Sēņu zupa
Vai no tikko lasītām un uz pannas neapceptām bekām esat vārījuši zupu? Es tā nekad neesmu darījusi, bet varbūt, ka var arī tā?Pele_chiibaa tas ir tāpat kā ar šampinjoniem - var tikai vārīt, var apcept un tad pavārīt. tīri no svaigām vārot, man šķiet, ka pastāv iespēja, ka zupa var būt "staipīga", ķīseļaina.
zilani Sanāk zupa kā zupa, ja noņem bekām to ``sēņu vati``.
Nelima6 no bekām šūnas ir jānoņem jebkurā gadījumā - cepot, vārot, kaltējot. Tikai pavisam jaunām, miniatūrām sēnītēm to var atstāt, jo nav vēl izaugusi.
Nelima6 ...bet par apcepšanu... manuprāt,tasir tīri gaumes jautājums, ja ir runa par baravikām, atmatenēm vai gailenēm. Pārējās sēnes tomēr ieteiktu apcept, jo ne jau visas bekas ir tik nevainīgas kā šķiet... tas būtu tīri paša veselības jautājums:)
plikaaKAAJA
apcepšana nelīdz pret indīgām vielām, tad ir jānovāra vairākos ūdeņos!!!!
Saklausies tik te padomos! Vēl izzīlēs nez ko...
undine Vai tad jau mežā bekas arī jau ir?
sorrel 1 vīra babiņa vārīja baraviku- piena zupu, vispirms sēnes novāra ūdeni, tad nolej to glumumu un liek vārīties ar kartupeļiem, mazā ūdenī, beigās pielej lauku trekno pienu, mēli var norīt:))
lena2 Baravikām nav nekāda glumuma...novāri kartupeļu gabaliņua, uz pannas apcep rīvētus burkānus, nedaudz mājas kūpinātu gaļiņu, sīpolus un sēnes, pievieno kartupeļiem un mazliet pavāri. protams pipari un sāls. var vārīt arī biezzupu, sastāvdaļas tās pašas, tikai beigās visu sablendē un vairāk kartupeļu, lai biezāks::))
LianaBlu domaaju, ka droshi var rakstiit uz privaato nikam lapsaacijs_albiins un jautaat visu par seeneem...zinoshaaku par vinju, shajaa jautaajumaa es sheit nevienu nezinu...
airopamusnesapratis gribētos sorel piena zupu ar baravikam izmēģināt!
tatjana1980
ļoti laba sēnu zupas recepte":baravikas 3sēņu buljona kubiciņi kausētais siers klasiskais sīpoliņi burkāni garšo ideāli
;
2015-11-10