Marinētu gurķu receptes

Vēlos marinēt gurķīšus. Vai varat padalīties ar kādu foršu receptīti?

Jo9 (2005-07-28 12:35)      Vislabakie sanak ar 3-karshu parlieshanu, mazak laika vajadzigs neka pasterizejot, a visas garshvielas un marinade ka parasti...

Recall (2005-07-28 13:35)      +aspiriins-kraukshkjiigumam(taa Sipeniece pa Star FM teica) :)

Nichil (2005-07-28 14:59)      gurķi+daudz (3litru b.-vismaz 3-4 galvas)ķiploki, upeņu lapas, dilles (daudz), var arī baziliku saišķi vai sinepju ēdamk./3 l b.(variē pēc situācijas)(ar sinepēm ir duļķaina marināde, bet forša garša).Nu lūk, to visu satūka burkā. 3 l burkā 3 tabletes aspirīna (der tikai tas kura satāvā ir tīra acetilsalicilovaja kislota, "importa" nē. 1 edk.etiķa esences tieši pirms marinādes uzliešanas. Uzlej karstu (80-100 C)marinādi (uz 1 l ūdens -2 ed.k.sāls +1 cukura, uzvāra 3-5 min)), vāko ciet, gāž vekšpēdiņ uz 0,5 stundu,virsū siltu segu,atgriež atpakaļ, tur zem segas līdz rītam, tad prom uz pagrabu.Visas šķirnes iznāk kraukšķigas!!!(pat "alfa beta")

kardinaals02 (2005-07-28 15:08)    1 ak dies
kopš kura laika gurķu marinēšanai ir jālieto medicīniski preparāti?
Vai drīz nesāks lietot pesticīdus?

runka (2005-07-29 13:33)      Šādus gurķīšus ar aspirīna marinādi gatavojam un ēdam jau...25 gadus.
:)))ha, un pēcsvētku rītā "smagai galvai" tā kā tā labi derot aspirīns, tad ir iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo:))).

Just_ (2005-07-29 13:34)    1 Aspirīnu nemaz nevajag, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi, ja burkā iemet mazu gabaliņu ozola mizas. Tikai ne par daudz, tad būs rūgti. Un vēl labi garšo, ja marināde liek arī mārrutku saknes.

estepat (2005-08-02 12:08)      Es iesaku marineejot gurkjiishus, pielikt klaat paaris skeeliites dzeltenaas vai oranzhaas paprikas...buus ljoti patiikama garsha! :)))

Taiida__ (2005-08-15 14:47)      Ja piemet krešu sēklas (tad nevajag piparus), gurķīši ir gana kraukšķīgi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu