Bekas

Bekas - jautājumi un diskusijas

Bekām švammi jāizņem jeb nē? (23)
Mana māmiņa teica,ka bekas ar visu švammi gatavojot,mērce kļūst gluma....tad kā darīt? Izņemt to,jeb nē?
Protams ka ņem nost, jo es glumas sēņu mērces ciest nevaru. Iedomājies vēl tanī mikstumā kāds tārps arī var būt.... skaidrs, ka jaanonjem, iipashi lielaaka izmeera seeneem. vēlams īsi pirms gatavošanas. Jaunām var neņemt, vecām jānoņem. Vispār jau gaumes lieta, var arī jaunajām noņemt, tad nebūs gluma. Tiem kam japerk tirgu senes par bargu naudu, tie lai nenjem nost...bet ta jau normali cilveki tomer attira to "shvammi". ··· Bekas: Bekām švammi jāizņem jeb nē? lasīt visu diskusiju (23 atbildes) –»
Apšubeku pagatavošana (3)
Kā iesakiet vislabāk pagatavot apšu bekas?
Paldies par jautājumu!-atcerējos, ka man no vakardienas ledusskapī stāv 1 bērzubeka un 1 sviesta beka. Sacepu ar olām. Kopā ar svaigiem tomātiem bija labbbi!
Atbildi var rast identiskās jeb līdzīgās iepriekšējo gadu PA tēmās. Par internetu pat nerunāsim.
Tomēr. Tāpat kā visas bekas/bērzu, priežu, sviesta../. Labāk-kā vislabāk garšo un atkarībā no sēņu daudzuma. Personīgi visbiežāk cepu kopā ar citām sēnēm/Pierīgas mežos tās reti salasu lielos daudzumos/un izmantoju sacepumos ar gandrīz jeb ko/dārzeņi, olas, gaļa, siers/. Protams, arī mērcēs un zupās. Var kotletēs-taču tas, man šķiet, ir grēks attiecībā pret bekām. Var malt un likt pīrādziņos...
P.s marinējumu sakarā: vīriešiem pēc 45-50 nevajag pārāk aizrauties ar etiķi saturošiem ēdieniem. Tas samazina vīrišķā hormona testosterona daudzumu. :P
Vai tad jau ir?

es marinēju, vāru zupu vai sacepu ar dārzeņiem, mērcē u.c., bet zupa ir visgaršīgākā ;)
MARINĒT!!! Dzimteni pārdšu par gardi marinētam apšu beciņām... :)))) ··· Bekas: Apšubeku pagatavošana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Apšu beku gatavošana (10)
man iedāvināja apšu bekas.....neko par tām nezinu un sēnes vispār nepazīstu, tikai dažas. ko lai ar tām dara? vai jātīra un ja jā, tad kas tieši? cik ilgi jācep? un atkal lūdzu bez stulbām replikām, tjip- pati muļķe, kā var ko tādu nezināt...
sīpolu arī vēl var apcept klāt :) Ja sēnes švaki pazīsti, pieliec šaubīgās pie mēles-vai nav rūgta, jo ir tādas velna bekas, baigi līdzīgās pat baravikām! Ja nu dāvinātājs ir mudaks....:) Ja mazas, tad tikai kātiņus var notīrīt. Ja lielākas, tad zem galviņām tos mīkstumus ar jātīra. Sagriez gabaliņos, sacep sviestā un saldo krējumu klāt, plus sāls, ja gribi tad vel piparus. Lai labi garšo! Jau kuro gadu bekas sacepu eļļā,kad atdzisis-lieku saldētavā-ziemā labais ēdiens-zupām vai mērcei!Tikkai bez sīpoliem,tie jāpieliek ēdienu gatavu gatavojot! ziemai saldēšanai karsēju uz pannas bez eļļas un bez sīpoliem, kamēr šķidrums iztaiko un sāk "raut pie pannas".. ··· Bekas: Apšu beku gatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu