Marinēta paprika

Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas?
Recepte:
Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk.
Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ķiploka daiviņa.
Uzvāra marinādi: uz 1 l ūdens 1,5 gl cukurs, 1,5 gl 6 % etiķis (9% etiķi atšķaida ar ūdeni) 1 gl eļļa Uzvāra marinādi un lej virsū paprikām, NESTERALIZĒ!!! NAV SĀLS!!!Ļoti garšīgi???

Jautā bucca 2014-08-22 11:37

ketija (2014-08-22 12:02)    1 Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks..

Jo9 (2014-08-22 12:05)  2 2 Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka.

Jo9 (2014-08-22 12:34)      Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss.

art_deco (2014-08-22 16:25)      Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI!

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu