Sēņu sālīšana, skābēšana
Padalieties ar savām zināšanām sēņu sālīšanā,skābēšanā utt, tikai negribu marinēt:) Vakar divus grozus ar bērzlapēm pielasiju:)JurisK 1 Kas var buut vienkaarshaaks - izvaari, nosusini, vecmamma susinaaja audekla kulee kaadu dienu, veel teiciens - chiikst kaa seenju kule. Bet nav nepiecieshams tik ruupiigi. Un saali stikla burkaa, labaak lielaakaa. No diviem groziem diez vai sanaaks vairaak par 2 3-litru burkaam. Bet saspied taa, lai sula pa virsu, ja vajaga - uzliec slogu(kaut ko tiiru un smagu)
Otija 1 Obligāti ķiploki lielās daivās, melnie graudu pipari, ķiršu un upeņu lapas un diļļu galvas... liek kārtām - sēnes - zāļumus - zēnes - zaļumus...man ir liels māla pods, un līdz Jāņiem ir sālītās sēnītes:)))0
iposse 1 ļoti garšīgas ir skābētas sēnēs.un taisa tā.izvāra un tad liek iespējami vēl siltas traukā kārtām`- sēnes, ķiploki, dilles ar kātiem sagrieztas, sāls, cukurs.nu apmēram tāpat, kā gurķus kad skābē.tad kārtīgi piespaida, uzliek kādu slodziņu un liek pagrabā.var ēst visu ziemu un ir fantastiski garšīgi.
piekraste Izlasi papriekš taarpainās:))))
Lucy
ķiplokus noteikti nelieku,ciest nevaru to smaku.
Es lieku litra burkās ar ar švielām sālūdenī.
p_p var arī vienkārši sacept, tā lai sula novārās, tad pagaidīt lai atdziest un trauciņā vai maisiņā sasaldēt - ziemā tāds trauciņš izņemas no saldētavas, liekas uz pannas un sanāk gandrīz svaigu sēņu mērcīte
zebra27
Otija, iekārdināji:)))
gandrīz podu jameklē...Kur Tu viņu turi? aukstumā?
LietussargaMekletaja
Katram jau sava garšas izjūta, bet es arī pret sēņu maitāšanu ar ķiplokiem, dillēm un figviņzinkovēl... sīpoli un tikai - cepot...
Ziemai - sālītas tikai ar sāli... nu, podiņus (ja bija) jau gan prasītos tomēr marinēt :)...
zvanina 1 no bērzlapēm cepu karbonādes...mmmmmmmm.......nav laika līdz mežam tikt.
JurisK Visgarshiigaakaas saaliitaas seenes - rudmieses! Un tikai ar saali, tad nevajaga likt ledusskapii. No visaadaam garshvielaam tik ruugshana!
ednens Es skabeju senes, fantastisi gardas sanak, nepatik ka tas salitas jamercee.....novaritas visas, kadas vien ir senes, saliec blodaa,parkaisi ar nedaudz saali, cukuru, bikin etiki, +kiploki+mazliet ella.Visu labi sajauc+kimenes.Tad liec zalumus-dilles katus, kiplokus uz puseem sagrieztus,maarrutku lapas, tad seenes, tad atkal zalumus, tad senes, nobeidz ar zalumiem.Riktigi saspied, lidz veidojas sula, uzliec skivi, uz taa smagumu , piem. akmeni, taa, lai sula butu parneemusi visas seenes.Liec aukstumaa.......iznak loti gardi......ar krejumu un sipoliem, nam,nam..... 2010-10-30