukini konservēšana (16)
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. ...
ar citrusiem var zaptē vārīt..dažādībai
Man ļoti garšo grillēti-sagriež puscentimetru biezās šķēlēs,klāt skatam der paprika visas krāsas,ķiršu tomātiņi,sarkanais sīpols!Griežam visu tik lielu lai nekrīt grillā iekšā!Marināde-ķiplociņš nedaudz,sāls,rozmarīns,eļļa!30 min lai pamarinējās un pāris minūtes uz grilla,var bērt droši ritīgu čupu,pa vienam pat sanāk sliktāk,kad tomātiņi sāk sačervelēties nedaudz tad ir oki!Super piedeva gaļai un jebkurai zivij!Lab apetito:)
Tāpat,kā gurķus marinēt,var eļļu pieliet,bet man kabači tikai cepi,garšo.Nesen novāriju makaronus,sacepu sīki sargriestus burkānus,sīpolus,kabaci,papriku,to visu sajaucu ar ceptiem makaroniem,bija garšīgi.
Pēr pamēģināju saldēt. Sarīvēju uz rupjās dārzeņu rīves un saliku pa porcijām maisiņos. Ļoti parocīgi gatavojot ziemā biezzupas.
Kabačus,patisonus marinēju,gan vienus,gan ar gurķiem,tomātiem.Kaut kā ar viņiem galā jātiek,visus apēst svaigus nav iespējams,tad visu vasaru būtu tikai kabaču diēta:)).Šogad sagriežu gabaliņos un arī saldēju,redzēs ziemā,kas no tā sanāks.Nekādas speciālas konservēšanas metodes gan nezinu,viss pēc pārbaudītām metodēm:))Cīnies,Elss,galvenais neizaudzini tik lielus,ka divatā jānes.
··· Cukini: Kabaču un cukini konservēšana lasīt visu diskusiju (16 atbildes) »