Paprika

paprika foto attēls

Paprika - jautājumi un diskusijas

Pildīti pipari (12)
Vakar darbā sakārdināja. Kādas ir jūsu receptes. Pēdējo reizi pagājušajā gadā taisīju, sanāca labi, bet darbā aprunājoties, secināju, ka ļoti dažādi tos mēdz gatavot. Es izmantoju rīsus, malto gaļu, burkānus, ķiplokus, tomātu pastu. Vāru...
nu,tie,ko tu taisi,es nezinu,kas.
pildiiti pipari man parasti ir liels katls un ieksha ir 2 veidi pildiijums. vienai daljai malta galja (malta galja,pacieti riisi,ola,kjiploks,siipols,karote krejuma un karote elljas,sals,pipari)
otrai daljai es cepu uz pannas siipolus,riivetus burkanus,shinkotus kapostus,galinjus no pipariem,konservetos tomatus sava sula beigas(ar visu sulu)+garshvielas.
pildu piparus. parasti saceptais pildiijums paliek pari un to bagatiigi gazhu sapildiitajiem katla virsu.pieleju udeni,lieku sautet.
pec kadas pusstundas pagarshoju sauteto shkjidrumu,vai tur ko nevajag. beigas parkaisu ar daudz dillem.
viss.
Man patīk, kad uz pannas pildītos piparus no visām pusēm apbrūnina un pēc tam katlā sautēties. Es pildīju ar saceptām gailenēm, kas sajauktas ar malto gaļu , sīpoliem. Arī mazliet apcepināju , tad liku podā. Beigās iemetu cepeškrāsni, uzliekot pamatīgu tomāta šķēles un siera cepuri. Neizjuks, neizjuks paprika un vidus arī būs gatavs! Es ar ātri uz sausas pannas apcepinu piparus ,jo tad aiziet prom rūgtums .Pildu klasiski ,ar malto gaļu ,rīsiem ,sīpoliem ,un piemaļu tomātu ,bet zostītei gan piešauju tomātu mērci ! ··· Paprika: Pildīti pipari lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Marinēta paprika (8)
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas? Recepte: Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk. Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ķiploka...
Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka.
Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks..
Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss.
Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI! ··· Paprika: Marinēta paprika lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Pildīta parika (21)
Sapildīju sarkanajās paprikās žāvētu vistiņu,šampinjonus,tomātus,sinepes un sieru.Ieliku cepeškrāsnī.Iekšas izdevās makten labas,taču paprika bija graužama...:( siers kusa pāri,tāpēc ilgāk par 20 min.necepināju.Un ne jau mikrenē. Mož...
es parasti paprikas pildu ar malto gaļu, kas cepoties laikam no iekšpuses mīkstina papriku, pārleju ar krējuma-majonēzes-ķiploku-siera mērci, kas atkal no virspuses....nekad cietas nav palikušas. vispareizak butu papriku likt gatla un sautet uz lena uguns ar mazu daudzumu udens.logjiski,ka par 20 minutem pati paprika miiksta nepaliks/vienmer briinas,ka no pashsaprotamas edamajam lietam var uztaisiit k-ko nebaudamu/

ja jau liec cepeshkrasnii,tad vismaz uz 40 minutem.
bet maneja un pareizi-dienvidnieciski pagatavota vienalga bus garshiigaka))
Paprika tāpat kā sieviete-jājūt.Nevar viennozīmīgi pateikt kurai pietiek ar 20min,kurai ar 40 ir par maz.Viss atkarīgs no pildijuma un ne tikai. ;) un kāpēc vienmēr jābojā laba manta ar dedzināšanu? tātad papriku nevar ēst? 20 minūtes par maz vienkārši. vismaz 40 minūtes, varbūt nejaukt to sieru pildījumā, bet uz beigām uzkaisīt. ··· Paprika: Pildīta parika lasīt visu diskusiju (21 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu