Bekas

Bekas - jautājumi un diskusijas

Bekām švammi jāizņem jeb nē? (23)
Mana māmiņa teica,ka bekas ar visu švammi gatavojot,mērce kļūst gluma....tad kā darīt? Izņemt to,jeb nē?
Protams ka ņem nost, jo es glumas sēņu mērces ciest nevaru. Iedomājies vēl tanī mikstumā kāds tārps arī var būt.... Micēlijs ir sēnes kātiņš, kas atrodas zemsedzē, baravikām cepurītes apakšpusē ir lapiņas, kas sakārtotas stobriņos, kuros atrodas sporas, sporas izsējas. gailenēm,bērzlapēm, mušmirēm - cepurītes apakspusē lapiņas. Tā, ka zināsiet kā sauc sēnēm to "švammi". Jaunām var neņemt, vecām jānoņem. Vispār jau gaumes lieta, var arī jaunajām noņemt, tad nebūs gluma. skaidrs, ka jaanonjem, iipashi lielaaka izmeera seeneem. vēlams īsi pirms gatavošanas. ··· Bekas: Bekām švammi jāizņem jeb ... lasīt visu diskusiju (23 atbildes) –»
Apšubeku pagatavošana (3)
Kā iesakiet vislabāk pagatavot apšu bekas?
Paldies par jautājumu!-atcerējos, ka man no vakardienas ledusskapī stāv 1 bērzubeka un 1 sviesta beka. Sacepu ar olām. Kopā ar svaigiem tomātiem bija labbbi!
Atbildi var rast identiskās jeb līdzīgās iepriekšējo gadu PA tēmās. Par internetu pat nerunāsim.
Tomēr. Tāpat kā visas bekas/bērzu, priežu, sviesta../. Labāk-kā vislabāk garšo un atkarībā no sēņu daudzuma. Personīgi visbiežāk cepu kopā ar citām sēnēm/Pierīgas mežos tās reti salasu lielos daudzumos/un izmantoju sacepumos ar gandrīz jeb ko/dārzeņi, olas, gaļa, siers/. Protams, arī mērcēs un zupās. Var kotletēs-taču tas, man šķiet, ir grēks attiecībā pret bekām. Var malt un likt pīrādziņos...
P.s marinējumu sakarā: vīriešiem pēc 45-50 nevajag pārāk aizrauties ar etiķi saturošiem ēdieniem. Tas samazina vīrišķā hormona testosterona daudzumu. :P
Vai tad jau ir?

es marinēju, vāru zupu vai sacepu ar dārzeņiem, mērcē u.c., bet zupa ir visgaršīgākā ;)
MARINĒT!!! Dzimteni pārdšu par gardi marinētam apšu beciņām... :)))) ··· Bekas: Apšubeku pagatavošana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Apšu beku gatavošana (10)
man iedāvināja apšu bekas.....neko par tām nezinu un sēnes vispār nepazīstu, tikai dažas. ko lai ar tām dara? vai jātīra un ja jā, tad kas tieši? cik ilgi jācep? un atkal lūdzu bez stulbām replikām, tjip- pati muļķe, kā ...
sīpolu arī vēl var apcept klāt :) ziemai saldēšanai karsēju uz pannas bez eļļas un bez sīpoliem, kamēr šķidrums iztaiko un sāk "raut pie pannas".. Es atkal priekš ziemas, sacepu taukos un lieku burkās tā, lai tauki nosedz sēnes. Pēc pēdējo nedēļu notikumiem, labāk vispār neēst sēnes, ko pats nepazīsti, lai ko arī devējs par tām teiktu. Vakar darbā bij pasēdēšana un tad nu panesās karātavu humors deļ manām baravikām savā sulā. Visi meklēja baltās sēnītes.;D
Bet apšu bekas ,ja maziņas, vislabāk marinēt. Grāmātās receptēm marinādei neparedz cukuru, bet man labāk garšo ar.;)
Ja sēnes švaki pazīsti, pieliec šaubīgās pie mēles-vai nav rūgta, jo ir tādas velna bekas, baigi līdzīgās pat baravikām! Ja nu dāvinātājs ir mudaks....:) ··· Bekas: Apšu beku gatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu