Ikru sālīšana

Kā pareizi pagatavot (iesālīt) ikrus?

cilveex  2 2 kādus ikrus?

Lovetta  1 3 ieleik ar visām plēvēm traukā, apber ar sālu un ļauj lai pastāv. tad novelk akurāti plēves un ar dakšu izjauc lai graudiņi ir atsevišķi. ja paliek klāt plēvītes-izlasa. un pieber vēl nedaudz sāli. pēc 12 stundām-lietojami. un 300 gramiem apmēram divas tējkarotes sāls vajadzēs..bet vēlams garšot jo ja smalkā sāls-tad savādāk

zimzum  1 2 A ar karstu uudeni nevajag apliet?

Es no saakuma apleeju ar karstu uudeni, nonjeemu visu lieko un tad nokaasu un sasaaliju. Tie bija laša ikri, bet domaaju, ka starpiibas nekaadas

zimzum    1 Es taa dariiju un viss bija super, jo ar verdosho uudeni ikram apvalks paliek cietaaks, liidz ar to vinji paliek labaaki. Nezinu, ar lasha ikriem dariiju taa kaa piemineeju, viss sanaaca super. Verdosh uudens, attiri no liekaa, nokaas, un saals, viss

cilveex  2 2 Varbūt tev noderēs šis>
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens)

edmunds  2 2 ar saali, bez verdosa uudens, jo nevajag tacju tev taas zivju olinjas vaariitas :)

abols23    6 Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:)

JurisK      Es daru tā - atplēš, cik var plēves, uzber riktīgi daudz sāls un kuļ ar dakšiņu, pamazām izlasot plēvju kunkuļus. Kad nekā lieka gandrīz vairs nav, aplej ar verdošu ūdeni un tūliņ nolej to nost, īpaši nesusinot, jo tas ūdens iesūcās ikros it kā. Gatavs, var likt uz maizes. Tie foreļu ikri, ko pirku tirgū rudenī, bija štrunts, puse aiziet gandrīz.

nenopietninopietna2    1 Esmu sālījusi lašu ikrus. Te teica, uzliet verdošu ūdeni un tad atdalīt plēves... Tikai jauzmanās, lai ikri nepaliek balti un neizvārās! Ūdenim jābūt karstam, bet ne verdošam! Ttad ar dakšiņu tos pakustina. Ikri paši atdalās no plēvēm, jo plēves no karstuma savelkās kunkuļos. Atliek tikai ar dakšīnu plēves izlasīt ārā. Kad ikri ir atdalīti, tad pieliek sāli.

Līdzīgi jautājumi
Ka salit foreles ikrus? (2 atbildes)Forelu ikri parsaliti (8 atbildes)Senu salisana, skabesana (11 atbildes)Svaiga cukas speka salisanas recepte (2 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu