Sālīšana

sālīšana foto attēls

Sālīšana - jautājumi un diskusijas

Foreļu ikri pārsālīti (8)
Vai ir iespēja glābt?
Kas sālīja? Pats? Kādā veidā? Sāla vispār tā - ņem tos ikrus un kuļ kopā ar sāli, sāls daudz, lai atdalītos plēves un gļotas. Pēc tam uzlej virsū karstu, gandrīz vārošu ūdeni un nokāš pēc īsa brītiņa ikrus. Praktiski tur nekas nevar pārsālīties. Var mēģināt paskalot atdzesētā vārītā ūdenī un tad sietiņā notecināt. Paņem nelielu porciju un pamēgini paskalot, tik pēc tam nokās rūpīgi. Ja struktūra apmierina un garšas īpašības uzlabojas, tad turpini ar pārējiem. Ko gan citu var ietiekt šādā situācijā? Varot porciju, kas paredzeeta tuuliiteejai lietoshanai, atsaaljot ar siltu uudeni, gaazeetu mineraaluudeni vai alu.

Google > Пересоленная икра
Jā protams,sakumā izskalo ikrus etikudenī,pec tam tīrā udenī. ··· Sālīšana: Foreļu ikri pārsālīti lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
https://www.youtube.com/watch?v=Wj2o-9Vq26Y 1 litrs ikri 2/3 ēdamkarotes sāls , 1 tējkarote cukura. Samaisi , lai kļūst caurspīdīgi un ieliec ledusskapī uz pāris stundām. (Ikrus pirms sālīšanas jānomazgā ar karstu ūdeni, lai nav plēves un asins recekļu.) ··· Sālīšana: Kā sālīt foreles ikrus? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Ja taisies žāvēt... tad pavisam vienkārši... -Paņem to speķi, vai gaļu kas nu Tev tur būs... un kārtīgi apber un ierīvē ar sāli... Tā no sirds, lai izskatās pārsālīts... :D un liec nost, otrā dienā to procedūru atkārto, ja gabali lieli jāatkārto arī trešā dienā... ja speķis plāns, pietiks ar divām dienām... -ķiplokus var likt var nelikt.. tā ir gaumes lieta.. :)
Pats tā gatavoju un tad kūpinu... Speķis sanāk... mmm... Superīgs :) Ja ar to cienāju, tad to ēd gan tievētājas gan gavētāji, gan zāļēdāji... :D un katrā ziņā tas ir Daudz Labāks par veikalā pirktu desu vai kafeijnīcas "karbonādi" ;)
:) speķis+mazāk sāls+vairāk ķīploki=daudz garšīgāk kā tikai speķis+daudz sāls. ··· Sālīšana: Svaiga cūkas speķa sālīšanas... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Mazsālīti gurķīši (15)
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
... neviens nemurgo,bet izklāsta savas gaumes gurķus .
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :)))
Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus.
es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)

bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru.
Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Sālīšana: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Akmens sāls bez pretsalipes vielām pie jums vēl dabūjams? (9)
Talsos vairs nevaru atrast baltkrievu akmens sāli bez ferocianīdiem.Sāku bažīties,ka tik to visā Latvijā vairs nevarēs dabūt.Ar ko tad nu skābēs gurķus un kāpostus?Pie jums veikalos vēl ir dabūjams?
Kā tad citādi to mājražošanu iznīdēs?ES interesēs ir pilnībā pāriet uz lielražošanu un visu pirkt veikalos.Būs jāsapērk vairumā,ja vēl kur var atrast. Kaut kur Latgeles veikalos jau ir vēl... kur preci iepērk Baltkrievijā. Man arii etikha esence litros ir. Kaa citaadi seenes marineet? akmens saali meklee aptiekaa - bezrecepshu medikaments. Daargaak jau buus kaa maximaa Vispār jau pie mumsīm arī vēl ir dabonams . ··· Sālīšana: Akmens sāls bez pretsalipes... lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Ikru sālīšana (13)
Kā pareizi pagatavot (iesālīt) ikrus?
ieleik ar visām plēvēm traukā, apber ar sālu un ļauj lai pastāv. tad novelk akurāti plēves un ar dakšu izjauc lai graudiņi ir atsevišķi. ja paliek klāt plēvītes-izlasa. un pieber vēl nedaudz sāli. pēc 12 stundām-lietojami. un 300 gramiem apmēram divas tējkarotes sāls vajadzēs..bet vēlams garšot jo ja smalkā sāls-tad savādāk Varbūt tev noderēs šis>
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens)
Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:) ar saali, bez verdosa uudens, jo nevajag tacju tev taas zivju olinjas vaariitas :) Es taa dariiju un viss bija super, jo ar verdosho uudeni ikram apvalks paliek cietaaks, liidz ar to vinji paliek labaaki. Nezinu, ar lasha ikriem dariiju taa kaa piemineeju, viss sanaaca super. Verdosh uudens, attiri no liekaa, nokaas, un saals, viss ··· Sālīšana: Ikru sālīšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Sēņu sālīšana, skābēšana (11)
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)
Kas var buut vienkaarshaaks - izvaari, nosusini, vecmamma susinaaja audekla kulee kaadu dienu, veel teiciens - chiikst kaa seenju kule. Bet nav nepiecieshams tik ruupiigi. Un saali stikla burkaa, labaak lielaakaa. No diviem groziem diez vai sanaaks vairaak par 2 3-litru burkaam. Bet saspied taa, lai sula pa virsu, ja vajaga - uzliec slogu(kaut ko tiiru un smagu) Obligāti ķiploki lielās daivās, melnie graudu pipari, ķiršu un upeņu lapas un diļļu galvas... liek kārtām - sēnes - zāļumus - zēnes - zaļumus...man ir liels māla pods, un līdz Jāņiem ir sālītās sēnītes:)))0 ļoti garšīgas ir skābētas sēnēs.un taisa tā.izvāra un tad liek iespējami vēl siltas traukā kārtām`- sēnes, ķiploki, dilles ar kātiem sagrieztas, sāls, cukurs.nu apmēram tāpat, kā gurķus kad skābē.tad kārtīgi piespaida, uzliek kādu slodziņu un liek pagrabā.var ēst visu ziemu un ir fantastiski garšīgi. Izlasi papriekš taarpainās:)))) ķiplokus noteikti nelieku,ciest nevaru to smaku.
Es lieku litra burkās ar ar švielām sālūdenī.
··· Sālīšana: Sēņu sālīšana, skābēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu