Sālīšana
Sālīšana - jautājumi un diskusijas
Google > Пересоленная икра Jā protams,sakumā izskalo ikrus etikudenī,pec tam tīrā udenī. ··· Sālīšana: Foreļu ikri pārsālīti lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
https://www.youtube.com/watch?v=Wj2o-9Vq26Y
1 litrs ikri 2/3 ēdamkarotes sāls , 1 tējkarote cukura. Samaisi , lai kļūst caurspīdīgi un ieliec ledusskapī uz pāris stundām. (Ikrus pirms sālīšanas jānomazgā ar karstu ūdeni, lai nav plēves un asins recekļu.)
··· Sālīšana: Kā sālīt foreles ikrus? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Ja taisies žāvēt... tad pavisam vienkārši... -Paņem to speķi, vai gaļu kas nu Tev tur būs... un kārtīgi apber un ierīvē ar sāli... Tā no sirds, lai izskatās pārsālīts... :D un liec nost, otrā dienā to procedūru atkārto, ja gabali lieli jāatkārto arī trešā dienā... ja speķis plāns, pietiks ar divām dienām... -ķiplokus var likt var nelikt.. tā ir gaumes lieta.. :)
Pats tā gatavoju un tad kūpinu... Speķis sanāk... mmm... Superīgs :) Ja ar to cienāju, tad to ēd gan tievētājas gan gavētāji, gan zāļēdāji... :D un katrā ziņā tas ir Daudz Labāks par veikalā pirktu desu vai kafeijnīcas "karbonādi" ;) :) speķis+mazāk sāls+vairāk ķīploki=daudz garšīgāk kā tikai speķis+daudz sāls. ··· Sālīšana: Svaiga cūkas speķa ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Pats tā gatavoju un tad kūpinu... Speķis sanāk... mmm... Superīgs :) Ja ar to cienāju, tad to ēd gan tievētājas gan gavētāji, gan zāļēdāji... :D un katrā ziņā tas ir Daudz Labāks par veikalā pirktu desu vai kafeijnīcas "karbonādi" ;) :) speķis+mazāk sāls+vairāk ķīploki=daudz garšīgāk kā tikai speķis+daudz sāls. ··· Sālīšana: Svaiga cūkas speķa ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Mazsālīti gurķīši (15)
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
... neviens nemurgo,bet izklāsta savas gaumes gurķus .
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :))) Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus. es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)
bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru. Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Sālīšana: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :))) Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus. es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)
bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru. Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Sālīšana: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Akmens sāls bez pretsalipes vielām pie jums vēl dabūjams? (9)
Talsos vairs nevaru atrast baltkrievu akmens sāli bez ferocianīdiem.Sāku bažīties,ka tik to visā Latvijā vairs nevarēs dabūt.Ar ko tad nu skābēs gurķus un kāpostus?Pie jums veikalos vēl ir dabūjams?
Talsos vairs nevaru atrast baltkrievu akmens sāli bez ferocianīdiem.Sāku bažīties,ka tik to visā Latvijā vairs nevarēs dabūt.Ar ko tad nu skābēs gurķus un kāpostus?Pie jums veikalos vēl ir dabūjams?
ieleik ar visām plēvēm traukā, apber ar sālu un ļauj lai pastāv. tad novelk akurāti plēves un ar dakšu izjauc lai graudiņi ir atsevišķi. ja paliek klāt plēvītes-izlasa. un pieber vēl nedaudz sāli. pēc 12 stundām-lietojami. un 300 gramiem apmēram divas tējkarotes sāls vajadzēs..bet vēlams garšot jo ja smalkā sāls-tad savādāk
Varbūt tev noderēs šis>
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens) Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:) A ar karstu uudeni nevajag apliet?
Es no saakuma apleeju ar karstu uudeni, nonjeemu visu lieko un tad nokaasu un sasaaliju. Tie bija laša ikri, bet domaaju, ka starpiibas nekaadas kādus ikrus? ··· Sālīšana: Ikru sālīšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens) Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:) A ar karstu uudeni nevajag apliet?
Es no saakuma apleeju ar karstu uudeni, nonjeemu visu lieko un tad nokaasu un sasaaliju. Tie bija laša ikri, bet domaaju, ka starpiibas nekaadas kādus ikrus? ··· Sālīšana: Ikru sālīšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Sēņu sālīšana, skābēšana (11)
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)
Es lieku litra burkās ar ar švielām sālūdenī. ··· Sālīšana: Sēņu sālīšana, skābēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »