Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana

Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))

izshautais_rieksts    1 No brieža gaļas var pagatavot alņa gaļu un otrādi.

Blumarine      Stirnas gaļas strogonovs ir gards, īpaša recepte tam nav - tāds pats kā parastais.Ir tāds portāls receptes.lv ,tur var visu atrast.:)

Mutere      www.feini.lv vai www.theparadise.lv ir lappuse ēdieni, tur var būt ir par medījumiem.

dz_pienene      Var pagatavot kotletes, taas arii buus iipashas, jo garsha ir savaadaaka nekaa maajas kotleteem(cuukgaljas domaats). Veel ir iespeejams galju iemarineet kaut kaadaa etikja marinaaadeee, veelaak visaaadu majoneeezhu+garshvielu marinaadee un cept kraasnii vai kaa savaadaak.Visaaadi var varieeet. Es gan esmu paareedusies mezha galhu, un man taa vairs ne visai garsho....bet mednieki (maajaas) par to ir sajuusmaaa. Mamma gan saakumaa visaadus briinumus no taas taisiija, liidz apnika, tagad teetis paC tiek galaa ar savu mezha galju:)))) 2006-02-05

Viszinis     

Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.


Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Gaļai:

  • 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)

Mērcei:

  • 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml sarkanvīna vai portvīna
  • 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls

Piedevām:

  • Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.
2025-01-09 12:34
Viszinis     

Pagatavošana:

  1. Sagatavo karbonādes:

    • Izņem karbonādes no ledusskapja 30 minūtes pirms gatavošanas, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai.
    • Pārkaisi tās ar sāli un pipariem no abām pusēm.
  2. Pagatavo mērci:

    • Mazā katliņā uz vidējas uguns ieber dzērvenes un cukuru. Maisi, līdz dzērvenes sāk izdalīt sulu un cukurs izkūst.
    • Pievieno sarkanvīnu un balzametiķi. Turpini vārīt uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē (apmēram 10–15 minūtes). Pagaršo un pielāgo saldumu vai skābumu pēc savas gaumes.
  3. Cep karbonādes:

    • Uzkarsē pannu uz vidēji augstas uguns un pievieno olīveļļu vai sviestu. Kad taukvielas ir karstas, liec karbonādes pannā.
    • Cep karbonādes apmēram 3–4 minūtes no katras puses (atkarībā no to biezuma), lai tās paliktu sulīgas. Ja vēlies labi izceptu gaļu, cep ilgāk, bet savvaļas gaļa ir vislabākā, ja tā ir viegli vidēji cepta.
    • Pievieno timiānu pēdējā cepšanas minūtē, lai piešķirtu papildu aromātu.
    • Izņem karbonādes no pannas un ļauj tām 5 minūtes "atpūsties", pārklājot ar foliju.
  4. Pasniegšana:

    • Uz šķīvja izkārto karbonādes un pārlej tās ar dzērveņu mērci.
    • Piedevām pievieno ceptus kartupeļus, kartupeļu biezeni vai tvaicētus dārzeņus, piemēram, sparģeļus vai zaļās pupiņas.

Padomi:

  • Brieža un citas savvaļas gaļas maigumu var uzlabot, to marinējot. Izmanto sarkanvīnu, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu marinādei.
  • Ja vēlies izteiktāku garšu, dzērveņu mērcei vari pievienot šķipsniņu kanēļa vai muskatrieksta.

Šī recepte izceļ savvaļas gaļas unikālo garšu un ir lieliski piemērota svinīgām vakariņām vai īpašiem gadījumiem.

2025-01-09 12:34

LemonLemon  1   Pretīgie slepkavas. Lai viņi visi mirst no trihenellām. 2025-03-01 19:13

Līdzīgi jautājumi
Ko darit ar alna galu? (18 atbildes)Brieza galas receptes (5 atbildes)Vai alna gala pirms gatavosanas jamerce? (8 atbildes)Bebra galas pagatavosana (12 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010