Apšu beku gatavošana

man iedāvināja apšu bekas.....neko par tām nezinu un sēnes vispār nepazīstu, tikai dažas. ko lai ar tām dara? vai jātīra un ja jā, tad kas tieši? cik ilgi jācep? un atkal lūdzu bez stulbām replikām, tjip- pati muļķe, kā var ko tādu nezināt un tamlīdzīgi:)
Jautā bye_bye 2010-09-15 09:04

verso (2010-09-15 09:12)      Ja mazas, tad tikai kātiņus var notīrīt. Ja lielākas, tad zem galviņām tos mīkstumus ar jātīra. Sagriez gabaliņos, sacep sviestā un saldo krējumu klāt, plus sāls, ja gribi tad vel piparus. Lai labi garšo!

21_gs_Skaarleta (2010-09-15 09:15)      Jau kuro gadu bekas sacepu eļļā,kad atdzisis-lieku saldētavā-ziemā labais ēdiens-zupām vai mērcei!Tikkai bez sīpoliem,tie jāpieliek ēdienu gatavu gatavojot!

Land_of_Dreams (2010-09-15 09:16)    1 sīpolu arī vēl var apcept klāt :)

Land_of_Dreams (2010-09-15 09:28)      ziemai saldēšanai karsēju uz pannas bez eļļas un bez sīpoliem, kamēr šķidrums iztaiko un sāk "raut pie pannas"..

verso (2010-09-15 10:20)      Es atkal priekš ziemas, sacepu taukos un lieku burkās tā, lai tauki nosedz sēnes.

lirica (2010-09-15 10:43)      Pēc pēdējo nedēļu notikumiem, labāk vispār neēst sēnes, ko pats nepazīsti, lai ko arī devējs par tām teiktu. Vakar darbā bij pasēdēšana un tad nu panesās karātavu humors deļ manām baravikām savā sulā. Visi meklēja baltās sēnītes.;D
Bet apšu bekas ,ja maziņas, vislabāk marinēt. Grāmātās receptēm marinādei neparedz cukuru, bet man labāk garšo ar.;)

Kalvina (2010-09-15 11:39)  1   Nu kā jau bekas.....Notīra, sagriež gabaliņos, cep sviestiņā kopā ar sagrieztu sīpolu, pievieno pipariņus, sāli......jad izcepies sauss, pievieno pusi uz pusi saldo un skābo krējumu, dillītes.....ēd ar vārītiem kartupeļiem....Vienkārši un garšīgi!

ziemelis (2010-09-15 12:06)    1 Ja sēnes švaki pazīsti, pieliec šaubīgās pie mēles-vai nav rūgta, jo ir tādas velna bekas, baigi līdzīgās pat baravikām! Ja nu dāvinātājs ir mudaks....:)

JurisK (2010-09-15 12:14)      No kātiņiem notīra melnumu, lielākām izloba ārā to švammi, uz pannas sačurkstina speķīti ar sīpoliem, ber virsū sagrieztas paprāvos gabaliņos bekas. Cep tik ilgi, kamēr atkal sāk čurkstēt, ūdens iztvaikojis pilnībā. Tad vai nu milti mērci vai saldo krējumu, uzvāra un ēd. Apšu bekām līdzīgu indīgu sēņu nav, baravikām gan - velna beka!

Bekuvecis (2010-09-15 15:14)      Juri K, baravikām līdzīgā beka ir žultsbeka, un tā nav indīga - tikai neglābjami rūgta (bildes un apraksts: http://www.fungi.lv/tylopilus_felleus.htm).
Velna beka ir pavisam citāda - ļoti krāšņa, un Latvijā ārkārtīgi reta.

Līdzīgi jautājumi
Apšubeku pagatavošana (3 atbildes)Bekām švammi jāizņem jeb nē? (23 atbildes)Vai mežos bekas un baravikas tagad ir? (14 atbildes)Sēņu zupa (11 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu